ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Strona sie rozwala pod IE
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A widzisz i tu jest te 99% o których pisa?em wcze?niej.
I nie robi? tego by wykaza? swoje racje. Sam Ci pisa?em jak mo?na usun?? te ramki. Akurat w twoim przypadku ju? kilkakrotnie chodzi?o o ingerencje w theme.
?eby nie pope?ni? tego typu b??du, kiedy chodzi o Ciebie prze??czam theme na
Sunset i sprawdzan to co Ci podaje i jeszcze lepiej, u mnie wiod?c? przegl?dark? jest IE i zawsze w niej sprawdzam w pozosta?ych te? tzn FF2 i Opera 9.2. ale tylko, jak co? nie halo.
Musia?e? bardzo namiesza? bo ja po odpowiedzi ?e sposób dobry zawsze wchodz? na stron? odpowiadaj?cego i ogl?dam zastosowanie czy rzeczywi?cie dobrze i robi? to w IE u Ciebie by?o OK bez tych b??dów - ale wida? dalej co? kombinowa?e?:
Wracaj?c do tych ramek chodzi?o o:
function render_news($subject, $news, $info) {

global $locale;

echo "<table width='100%' cellpadding='0' cellspacing='0' class='border0'>
<tr>
<td>

Taki zapis wskazuje na clas? border0, której nie ma czyli równa si? jakby usuni?ciu tego wpisu w theme-ale nie usun??em bo :
1. ?eby widzie? co by?o w oryginale
2. ?eby doda? t? klas? w style.css theme pod t? nazw? jako klon tej bez zera i w niej ewentualnie zmienia?.
Nowa klasa po to ?eby jej dzia?anie u?y? punktowo tylko do news a globalnie jej nie rusza? bo ma ona zastosowanie te? w innych rzeczach Fusion nie tylko newsach i ramki, gdzie indziej mog? si? przyda?.
I takie u?ycie napewno nie rozwali strony, a je?li to wiemy gdzie i tylko experymentujemy z t? klas? w celu osi?gni?cia oczekiwanego efektu.
Reasumuj?c Twoje newsy z tak? poprawk? czerwony w theme Sunset w IE nie rozwalaj? konstrukcji strony-bo nie maj? prawa jest to jak najbardziej poprawny zapis kodu z u?yciem zapisu w tabelach.
Ja zawsze chce pomóc, nie dla poklasku tylko efektu-ko?cowego ma chodzi?.
I jeszcze przywo?am 100% wzajemne zrozumienie si?.
Wiem, ?e mog? pisa? nieraz niezrozumiale dla innych-ale prosz? si? dopytywa? i sprawdza?, bo ?eby by?o ok prze?yje nawet typowe wiercenie dziury w brzuchu.
Edytowane przez wlodekp dnia 11.01.2007 08:36:57

wlodekp.europa.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 27.10.2025 11:55:59
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
adonis
faktycznie ,zrobi?em tak jak napisa?es i dzia?a okSmile dzieki wlodekp juz my?la?em z? juz nic nie da rady zrobi?.pozdrawiam

http://progwebsat.info
Dagobah
Nie chc?c rozpoczyna? nowego w?tku przyczepi? swój problem do tego. Robi? aktualnie stron? i wszystko by?o ok dopóki nie odpali?em IE (sic!). Wygl?d strony mi si? posypa? - zarówno z prawej jak i lewej strony (tylko pod IE) theme rozci?ga si?, wychodz?c poza kraw?dzie loga (pod FF, Oper? takiego problemu nie ma - wszystko jest "w jednej linii").

Do tego dochodzi tak?e innego rodzaju b??d pod IE - jak zobaczycie na za??czonych zdj?ciach panel Wydarzenia z prawej strony (w nag?ówku) ma ma?y, bia?y trójk?cik. Pod FF (czyli poprawnym dzia?aniem) to ma by? "?ci?te", a pod tworem Microsoftu nie jest. Wygl?da to koszmarnie....

Tu pojawia si? problem - nie wiem jak te dwa b??dy, które s? ze sob? powi?zane zmieni?. Probowa?em poprawia? w theme.php lecz bez skutecznie. Nadpisywanie, przycinanie grafik równie? nic nie da?o (czy to mo?e by? wina samego pliku theme.php?)

Je?eli kto? mi jest w stanie pomóc serdecznie dzi?kuj?
Pozdrawiam
PS.
1 screen - FF: http://www.fotosi...3c9c2.html
2 screen - IE: http://www.fotosi...998f8.html
Edytowane przez Pieka dnia 24.02.2008 21:41:51

Prosz? poda? adres strony i u?ywane theme, poniewa? nie mam pewno?ci uzyskania jego nazwy z kodu ?ród?owego, adres musz? widzie? u?ywane przez Ciebie dodatkowe panele, aby ustali? przyczyn?.

wlodekp.europa.pl
Pako
Pod IE to normalka, przyczyn mo?e by? kilka (b??d w kodzie, z?e zmodyfikowanie kodu, z?e poci?cie theme (je?eli to twój Smile) wi?c tak jak wlodekp napisa? podaj stronke i theme u?ywany.
Zapraszam!
Wszystko o Photoshop-ie!!
Zapraszam!!!

www.webphotoshop.pl

http://webphotoshop.pl
Dagobah
Theme: Tworzony na zamówienie (w za??czeniu)
Panele: Zobaczycie na dzia?aj?cej stronie
Wersja Php-Fusion: 6.01.11
Adres strony: www.mlodysopot.pl...

Mam nadzieje, i? kto? umia?by mi pomóc w tej kwestii :) Z góry dzi?kuj? za wszystko.

W zwiazku z tym, ze theme jest indywidualne i platne plik zostal usuniety po wczesniej konsultacji z wlodekp/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 24.02.2008 15:44:04

Ja popatrz? napewno s?dz?,?e co? mi si? uda zrobi?.
Jednak w tej chwili, jestem w pracy do 18 i komputer widz? tylko w chwili przerwy na ?niadanie, normalnie siedz? w szafie kablowej sieci i spinam dwa pi?tra,
jak b?d? w domu zerkn?, aby zrobi?-dlatego, ?e ?apie Ci? prorytet mojej pomocy jako usera z gwiazdk?.
DOPISANO W EDYCJI
Musz? popatrze? w ?ród?o Twojej strony, bo theme u mnie mimo mnogo?ci paneli idzie dobrze Ty musisz mie? co? w tre?ci trefnego:
Prosz? popatrze? w IE wlodekp.europa.pl

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie Tematu - Pieka 24.02 - 21:42

Edytowane przez wlodekp dnia 24.02.2008 21:36:58

wlodekp.europa.pl
Pieka
Screen z IE7 w zalaczniku, z ktorego wynika, ze theme jest ok.
Pieka dodał/a następującą grafikę:
dagobah_theme.jpg

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Dagobah
Hmmm nie wiem co mo?e by? trefne. Pocz?tkowo my?la?em, i? mo?e to by? kalendarz, który jest lekko modyfikowany. Mo?e to wina tre?ci dwóch ?rodkowych paneli, chocia? jak patrzy?em to tam raczej nie powinno by? problemu. Ogólnie dziwna sytuacja...

Ja niestety nie jestem w stanie powiedzie?, co mo?e by? tego powodem. Mog? ewentualnie wklei? tutaj tre?? tych ?rodkowych paneli, chocia? w?tpi? czy by si? to przyda?o

Pieka
1. W panelu bocznym: Poprzez poczt? elektroniczn? - zbyt duza czcionka.
2. Za szerokie kolumny w srodkowym, ktore powoduja dodanie kolejnej grafiki naglowka.
Popraw i daj znac.
Edytowane przez Pieka dnia 24.02.2008 22:25:20
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Dagobah
Pieka napisa?/a:
1. W panelu bocznym: Poprzez poczt? elektroniczn? - zbyt duza czcionka.

Niestety to nie w tym problem - próbowa?em wpierw sam? tre?? zmniejszy?, a pó?niej ??cz?c to ze zmian? ?rodkowego panelu - bez skutecznie

Pieka napisa?/a:
2. Za szerokie kolumny w srodkowym, ktore powoduja dodanie kolejnej grafiki naglowka.
Popraw i daj znac.

Zmniejszy?em szeroko?? ?rodkowego panelu (kolumny) z 510px na 495px. Po IE boki si? wyrówna?y, pojawi?o si? delikatne wci?cie (lecz nie takiej wielko?ci jak powinno by? - chodzi o prawy górny naro?nik niebieskiego panelu) i znikn??o prawe obramowanie panelu: Pytania i w?tpliwo?ci? (tzn. ca?a prawa cz??? - jak na za??czonym obrazku). Pod FF zmniejszenie nie wp?yn??o korzystnie pojawi?o si? wci?cie theme'u z lewej strony (poprzednio by?o za d?ugi, teraz za "krótki"Wink.

Screen: http://www.fotosi...0de23.html
Edytowane przez Pieka dnia 24.02.2008 22:52:01

Pieka
Wine za tenm stan rzeczy ponosi tresc lub konstrukcja tabeli, a nie theme.
Jesli nadal bedziesz sie upieral przy swoim, to w zyciu do niczego nie dojdziemy.
Twoj wybor.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Rozwala news.php zmie? w theme.php tylko funkcj? na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I zobacz czy to wystarczy u mnie Twój pierwszy news przy tej funkcji by? ok zmieni?em obraz na swoj, ?eby ustalic czy wielkosc grafiki gra role bombka mniejsza i jest tez ok.
DOPISANO W EDYCJI
A generalnie to rola Kolegi Twórcy
Czy mam pokaza? palcem, który to?
http://forum.php....17737.html
Edytowane przez wlodekp dnia 24.02.2008 23:08:48

wlodekp.europa.pl
Pieka
Wlodku, to nie news.php, tylko wielkosc pojedynczego pola:

Zmien we wszystkich polach (3x) 170px na 160px i odswiez.
Przyklad: http://test.fusio...

Dlatego zdecydowanie korzystaniej jest definiowac szerokosci procentowo.
Edytowane przez Pieka dnia 24.02.2008 23:56:12
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ja mam oryginalnie 180 i jest ok tak by?o, a news rzeczywi?cie to nie to, bo mam teraz 510 a nie 513 i jest ok

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisa?/a:
Ja mam oryginalnie 180 i jest ok tak by?o, a news rzeczywi?cie to nie to, bo mam teraz 510 a nie 513 i jest ok

Ok, ale ja mam jego tresc i sam widzisz, ze po zmianie (jedynej) juz jest ok.
Edytowane przez Pieka dnia 24.02.2008 23:37:45
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
A jednak nie on ma w oryginale news 2 razy wpis 492px dopiero przy 510 hula ok bo teraz mam 492 i jest jak na jego scrinie.

wlodekp.europa.pl
Dagobah
Pieka napisa?/a:
Wlodku, to nie news.php, tylko wielkosc pojedynczego pola:

Zmien we wszystkich polach (3x) 170px na 160px i odswiez.
Przyklad: http://test.fusio...

Dlatego zdecydowanie korzystaniej jest definiowac szerokosci procentowo.

W moim poprzednim po?cie pomyli?em sie, za co przepraszam. Jak zwykle u?ytkownik Pieka mia? racj? - wina le?a?a po stronie kolumn w ?rodkowym panelu, a dok?adnie ich szeroko?ci (zamiana na 160px niwelowa?a b??d).

Wszystko pi?knie ?miga, jeszcze raz BARDZO DZI?KUJE (nie tylko za pomoc, lecz równie? za cierpliwo?? :) )

Pozdrawiam dwóch panów, którzy pomogli!

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl