ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 25

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Śnieg na stronie
petersca
Niestety ale mam to samo, w podglądzie działa i tylko w podglądzie,

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.11.2024 02:13:55
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
petersca napisał/a:
Niestety ale mam to samo, w podglądzie działa i tylko w podglądzie,

Prosze adres strony, a na PW dane SA i FTP'a.
Sprawdzimy...
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Odpowiadająć na PW kolegi w tym temacie Stwierdziłem, że prawdą jest iż śnieg nie pada na całej stronie-można to zauważyć u siebie, gdy strona ma pasek przewijania pionowy. Pada tylko do końca strony na starcie bez przewijania. Nie jestem żadnym expertem w javascript-wiem już gdzie użyć funkcji całej strony ale muszę to dokładnie przemyśleć i przetestować.
Na chwilę obecną mogę jedynie zaproponować inny śnieg-padający na całej stronie, jednak będę chciał wrócić do tego pierwszego bo zdecydowanie lepiej mi się podoba-ale to wyświetlanie dyskwalifikuje go na razie.
I nie jest to moje tylko znalezione gotowe rozwiązanie, bo w javascript jestem za cienki(nie przewiduje pogrubienia) by coś extra od podstaw napisać samemu.
Ale modyfikować potrafię.
Nie wstawiam tu tylko podaję link-bo jest to tylko na razie alternatywa.
zdzplock.europa.p..._panel.zip

wlodekp.europa.pl
MaRcIn_PL
Wiecie co? na jednej stronie mi niedziala a na drugiej tak, mysle ze to od theme'a zalezey
Polakom gratulujemy SZUKAJKI

http://www.salon-gier.pl
To jest tylko kod javascript jeśli Twoje theme używa takich samych funkcji javascript jak kod śniegu to tak będzie nawet może blokować theme-zmiana nazw funkcji w jednym albo drugim kodzie-rozwiązuje problem.
Przerobiłem to u siebie-gdzie-jednocześnie używam nawet do 7-javasript równocześnie.

wlodekp.europa.pl
MaRcIn_PL
Tak, to też jest nie wykluczone
Polakom gratulujemy SZUKAJKI

http://www.salon-gier.pl
wilczek
a mam pytanko da się zmienić zeby te snieżki leciały do samego dołu i czy da się je zmienic bo nie sa zbyt piękne, wolał bym sobie sam zrobic bo znalazłem brusha do photoshopa... Grin

Pozdrawiam!
Edytowane przez wilczek dnia 06.12.2006 16:20:09

Osael
Odpowiadająć na PW kolegi w tym temacie Stwierdziłem, że prawdą jest iż śnieg nie pada na całej stronie-można to zauważyć u siebie, gdy strona ma pasek przewijania pionowy. Pada tylko do końca strony na starcie bez przewijania. Nie jestem żadnym expertem w javascript-wiem już gdzie użyć funkcji całej strony ale muszę to dokładnie przemyśleć i przetestować.
Na chwilę obecną mogę jedynie zaproponować inny śnieg-padający na całej stronie, jednak będę chciał wrócić do tego pierwszego bo zdecydowanie lepiej mi się podoba-ale to wyświetlanie dyskwalifikuje go na razie.
I nie jest to moje tylko znalezione gotowe rozwiązanie, bo w javascript jestem za cienki(nie przewiduje pogrubienia) by coś extra od podstaw napisać samemu.
Ale modyfikować potrafię.
zdzplock.europa.pl/downloads/snow_panel.zip

Wystarczy przeczytać parę postów wyżej.

wilczek
ok nie zauważyłem Smile przepraszam za nabicie posta... Smile

Nabiles w sumie dwa posty.../Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 06.12.2006 18:52:38

Duplej
Pieka jestes boski Smile dzieki !

Lukeup
Też uważam, że ten pierwszy śnieg leprzy. Ten większy nie jest tak ładny, ale co ważniejsze bardzo wolno się ładuje...

lukeup.pl
Pawson91
ale cos jest nie tak bo jak ogladam sobie TV i ogladam swoja strone na ktorej leci snieg to mi sie zacina... rowniez jest z wszelkimi animacjami chociazby buzki i buttony ruchome tez sie zacinaja Sad
www.insidepc.info - wszystko dla Twojego komputera i Ciebie.
www.forum.insidep... - forum dyskusyjne portalu inisdePC.info

www.insidepc.info
as
Odpuść sobie ~Pawson91... w tym roku wszyscy mają kłopoty ze śniegiem. Czekaj do 2007... trudno
as

adi
Witam racja że w pa działa a na www nie to fakt to pewnie na www jest inne java i blokuje ja się niezana pozdrawjam i mnie poprawcie jaksię myle
Edytowane przez adi dnia 14.12.2006 02:42:10

radiosilesia.de
Pawson91
ale na phpbb zainstalowalem sobie ten sam snieg i jest tak samo wiec widocznie musi tak byc (oczywiscie skrypcik odpowiedni pod phpbb Pfft )
www.insidepc.info - wszystko dla Twojego komputera i Ciebie.
www.forum.insidep... - forum dyskusyjne portalu inisdePC.info

www.insidepc.info
soldier175
Działa wam umnie śnieg ? Wink

www.zagubieni-los...

Grin

as
Działa...
as

Kukis
trochę dziwacznie pada.... ale działa Grin

http://www.gigadownload.boo.pl
swizz
wlodekp napisał/a:
zdzplock.europa.p..._panel.zip

mam mały problem... Co zrobić aby płatki śniegu wyświetlały się bez tła (www.impraa.yoyo.pl) błąd występuje tylko w przeglądarce IE. Może da się zmodyfikować ten skrypt aby działał tylko w FF?Sad

Moje płatki były w gif ten jest niby w png-ale mnie melduje-że ma zmienione rozszerzenie ręcznie. Do konwersji są programy IE ma problemy(nie raz z PNG) natomiast nie z gif-em z przezroczystym tłem.
Mój cel jest zupełnie odwrotny obie przeglądarki jednakowo. Więc poszukaj sobie sekscji IE w skrypcie usuń, a zostaw NS-netscape-wszystkie pochodne ff mozilla itd.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl