ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Strona nie wy?wietla si? prawid?owo - raz wida? panele, a raz tylko t?o
kreis
Nie wiem jak Ty masz, wi?kszo?? p?atnych serwerów oferuje tzw. panel Admina online, tam jest co? takiego jak dzia? bezpiecze?stwo i w tym dziale co? takiego jak wyszukiwanie wirusów, czyli nic innego jak skaner antywirusowy dla Twojej strony, je?li nie masz czego? takiego to musisz podmieni? dwa pliki (wcze?niej je oczywi?cie usu? z serwera)
1 zainfekowany plik:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

2 zainfekowany plik jest w folderze:

i jest to:

Nast?pnie z thema jakiego u?ywasz pobierz plik:

i poszukaj w nim czego? takiego:

Je?eli pomi?dzy tymi dwoma linijkami b?dziesz mia? kilkana?cie linijek jakiego? dziwnego kodu literowego, musisz go usun?? i tak poprawiony plik nale?y wys?a? na serwer. To powinno pomóc.
?eby si? ustrzec nast?pnym razem takich czarów, po zako?czeniu prac z ftp wejd? na konto i zmie? has?o do ftp lub po prostu go wy??cz je?li tak? opcj? posiadasz.
Edytowane przez kreis dnia 26.11.2009 22:35:18

http://www.kreis.com.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 15:04:38
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
nowakia
Na kompie u?ywam Nod32 a do ftp mam Core FTP Lite.

Zauwa?y?em jeszcze teraz ?e na ff niby wszystko dzia?a, a na IE jak wpisz? adres strony bez www to wywala mi b??d:

Przedtem takiego problemu nie mia?em ?
Edytowane przez Pieka dnia 26.11.2009 22:44:46

kreis
Problem wyja?ni?em wy?ej, je?eli wszystko zrobisz tak jak napisa?em powinno by? ok.

http://www.kreis.com.pl
slawek17
Uda?o si?! Podmieni?em pliki w katalogu theme i ruszy?o. Okaza?o si?, ?e i tam co? zmieni?o pliki wczoraj o 6.31 (nie wiem o co chodzi ). Najwa?niejsze, ?e dzia?a.

Dzi?kuj? za pomoc i pozdrawiam

marcin_malutki
No dobrze. Ale ja mam taki problem, ?e zainfekowany plik (tak mi si? wydaje patrz?c na daty zmian w ftp) znajduje si? w folderze images. Nosi on nazw? panel.php.
Nie mog? go podmieni? poniewa?, nie mam takiego pliku na swoim dysku twardym. Nie wiem czy ten plik zosta? utworzony przez "intruza" ale je?li nawet go wykasuj? to i tak strona ma tylko bia?e t?o.
Mam zrobion? kopi? bazy ale jak j? odpali? skoro ni mog? dosta? si? do panela admina.
Zainstalowa?em innego ftp, przeskanowa?em komputer (ale by? mo?e "intruz" wkrad? si? na innym, na którym te? aktualizowa?em stron?. Nie wiem co w tej chwili robi?.
Czy jest jaki? jeszcze ratunek dla mnie?

Pieka
Moim skromnym zdaniem byloby dla Was najlepiej, gdybyscie wykonali ponizsze czynnosci:
  1. Przeskanowac komputer dobrym programem np. KIS 2010 (miesieczna wersja darmowa).
  2. Usunac stare managery i zaopatrzyc sie w np. WinSCP (bazuje na PuTTY).
  3. Zmienic wszystkie hasla, zarowno konta jak i FTP/MySQL.
  4. Upewnic sie, ze dysponuje sie niezainfekowana kopia strony.
  5. Zapisac strukture pliku config.php w celu pozniejszego odtworzenia. Dane oczywiscie beda nowe.
  6. Wybrac, sciagnac i dokladnie przejrzec pliki zalacznikow z katalogu forum/attachments (bez PHP).
  7. Dokladnie jak wyzej, tylko z katalogiem images i images/photoalbum. Tylko grafika!
  8. Usunac wszystkie pliki z serwera z poziomu managera lub klienta FTP.
  9. Usunac zawartosc bazy lub wrecz cala baze. W drugim przypadku nalezy ponownie ja utworzyc.
  10. Wrzucic na serwer swiezo pobrane pliki, w wersji wlasciwej dla posiadanej strony.
  11. Przywrocic kopie z poziomu phpMyAdmina lub zainstalowac PHP-Fusion i z poziomu PA ja przywrocic.
  12. Zmienic dane w pliki config.php.

Jesli o czyms zapommnialem, to Wy postarajcie sie o tym pamietac Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl