ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Modyfikacja forum - Pan Kontekstualny
soldier175
Spoko, tylko ?e mi si? wy?wietla reklama pod ka?dym postem Angry

Musz? co? jeszcze zmodyfikowa?, czy poprostu co? pochrzani?em ?

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:35:26
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Optowalbym za druga wersja Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
m_i_n
Jesli chodzi o moje rozwiazanie podane pare postow wyzej to w najnowszym fusionie nie zadziala, do obecnego trzeba zrobic to :D :

modyfikujemy: forum/viewthread.php

wyszukujemy cos takiego:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

i zmieniamy na:

...oczywiscie wklejajac odpowiedni kod dla adsense :) ale tego mowic juz chyba nie musze.

Przedstawiona tu modyfikacja jest inna niz ta na supporcie (bo powstala duzo wczesniej) a to jak wyglada mozna zobaczyc na mojej stronie (wg. mnie jest bardziej dyskretna :) ).
Edytowane przez m_i_n dnia 29.07.2006 00:22:54
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
K@iTO
super sprawa teraz mam takie male pytanko

tego usera nalezy stwozy?? tak po prostu usera ktos.... i potem jego Id wykozystywa? do komunikacji tak?
Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion

www.9dragons.svajs.eu
crasch
Nie, a zreszt? co Ci b?de t?umaczy? wszystko masz opisane w tym temacie - mo?e by? raczy? przeczyta??

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

m_i_n
crasch -> metoda opisana przezemnie w tym temacie calkowicie innaczej sie reprezentuje niz ta na supporcie Wink IMHO jest duzo lepsza Pfft ale to juz sprawa gustu.

baczek007
@m_i_n czy by?by? tak dobry i móg?by? opisa? sposób na dodanie wirtualnego u?ytkownika do Twojej modyfikacji ? tak jak to jest zrobione na tym forum.

A tak w ogóle to dzi?ki za tego moda, mysl?, ?e sporo osób z niego skorzysta i tym sposobem ludzie rozsiani po ca?ej Polsce b?d? d?u?ni Ci piwko Wink
Edytowane przez baczek007 dnia 19.08.2006 06:24:00

SebaZ
hehe, jaka wazelina Pfft

A co do tematu: przejzyj i przeczytaj ten temat od deski do deskli i b?dziesz wiedzia?wszytsko co Ci potrzebne
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

m_i_n
Szczerze mowiac nie bawilem sie az tak by wygladalo to tak jakby to user pisal, bardziej mi odpowiadalo to co podalem, ale to przeciez tylko kwestia odpowiedniej modyfikacji mojego kodu by przypominalo zwykly post. Nie trzeba zadnego usera nigdzie dodawac.

sem3k
Co musz? zrobi?, aby reklama wy?wietla?a si? pod ostatnim postem?
Próbowa?em, zrobi? if ($i == 10). Jednak nic z tego. Moja wersja fusiona 6.00.307
Edytowane przez sem3k dnia 28.08.2006 21:19:49

m_i_n
Ty mowisz o poprzednim modzie, wlasnie do tej wersji ktora masz. A probowales 9? nie mam mozliwosci sprawdzenia i teraz strzelam. Wtedy reklama powinna byc miedzy ost. a przed ost. Zeby dac calkiem za ost. to trzeba by troszke innaczej to zrealizowac.

sem3k
Dzi?ki za zainteresowanie si? problemem. Reklama wy?wietla mi si? pod 9 ja jednak chcia?bym, aby wy?wietla?a mi si? pod ostatnim. Kombinowa?em co? takiego, ?e if ($i == strlen($i)) i potym kod adsense. Jednak funkcja strlen() jest dla ci?gów, a ja chcia?bym tak? funkcj? tylko dla typu integer. Jest takie co? ? Na razie jedynie co zrobi?em to wy?wietlanie reklamy w losowym miejscu oto kod: (wiem, ?e nie ma si? czym chwali?, ale mo?e si? komu? przyda)

Edytowane przez sem3k dnia 29.08.2006 16:11:32

Pieka
K@iTO napisa?/a:
super sprawa teraz mam takie male pytanko

tego usera nalezy stwozy?? tak po prostu usera ktos.... i potem jego Id wykozystywa? do komunikacji tak?

Nie. Po co?
To jest sztywny kod wyswietlany z pliku, a nie bazy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
sem3k
Ju? wiem jak zrobi? aby reklama by?a pod ostatnim postem.
modyfikujemy: forum/viewthread.php

wyszukujemy cos takiego:

i zmieniamy na:

Mo?na spróbowa? wstawi? kod wcze?niej tam gdzie proponowa? m_i_n i da? warunek wyj?ciowy dla p?tli czyli $data = dbarray($result) ca?o?? mniej wi?cej wygl?da?a by tak :

Jednak nie wiem czy by to zadzia?a?o bo nie testowa?em. Pierwszy sposób dzia?a u mnie prawid?owo.

gateway
Mam pytanie który kod mam wstawi?, abyw najnowszej wersji dzia?a?a mi reklama google na forum albo chcia?bym aby wy?wietla?o si? to tak jak tu w supporcie, bo próbowa?em te kody, ale one s? inne mam wesje 6.01.5

www.polgame.info
MaChoni
Witam, jak ja wstawian kod z http://www.adbid.pl/ to wyskakuje b??d.
Mam do was pro?be poni?ej da?em kod z forum i kod reklamy jak by kto? móg? to wstawi? ju? gotowe, by? bym bardzo wdzi?czny...

Kod reklamy:

Kod viewthread.php

');\">
<input type='button' value='quote' class='button' style='width:45px;' onClick=\"addText('message', '
', '
');\"></td>
</tr>
<tr>
<td align='center' class='tbl2'>".displaysmileys("message")."<br>
<input type='checkbox' name='disable_smileys' value='1'>".$locale['513']."</td>
</tr>
<tr>
<td align='center' class='tbl1'><input type='submit' name='postquickreply' value='".$locale['514']."' class='button'></td>
</tr>
</table>
</form>\n";
closetable();
}

echo "<script type='text/javascript'>
function jumpForum(forumid) {
document.location.href='".FORUM."viewforum.php?forum_id='+forumid;
}
</script>\n";

require_once BASEDIR."side_right.php";
require_once BASEDIR."footer.php";
?>[/code]

Pozdrawiam i z góry dzi?kuje... ;)
www.zGredzior.pl - Ju? niebawem oficjalne otwarcie serwisu!

http://www.zGredzior.pl
djbambo
Witam chcia?em prosi? o pomoc. Nie znam sie niestety na php ( dopiero si? ucze ) i chcialem wlasnie takie co? jak opisana technika w tym temacie zrobic. jednak nie moge sobie poradzic.
Moj plik viewthread jest troszke inny - zapewne przez niektore wtyczki jakie posiadam.
Dlatego podaje wam kod tego wlasnie mego pliku i bardzo prosze o pomoc - tzn o podanie kodu, bede bardzo wdzieczny pozdrawiam.

Kod:
');\">
<input type='button' value='quote' class='button' style='width:45px;' onClick=\"addText('message', '
', '
');\">".extra_bb_codes()."</td>
</tr>
<tr>
<td align='center' class='tbl2'>".displaysmileys("message")."<br>
<input type='checkbox' name='disable_smileys' value='1'>".$locale['513']."</td>
</tr>
<tr>
<td align='center' class='tbl1'><input type='submit' name='postquickreply' value='".$locale['514']."' class='button'></td>
</tr>
</table>
</form>\n";
closetable();
}

echo "<script type='text/javascript'>
function jumpForum(forumid) {
document.location.href='".FORUM."viewforum.php?forum_id='+forumid;
}
</script>\n";

require_once BASEDIR."side_right.php";
require_once BASEDIR."footer.php";
?>
[/code]

Kod w CODE!!!/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 04.02.2007 12:00:52

turbin
A ja w oparciu o twój skrypt zrobi?em taki co wy?wietla jaki? obrazek na napisanymi postami.

Opis:

1. Otiweramy forum/viewtheread.php
2. Szukamy:

3. Zamieniamy na:

4. ZAMYKAMY I ZAPISUJEMY WSZYSTKIE PLIKI.

LINK - wpisujemy adres. Po to by po klikni?ciu na obrazek przenios?o nas w wpisany link.
ADRES OBRAZKA - wpisujemy adres obrazka np. http://www.twoja_...brazek.gif
OPIS OBRAZKA - wpisujemy opsi obrazka. Pojawi sie ona po najechaniu na obrazek. Np. Wszystko o tutingu. :)

swistak
pytanie czy robi? kto? tak? modyfikacje z reklamami google bo prubowa?e i niechce mi dzia?a? Sad chodzi oczywiscie o wscipskiego
"Tylko dwie rzeczy s? niesko?czone wszech?wiat i ludzka g?upota, chocia? co do pierwszego nie mam pewno?ci" Albert Einstein

Pieka
swistak napisa?/a:
pytanie czy robi? kto? tak? modyfikacje z reklamami google bo prubowa?e i niechce mi dzia?a? Sad chodzi oczywiscie o wscipskiego

Nie ma znaczenia rodzaj reklamy (AdSense, Adkontekst etc..), bo wszystkie opieraja sie na tym samym wzorcu.
Dziala na tym forum, to musi dzialac i u Was.
Edytowane przez Pieka dnia 05.03.2007 23:20:18
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl