Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
PHP-Fusion vs Joomla!
|
|
ziemowit_12 |
Dodany dnia 13.05.2008 15:19:54
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 34 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 08.09.2007 19:17 |
Joomla - fajny cms tylko ?e polski support jest do bani, ze spolszczeniem s? dwie wersje do ty?u :/ . Jak si? o co? zapyta?em na forum o spolszczenie to mi wyjecha? ?e jak zap?ac? 300 z? to spolszczenie mi b?dzie dzia?a?. Nie ma to jak support fusiona ![]() |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 12:10:33
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Bogver |
Dodany dnia 21.02.2010 15:15:51
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 51 Ostrzeżeń: 2 ![]() Data rejestracji: 12.02.2010 19:07 |
Ja zanim zacz??em bawi? si? sam w tworzenie stronek i bazy danych. U?ywa?em strony kolegi i j? sobie edytowa?em w panelu tylko administratora. By? to PHP-Fusion v5. Z czasem zacz??em szuka? czego? do stworzenia samemu. Dorwa?em phpBB3. Same fora. Jako tako, ale nie widzia?o mi si? to do stronek, bo to tylko do for. Trafi?em wsz?dzie reklamy joomli, ?e genialna, sporo darmowych grafik ró?norodnych itp. ?atwa w obs?udze. Zainstalowa?em dumny na server i zacz??em jecha? wed?ug poradnika. Zanim zrobi?em strone min?? miesi?c jak te wszystkie opcje z poradnikiem rozkmini?em. Niestety nie by? to przyjazny portal, powolny, ospa?y i oci??a?y, brak pomocy z strony supportu, jak i userów. Ci?zko by?o kogo? dorwa? by co? dopomóg?, doinformowa?, poleci? itp. Wróci?a mi w pami?ci strona kolegi. Wiedzia?em ?e nazwa to v5. Tak te? wpisa?em w google. W ko?cu znalaz?em t? stronke. Zainstalowa?em PHP-Fusion v7 Na bank przejrzyste, czytelne, ?atwo dost?pne dla ka?dego, mimo i? wygl?d jest zawsze jednakowy w uk?adzie strony. (tabele i pozycjonowanie na skórkach) Ale najwi?kszym plusem w jakim PHP-Fusion mo?e si? pochwali? to u?ytkownicy, którzy sobie pomagaj?. Baza danych supportu wi?ksza od biblioteki porad. Ponadto bardzo doskona?y support z guru pod nickiem "Pieka". Naprawd? jestem za PHP-Fusion i za wami ![]() Bo to co tworzycie to naprawd? wielki kawa? dobrej roboty. A jako CMS lidera w pojedynku PHP-Fusion vs JOOMLA zdecydowanie wygrywa PHP-Fusion. Pozdrawiam Wszystkich u?ytkowników PHP-Fusiona i Polski Support. Bogver |
|
|
niph |
Dodany dnia 07.06.2011 18:18:11
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 1 Data rejestracji: 28.02.2010 02:53 |
Jak dla mnie Joomla! ma jedn? zalet? - artyku?y s? wy?wietlane wg kategorii, tzn kategorie s? nadrz?dne, nie mam tego w PF. Przy du?ej liczby artyku?ów w PF mam d?ug? list? na której ci??ko cokolwiek znale??...
Edytowane przez Pieka dnia 07.06.2011 18:27:54 |
|
|
Obojetny78 |
Dodany dnia 02.03.2012 21:29:06
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 1 Data rejestracji: 02.03.2012 21:01 |
Bogver napisa?(a): Ja zanim zacz??em bawi? si? sam w tworzenie stronek i bazy danych. U?ywa?em strony kolegi i j? sobie edytowa?em w panelu tylko administratora. By? to PHP-Fusion v5. Z czasem zacz??em szuka? czego? do stworzenia samemu. Dorwa?em php-bb3. Same fora. Jako tako, ale nie widzia?o mi si? to do stronek, bo to tylko do for. Trafi?em wsz?dzie reklamy joomli, ?e genialna, sporo darmowych grafik ró?norodnych itp. ?atwa w obs?udze. Zainstalowa?em dumny na server i zacz??em jecha? wed?ug poradnika. Zanim zrobi?em strone min?? miesi?c jak te wszystkie opcje z poradnikiem rozkmini?em. Niestety nie by? to przyjazny portal, powolny, ospa?y i oci??a?y, brak pomocy z strony supportu, jak i userów. Ci?zko by?o kogo? dorwa? by co? dopomóg?, doinformowa?, poleci? itp. Wróci?a mi w pami?ci strona kolegi. Wiedzia?em ?e nazwa to v5. Tak te? wpisa?em w google. W ko?cu znalaz?em t? stronke. Zainstalowa?em PHP-Fusion v7 a bank przejrzyste, czytelne, ?atwo dost?pne dla ka?dego, mimo i? wygl?d jest zawsze jednakowy w uk?adzie strony. (tabele i pozycjonowanie na skórkach) Ale najwi?kszym plusem w jakim PHP-fusion mo?e si? pochwali? to u?ytkownicy, którzy sobie pomagaj?. Baza danych supportu wi?ksza od biblioteki porad. Ponadto bardzo doskona?y support z guru pod nickiem "PIEKA". Naprawd? jestem za php-fusion i za wami ![]() Bo to co tworzycie to naprawd? wielki kawa? dobrej roboty. A jako CMS lidera w pojedynku PHP-Fusion vs JOOMLA zdecydowanie wygrywa PHP-Fusion. Pozdrawiam Wszystkich u?ytkowników PHP-Fusiona i Polski Support. Bogver Zgadzam si? z koleg?, joomla jest ma?o intuicyjna i trzeba sp?dzi? nad ni? sporo czasu by z ?atwo?ci? ja obs?ugiwa?. PHP-Fusion na pewno wypada lepiej przy joomli. |
|
|
voodoo_x |
Dodany dnia 06.10.2014 12:43:06
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 03.11.2008 15:31 |
Moim zdaniem PHP-Fusion ma czytelniejszy skrypt. Modyfikacja silnika jest o niebo prostsza ni? w Joomla. |
|
|
Piotrroger |
Dodany dnia 06.10.2014 22:27:52
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 998 Pomógł: 19 ![]() Data rejestracji: 27.04.2006 18:29 |
Wynika to z tego, ?e Joomla jet pisana obiektowo ![]() |
|
|
voodoo_x |
Dodany dnia 07.10.2014 07:55:02
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 03.11.2008 15:31 |
Jest. Ale chodzi mi o to, ?e w PHP-Fusion gdy chc? zmieni? modu? artyku?ów odpalam kilka plików i zmieniam. W Joomla tak ?atwo nie jest, najpierw nale?y pozna? wewn?trzny framework, a dopiero pó?niej bawi? si?. Nie wiem czy jest sens porównywa? te dwa systemy. S? to zupe?nie inne ?wiaty. |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |