ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Problem z dodawaniem zdjęć
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Dobra-tworzenie bazy-nie ważne że widzisz utf8 baza jęśli ni nie wybierzesz przybiera ustawienia defolt-które przy instalacji serwera mysgl-można sobie ustawić poleceniem make configure. Jeśli tego nie zrobiono-mysql-d-serwer przybiera kodowanie defoult=latin1 swidhish_ci.Analizując to co napisałeś powyżej-nie wybierasz a masz kodowanie latin2. Więc w czasie kompilacji mysql-d ustawiono defoult Latin2-które jest kodowaniem Twojej i wyobraż sobie i mojej-bazy. W przypadku Latin2 w maincore należy wstawić wiersz:patrz opis moj instalacja rozwiązanie. o treści: dbquery("SET NAMES latin2"); dopiero wtedy są polskie litery w latin2, bazę należy zaimportować z poziomu phpmyadmin z wybranym systemem kodowania przy imporcie Latin2. JEŚLI NA STARYM BYŁ LATIN 2. Nic więcej nie trzeba robić. Jeśli na starym był latin1 lub utf8-usunąć wpisy charset tych kodowań i collate-z kopi I DOPIERO DOKONAĆ IMPORTU TWÓJ FUSION WE WSZYSTKICH TABELACH MUSI PRZYJĄĆ KODOWANIE GENERALNE TWOJEJ BAZY.Defoult lub takie jakie nadałeś przy tworzeniu bazy jako admin serwera.
Na koniec co do GD-wpisy które pokazałeś sugerują mi u ciebie wkompilowanie GD do kodu Php-i dalej do jądra systemu-a nie instalacje modową. Tak owszem chodzi super-i jak błyskawica-ale nie z paczek tylko jeśli wkompilujesz to sam-pod hardware i software -serwera-konkretnych składowych elementów Twojego egzemplarz komputera-unikatowy dla siebie. Jednak ta metoda w razie chęci dodania czegogolwiek nowego do php-wiąże się z ponowną kompilacją całego systemu. Naprawdę już mie nudzą te polskie litery-ile można.
A już wspominałem, że jadę obecnie: Appache:2.2.3, PHP5.1.6_2, Mysql 5.1.11.
I chyba jako jeden z pierwszych php5 i mysql5 od ponad roku dłuże od samego początku mej przygody z Fusion.

wlodekp.europa.pl
Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 01:46:29
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
holohause
to sie napisałeś... respectoWink

Nabijasz posty.../Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 28.10.2006 10:22:48

yasny
Witam po dłuższej przerwie. Wszystko fajnie chodzi ale nie mogę tworzyć nadal albumów. Nietworzy mi miniaturek. po próbie dodania wypisuje :
Fatal error: Call to undefined function imagecreatefromjpeg() in /home/services/httpd/html/portal/maincore.php on line 615

Serwer stawiałem sam wszystko przenosiłem zadzałało ale problem z albumem. Widzę z powyższych postów iż mam mieć biblotekę GD w php zainstalowaną ale jak ten pakiet się nazywa mam serwer postawiony na PLD

Proszę o podpowiedź.

Podawaj bledy w tagach/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 15.12.2006 08:44:14

Pieka
Odnosnie GD przeczytaj: http://webmade.or...php?id=113
Co masz w tej linii? To EP, czy stara wersja Fusiona?
Edytowane przez Pieka dnia 15.12.2006 08:49:54
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl