Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Podawanie wersji PHP-Fusion, na którym poprawnie dzia?a wtyczka/panel.
|
|
bogdan |
Dodany dnia 06.07.2011 09:57:41
|
![]() Ekspert ![]() Postów: 2451 Pomógł: 164 ![]() Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
Siemanko ![]() Mo?e i ja wrzuc? swoje trzy grosze ze swojego punktu widzenia ![]() Powiem tak - sama idea jest chwalebna, bo je?li kto? - zaznaczam rozs?dny - szuka wtyczki, panela, czegokolwiek, szuka pod wersje pod któr? potrzebuje i takie dane s? bardzo pomocne. Ale, jak we wszystkim jest to "ale", z drugiej strony osoba, która robi modyfikacj?, tworzy wtyczk? lub tylko dodaje z innego supportu jest na tyle tego ?wiadoma, ?e z automatu podaje dane owego "urz?dzenia". Zdarza si? zapomni, ale to wed?ug mnie tylko niedopatrzenie, a nie lenistwo. Popatrzcie - mamy przyk?ad na polach w profilach. Nowi, ale te? i niektórzy stali bywalcy nie wype?niaj? wszystkich pól, które przede wszystkim pó?niej dla nich s? wa?ne, je?li szukaj? pomocy na supporcie. Przyk?ad - podanie adresu strony i wersji Fusion-a. Rejestruj?c si? kto? powinien z my?l? o sobie to wype?ni? je?li chce szybciej i ?atwiej uzyska? pomoc. I co ...? - Bez komentarza ... A to s? pierwsze kroki, które stawiaj? na supporcie. Wi?c my?l?, ?e je?li kto? b?dzie dodawa? modyfikacj? etc, to b?dzie podawa? i dane, bo jest ju? na tyle ?wiadom tego, ?e uwa?a to za norm?. Robienie opcji przy dodawaniu za??czników z obowi?zkowymi polami do wype?nienia ? Chyba si? mija z celem. Jest te? inna kwestia, która jest poruszona, ?e je?li si? pojawi takowa wtyczka bez opisu i kto? pobierze i ma pretensje, ?e mu nie dzia?a na jego stronie. Wed?ug mnie taki kto? jest w stanie pobra? ca?y inny CMS, wstawi? go w panel Fusion-a i szuka?, czy go doda?o we wtyczkach ![]() Dla takiego kogo?, to nawet jakby by?y zrobione informacje migaj?ce, przesuwane i z efektem d?wi?kowym, to i tak by nie pomog?o. Teraz tylko pytanie - "czy warta skórka za wyprawk??", bo u?atwia? mo?na, ale trzeba te? pami?ta?, ?e mo?na kota zag?aska? na ?mier?. ![]() Pozdrawiam bogdan ![]() Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. ![]() |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 07.09.2025 19:40:19
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
konto usuniete |
Dodany dnia 06.07.2011 11:38:08
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 457 Data rejestracji: 04.11.2009 00:54 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Z polem profilu odno?nie wersji PF-pole wymagane przy rejestracji. Kwestia opisu, niby roboty wi?cej ale mo?e u?atwi? ?ycie, na efekty troch? poczekamy... Wiesz, masz racj? tutaj to si? cuda dziej?, a niektórzy jedyne co powinni instalowa? to baterie w pilocie, cho? te? bym by? ostro?ny ![]() Ostatnio jak Drecha wstawi? wtyczki to pobra?em i co...Ja, który ju? chwil? tu jest. Kiedy by?aby wpisana wersja fusiona, czy pobra?bym? A je?eli kto? pobra? i ma pretensje, ze nie dzia?a- No to ju? jego sprawa. Oczywi?cie mo?na i kota zag?aska?, ale te? trzeba i?? z duchem czasu, a czasy s? w porz?dku tylko ludzie nie ![]() |
|
|
bogdan |
Dodany dnia 06.07.2011 11:52:45
|
![]() Ekspert ![]() Postów: 2451 Pomógł: 164 ![]() Data rejestracji: 21.07.2009 12:55 |
foxi89 napisa?/a: ... a czasy s? w porz?dku tylko ludzie nie ![]() W?a?nie, ale to dzia?a w obie strony. Jedni robi? wszystko, ?eby by?o jak najbardziej cacy, drudzy nie widz? tego i jeszcze maj? pretensje, ?e wlewa im si? przez lejek do du... ![]() Na to nie ma ani lekarstwa, ani innej metody, czy formularza, ?eby zmieni? podej?cie ![]() Ja si? kieruj? przewa?nie zasad? - je?li si? co? chce - to si? da. ![]() Widzisz, Tobie zdarzy? si? przypadek, ?e by?a wersja nieopisana, ale doszed?e? do ?adu, bo Ci si? chcia?o. Kto? inny b?dzie mia? opisan?, a i tak za?o?y pi?? dodatkowych w?tków, bo mu nie spasi. A jeszcze moim zdanie, tak BTW, to jak si? co? za bardzo u?atwia, to pó?niej wychodzi to zbyt skomplikowane. Czasami, trzeba nawet utrudni?, ?eby kto? ruszy? ?epetyn?, bo tak b?dzie mia? post?p, w innym wypadku b?dzie szed? na ?atwizn? i zacznie si? cofa? ![]() Chyba nawet pewny jestem, ?e ta opcja, cho? przydatna, w wi?kszo?ci przypadków niewiele zmieni. Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. ![]() |
|
|
Detektyw Monk |
Dodany dnia 06.07.2011 12:38:08
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 52 Pomógł: 4 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 04.06.2011 15:43 |
Po co tyle si? rozpisywa? jak wystarczy?oby doda? taki BBCode do strony.![]() Mo?na go pobra? st?d - http://www.fangre...load_id=17 Mo?na by?oby zmieni? t?o na czerwone, ?eby "rzuca?o si? w oczy" i ka?dy by wiedzia? do jakiej wersji si? to zalicza. |
|
|
jantom |
Dodany dnia 06.07.2011 16:05:09
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Na razie dyskusja toczy si? nad sensem i formie, w jakiej ewentualny problem mo?na rozwi?za?. Pokazany przez Ciebie BBCode te? jest pomys?em, ale nie daje pe?nej informacji, a wype?nia 1 z wielu punktów. |
|
|
Drecha |
Dodany dnia 06.07.2011 18:44:39
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 749 Pomógł: 28 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 30.01.2009 17:11 |
Skoro ju? jeste?my przy temacie dodawania wtyczek, to logiczne, ze wielu twórcom takich tematów zale?y na oznaczeniu przez Administracj? ich postów jako "pomocne", im wi?cej kto? ma tych klikni??, tym powa?niej si? go odbiera, a i to jest zaniedbywane. Taka dygresja. |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |