ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 24

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Aktualizacja strony z v7.01 do v7.02
bogdan
Cze??. Smile
Nie czyta?o si? pliku Readme ? Wink
Przywró? wszystko do starej wersji.
Zrób pó?niej dok?adnie jak pisze w pliku readme-pl.html aktualizacji.
Zwró? te? uwag? na wymagania PHP MySQL i dotycz?ce skórek.
Najlepiej na czas aktualizacji ustaw jak?? standardow? skórk?.
Pliki przy powrocie do v7.01.06 wgrywasz, te których powiniene? mie? kopi? zrobion? z przed próby aktualizacji, a nie z paczki instalacyjnej.
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:34:51
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
misiaczekm
No to nie mam... Kiedy? wróci?em z instalacyjnej i zadzia?a?o... Czyli co, has?a nie s? zapisane w bazie tylko w plikach na serwerze?

INSTALACJA wersji 7.02.05 przebiega pomy?lnie, ale w panelu nie eksportuje kopia starej bazy ... na razie nie chc? kasowa? starej wersji z bazy danych...
Edytowane przez misiaczekm dnia 06.06.2012 19:58:50

bogdan
Nie zrobi?e? kopi plików?
Co to znaczy - "kopia starej bazy z panelu te? nie idzie"?
Posprawdzaj prefix'y przy przywracaniu, czy s? takie same.
Sprawd? plik "config.php".
Wgrywa?e? go te? z nowej wersji?
Na mój rozum, nie utworzy?o Ci tabel, ale na jakim etapie kombinowania jeste?, to nie wiem.
Spróbuj zmieni? skórk? w bazie z "Atlantis" na "Gillette" i zobacz co si? b?dzie dzia?o.
Przywróci?e? kopi? ze starej wersji?
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Spoczywaj w pokoju... Creeper
Ponownie przeczyta?em Twoj? wiadomo?? dotycz?c? b??dów i nie podoba mi si? w niej to zdanie, a konkretnie pogrubiona cz???
Przekopiowa?em pliki wersji 7.02.05 na 7.01.06 wchodz? na stron? a tam takie co?:

Z tego co pami?tam aktualizacje zawsze wykonuje si? po kolei. Oznacza to, ?e najpierw musisz pobra? v7.02.00 pó?niej v7.02.01 i tak a? dojdziesz do najnowszej.

misiaczekm
Mo?na te? od razu przy pobraniu pe?nej instalacji.
Tak, nie zrobi?em kopii plików z serwera.
Nie my?la?em, ?e on tam co? zapisuje, my?la?em ?e wszystko zapisuje w bazie...

Zawsze mi si? wydawa?o, ?e aktualizuj w panelu wciska?em po skopiowaniu wszystkich plików.

Mój b??d, staro?? nie rado??...

W?a?nie kopiuje wszystkie teksty... na szcz??cie, nie jest tego du?o. Poprzedni? baz? rozwalili mi go?cie, którzy zaatakowali tpsa par? lat temu.... Lub zrobi?em podobnie jak dzisiaj...

Chyba na prawd? si? starzej?....

bogdan
Spoko, nie takie b??dy si? robi. Grin
Ale jak widzisz, te? nie za bardzo mo?na. Smile
A?, si? wystraszy?em tym "starzej?".
Jak b?dziesz robi? od nowa, to zrób upgrade w miar? mo?liwo?ci po kolei, a nie wgrywaj ca?ego nowego PHP-Fusion'a.
Przeczytaj te? plik readme. Smile
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
misiaczekm
Mo?ecie mi co? wyt?umaczy?? Po kilku próbach zamiany plików tych wersji instalacyjnych oraz plików config poprzedniej i tera?niejszej, odda? mi mo?liwo?? logowania si? i boczne dwa panele Smile wgra?em update 7.1 jednak nie wykrywa aktualizacji... Ale s? b??dy...
Edytowane przez misiaczekm dnia 06.06.2012 22:22:33

bogdan
Nie wiem, czy ja ju? jestem zakr?cony, czy nie kumam czego?.Grin
Ja robi? tak:
Wgrywam plik upgrade.php z wersji, któr? b?d? aktualizowa? do katalogu "administration" i katalog "locale".
Po przej?ciu na stronie do PA, musi si? pojawi? aktualizacja.
Zobacz jeszcze w PA jak? Ci wersj? wy?wietla.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
misiaczekm
Wreszcie, uda?o si?!! Bardzo dzi?kuj? @bogdan!! Przede wszystkim dzi?ki Twoim wypowiedziom "nie tylko w mojej sprawie" uda?o mi si? uratowa? stron?!!

PS.
Przepraszam równie? wszystkich, których mog?em niechc?cy obrazi? w ferworze walki!!

Gdzie jest przycisk pomóg??
Edytowane przez Drecha dnia 07.06.2012 16:39:43

m@rkop
Witam.
Próbowa?em zaktualizowa? stron? z wersji 7.01.06 do 7.02.05. Wgra?em plik upgrade 7.01 do administration, nadpisa?em katalog locale i kiedy chcia?em "aktualizowa?" stron? w PA, wyskoczy?o mi takie co?:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Prosz? o pomoc...

bogdan
Cze??. Smile
Sypn??o Ci ?adnie b??dami.
Ewidentnie co? spapra?e?, a niezbyt dok?adnie opisujesz krok po kroku co robi?e?.
Chyba nie do ko?ca dok?adnie przeczyta?e? readme "Aktualizacja"
Powiem tak - celowo próbowa?em doprowadzi? swoj? stron? testow? na v7.01, do podobnego stanu jak obecnie Twoja i prawie mi si? uda?o. Smile
Ale spróbujmy Twoj? doprowadzi? do stany u?ywalno?ci.
Rozumiem, ?e masz w razie czego kopi? plików i bazy?!
Spróbuj tak:
nadpisz jeszcze raz katalog "locale",
nadpisz plik "maincore.php",
nadpisz katalog "include".
Od?wie? stron?.
Pó?niej nadpisz pliki z "PHP-Fusion 7.02.05 Update".
Nie daj? ?adnych gwarancji, ?e wszystko wróci do normy.
Na pewno b?dzie problem z tabel? SB.
Je?li si? zdecydujesz, to robisz to na w?asne ryzyko.
Najlepszym wyj?ciem by?oby jakby? wróci? do starej wersji i zrobi? wszystko jak readme przykaza?o. Smile
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
m@rkop
Zastosowa?em si? do Twoich rad i teraz strona wygl?da tak:
http://www.spczer...l/news.php

bogdan
Nie do ko?ca si? uda?o tak jak u mnie, ale przynajmniej nie masz ju? bia?ej strony.
Dalej pokazuje b??dy "locali", ale to chyba jakie? wtyczki.
Dalej nie napisa?e? czy masz kopi?.
Chyba jednak najlepszym wyj?ciem b?dzie przywrócenie starej wersji i aktualizacja od pocz?tku z plikiem readme-pl.html i tym w?tkiem przed oczyma. Smile
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Patrz?c w "?ródle" (Google Chrome) wygl?da to tak

locale//errors.php - Brakuje jednej definicji dla plików j?zykowych. Sprawd? w maincore.php definicj? LOCALESET i przypisan? do niej zmienn?.

m@rkop
Bogdan:
mam kopi? plików oraz kopie bazy danych zrobion? przed zmian? z 6.0.18 na 7.01.06 oraz kopi? bazy danych sprzed zmiany z 7.01.06 na 7.02.05.
Czy nic si? nie da naprawi? w tej sytuacji? Wola?bym nie wraca? do v. 6.0.18 i znowu do 7.02.05 ze wzgl?du na bardzo wolne ??cze :(
Creeper:
czy chodzi o ten wpis?

m@rkop napisa?(a):

Bogdan:
mam kopi? plików oraz kopie bazy danych zrobion? przed zmian? z 6.0.18 na 7.01.06 oraz kopi? bazy danych sprzed zmiany z 7.01.06 na 7.02.05.
Czy nic si? nie da naprawi? w tej sytuacji? Wola?bym nie wraca? do v. 6.0.18 i znowu do 7.02.05 ze wzgl?du na bardzo wolne ??cze :(
Creeper:
czy chodzi o ten wpis?

Dok?adnie o ten. Sprawd?, czy w tabeli settings masz wpis w settings_name o nazwie locale. Je?eli jest to sprawd?, czy nie jest psuty. Jak jest tylko pusty to go uzupe?nij o nazw? paczki j?zykowej, któr? mia?e? poprzednio (Polish/Polish-utf8), a jak nie ma to dodaj ten wpis.

m@rkop
Wpisu "locale" nie by?o, wi?c go doda?em, a w setting_value wpisa?em Polish/Polish-utf8. Niestety nie widz? zmian na lepsze po tych modyfikacjach Sad

Polish/Polish-utf8 znaczy, ?e albo Polish albo Polish-utf8.

m@rkop
Ok, zmieni?em na "Polish" i strona cz??ciowo odzyska?a swój wygl?d, cho? nie do ko?ca. W PA w g?ównych ustawieniach znikn??y wszystkie wpisy w polach w "ustawieniach" (nazwa strony, banner opis strony itp.)
W PA nie wida? te? wersji fusiona - jest wpis "v". Poza tym na stronie g?ównej pozosta? komunikat:

Edit: kiedy wype?niam pola w "ustawieniach" tre?ci?, to po zapisaniu zmian pola te pozostaj? nadal puste pomimo komunikatu "zaktualizowano ustawienia".
Edytowane przez m@rkop dnia 28.06.2012 16:05:17

Masz niekompletn? baz? danych. Gdzie? po drodze musia?e? co? przeoczy? i skutki wida? na ko?cu. Najlepszym sposobem by?oby przywrócenie kopii i dzia?anie od pocz?tku. Ewentualnie skopiuj z setup.php zapytania odpowiedzialne za dodawanie ustawie? i wykonaj je poprzez dodatkowe strony. Je?eli w bazie zabrak?o tylko rekordów dla ustawie? to po tym wszystko b?dzie dzia?a?.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl