ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Dodaj plik - jak?
japolak
Pieka napisał/a:
Bananas napisał/a:
Gdzie się zmienia jakie formaty można było uploadować. W którym pliku submit czy submission ??

W pliku submit.php (linia 326):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

hmm
zmodyfikowalem ta linie tak:

i jak chce dodac plik txt to mi nadal ten sam komunikat wyskakuje ze nie jest to dozwolone..

nawet skasowalem cala linijke.. i to samo:(

i jeszcze jedna sprawa..

dodalem sobie plik jako jakis tam urzytkownik.
i gdzie mam go zaakceptowac jako admin?
bo nigdzie nie widze powiadomienia ze zostal dodany plik. tylko widze te pliki na ftp

>>prosze o pomoc

czekam na jakas pomoc juz kilka dni.. Zlitujcie sie i podzielcie swoja wiedza..
zrobcie ten jeden wyjatek dla mnie. PLISSS
Edytowane przez japolak dnia 11.03.2007 10:49:26
Hack the Planet

Wścibski Gość
Dodany dnia 21.11.2024 20:28:54
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kafar
Twój plik nie mógł zostać wysłany

Błąd wewnętrzny serwera (błąd przesłanego pliku). Plik nie został uploadowany prawidłowo.

Taki komunikat mi wyskakuje...

Dzieje się tak przy pliku mp3, gdy przesyłam zwykły txt, to wszystko gra.

plik mp3 zajmuje 2,8mb.

Ma ktoś pomysł jak to naprawić?

Z góry dzięki za pomoc.

Ps. Sorka, dopiero zauważyłem, że ten temat jest starawy...
Edytowane przez kafar dnia 26.07.2007 00:16:28
Nie traktuj życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziesz z niego żywy.

www.talencik.info
Grzes
Nie przychodzi mi do głowy nic innego niż limit w php.ini - 2M? Rozumiem że duże inne pliki także nie da się wysłać?
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

kafar
Rzeczywiście, właśnie próbowałem wysłać ponad 3 megowy pliczek txt i to samo...

Pytanko - czy ten limit da sie zwiększyć? Jeśli tak to rozumiem, że w php.ini którego ja nie widu...

www.talencik.info
Grzes
Jeśli firma hostingowa nie udostępnia Ci możliwości edycji tego pliku co się rzadko zdarza pozostaje Ci napisać do nich prośbę o zmianę tego limitu.
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie krzywy.gif

kafar
Witam, wysłałem zapytanie, o plik php.ini, oraz o to czy jest możliwość zwiększenia uploadu. Otrzymałem odpowiedź następującej treści:

Niestety nie ma takiej mozliwosci, nalezy zmodyfikowac skrypt tak aby kozystal z php ftp

Więc mam pytanko. Czy ktoś wie jak zmodyfikować ten skrypt?

Dzięki za odpowiedź.
Edytowane przez kafar dnia 28.08.2007 09:10:11

www.talencik.info
piotrek87
japolak napisał/a:
Pieka napisał/a:
Bananas napisał/a:

dodalem sobie plik jako jakis tam urzytkownik.
i gdzie mam go zaakceptowac jako admin?
bo nigdzie nie widze powiadomienia ze zostal dodany plik. tylko widze te pliki na ftp

>>prosze o pomoc

Czy ktos mogly odpowiedziec na to pytanie? Ja tez mam podobny problem i nic nie znalazlem na ten temat.
Edytowane przez Milka dnia 19.09.2007 17:16:37

syber
Witam!
Wrzucilem wszystko poprawnie i przy potwierdzeniu dodania pliku od usera klikajac w button 'Opublikuj plik' pisze:

A pod panel o nazwie 'Plik został opublikowany':

Wbijam do Downloadu i pliku nie ma :(
Dodam jeszcze, ze wrzucilem sobie kiedys moda na ulepszenie downloadu. To jest przyczyna?
Jezeli tak to moge to jakos zrobic?

Pozdrawiam!

www.blub-game.pl
warsteiner
EuGeN napisał/a:
Dobra wszystko ładnie pięknie ale mam pytanko mógłby ktoś zmodyfikować to cudo tak że zamiast uploud`ować plik podaje się link do niego (gdyż mam mało miejsca na strone Pfft)

Próbowałem sam ale nie wychodzi ....

Ps. Nie kumam cos z tymi nowymi folderami:/
Pieka mógłbyś trochę dokładniej opisać jakie nowe foldery i co w nich ma być?

pomożę ktoś?

//Proton
Chcesz bana! Jeśli chcesz aby ktoś odświeżył temat to napisz do adminów/moderatorów! Nie wolno pisać posta pod postem.

Przepraszam że rozgrzebuję temat, ale nad tą funkcją warto popracować.
Edytowane przez Pieka dnia 29.10.2007 17:48:17

htc
Pieka napisał/a:
Bananas napisał/a:
Gdzie się zmienia jakie formaty można było uploadować. W którym pliku submit czy submission ??

W pliku submit.php (linia 326):

Zrobiłem tak jak napisał @Pieka.

Zawartość u mnie tej linijki. Elegancko dodaje sobie pliczek o rozszerzeniu *.jar chcę go wytestować ,pobieram i wyskakują mi jakieś dziwne znaczki dam kawałek:

Co to oznacza? Nie wyskakuje mi żadne błąd.Wszystko idzie płynnie ,ale jak chcę pobrać plik z rozszerzeniem *.jar to wyskakują mi te dziwne "krzaczki"

Dla testu dodałem jeszcze jeden plik z rozszerzeniem *.rar. Wszystko jak po maśle zero błędów plik się normalnie pobiera.
Pozdrawiam.
LeTo.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Wrzuć sobie plik po ftp z .jar wejdż w przeglądarkę i podaj w adresie ściżkę do niego, patrz czy to samo, to wygląda tak jakby on go czytał jak tekstowy za to odpowiada htacess o czym była mowa naczelnego w tematach jak ściągać mp3 a nie otwierać odtwarzacza.
Tyle info na więcejw stosunku do Ciebie nie pozwala mój podpis.

wlodekp.europa.pl
htc
http://mkomorka.m...p14800.jar
Ale ten wątek jak wrzucać muzę i jak zmodyfikować ten skrypt nie został ukończony i nie widzę nigdzie odpowiedzi na nie.
Jak się zdenerwuję to zrobię możliwość wysyłania tylko plików sformatowanych do rar oraz zip.

Czytacz
Wybaczcie, ale teraz ja trochę odgrzeję wątek... Upload działa bezbłędnie, wyszystko jest ok, ale mam 2 pytania:
1 - jakie uprawnienia powinien mieć katalog download?
2 - czy jest sposób żeby wprowadzić tą modyfikację także do panelu administracyjnego? Wolałbym nie musieć sam sobie zatwierdzać nadsyłanych plików...

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Złotego środka nie ma, natomiast dostępnych jest kilka modyfikacji, np to co chcesz nie z Pa, ale jako panel upload plików i jak kadży panel poziomy dostępu tutaj np admin j już nie musisz zatwierdzać sobie, a bazuje on na tabelach standardowego downloadu, więc wyślij plik też w tym zestawie zadziała.
Ciekawe rozwiązanie przedstawia Extreme, gdzie masz wbudowany upload przełączalny w downloadzie.
Następnym z możliwych jest:
Advanced Download Panel także posiada upload i tu można przystosować wyślij plik do jego tabel bazy.
Wszyskie te elementy i jeszcze więcej posiada:
Professional Download System tak, że możliwości masz wiele.
Jeśli idzie o chmody to katalogi:
download- docelowy
submmisions, oczekiwania na przeniesienie do docelowego(do niego wysyłasz jako user) muszą mieć chmody do zapisu 777.
Tak to się ogólnie przedstawia.
Edytowane przez wlodekp dnia 18.04.2008 13:37:01

wlodekp.europa.pl
Czytacz
Dzięki za informację poszperam trochę.
Nie chcę po prostu pakować w serwis modów czy wtyczek, których nie potrzebuję lub które mają za dużo funkcji jak na moje potrzeby. Znielubiłem to w trakcie pracy z joomlą. Teraz szukam rozwiązań najbardziej zbliżonych moim potrzebom i jak najmniej ponad to.

========================
Edit
24.04.08

Wyszła nowa poprawka to php-fusion, podmieniająca plik submit.php - jak łatwo się domyślić, po aktualizacji automatycznie przestaje działać dodawanie plików (to napisane przez Wooya)

Pogrzebałem więc troszeczkę, porównałem oba pliki (ten z uploadem i ten z poprawki) i udało mi się zmodyfikować plik z poprawki tak, żeby upload działał. Jeżeli jest ktoś zainteresowany, chętnie się podzielę, jednak wolałbym, żeby ktoś najpierw sprawdził czy gdzieś nie spartoliłem roboty. No i pytanie czy Wooya, autor pierwszej modyfikacji, na której bazowałem, zgodzi się na to :)

============================

Edit2
2.06.08

Wyszedł mi jeden problem z wykorzystaniem downloadu - jak uploaduję pliki to pakują się one tam gdzie trzeba czyli
http://domena/ serwis2 /download

Kiedy jednak chcę je pobrać ze strony, pomijana jest ścieżka prowadząca do serwisu i wygląda następująco:
http://domena/dow...

Gdzie i co powinienem zmienić, żeby pozbyć się tego problemu?

============================

Edit3
3.06.08

Wiem gdzie leży problem, nadal jednak nie wiem jak sobie z nim poradzić. Wchodząc w edycję działu download zauważyłem, że linki do plików poprzedzone są znakami

przez co serwis odnosi się do poziomu wyżej w strukturze katalogów (w moim przypadku do samego "czubka") Kiedy poprawiłem link usuwając ../ link zadziałał poprawnie.

W którym miejscu generowane są linki do plików żebym mógł to poprawić?

PW od moderatora:
  1. Odświeżenie Tematu - Grzes 02.06 - 15:21

Edytowane przez Czytacz dnia 03.06.2008 09:52:05

anr
Pomijając fakt, że nie dostaje potwierdzenia dodania pliku jako admin ( to sobie naprawię może jakoś ) jak zrobić, żeby nie zapisywało mi pliku na moim FTP jak jest teraz na FTP gdzie jest strona tylko żeby podawać " adres " jak w jest w downloadzie w panelu admina ... Podaje się linka jakiego się chce ... Tutaj niestety nie.
Edytowane przez Milka dnia 21.09.2008 22:10:41

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl