ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
[MOD] Galeria + Highslide&Lightbox
kulawy_waldek
Zapodaj adresik stronki

www.kasa.ddl2.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:35:44
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
zjawek
Mam go u siebie i super dzia?a.
Mam tylko jeden problem z moim widzimisie
Chodzi o to z?by po powi?kszeniu zdj?cia by?o wida? te? opis )obok napisu-linka "komentarze"Wink a nei tylko w momencie gdy mamy komentarze. nie znam sie za bardzo na tym i pierwsze moej próby poleg?y.
Edytowane przez Pieka dnia 10.10.2007 20:57:08

www.zsprus.czest.pl
kosa351
Witam,
mam zaaplikowanego tego moda, który dzia?a bez zarzutu. Chcia?bym dodatkowo wykorzysta? lightboxa w newsach czy stronach infromacyjnych. Gdy testuje oryginalny skrypt to wystarczy doda? przy zdj?ciu atrybut
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
. Jednak?e gdy dodam go w fusionie i klikn? na zdj?cie to nadal otwiera si? standardowo.
Jak temu zaradzi??

Pozdrawiam

http://www.deepsounds.pl
kamil1624
Witam serdecznie nie chcia?em pisa? nowego tematu wi?c napisa?em tutaj. Zrobi?em
sobie swoj? galerie lightbox która dzia? w newsach, stronach, podstronach i tak dalej ale niestety nie na forum. Czy kto? pomóg? by mi w dodaniu znacznika BBCODE tak
by wygl?da? on nast?puj?co [urli] [/urli] a jego warto?? w html wygl?da?a tak

Próbowa?em sam to napisa? ale nie wychodzi?o mi bo geniuszem w php nie jestem :)
Bardzo prosz? o pomoc.

Prosze nie zmieniac nazwy istniejacego tematu. Nastepnym razem usune taki post/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 22.11.2007 18:22:50

kosa351
Czy kto? wmy?li? jaki? lepszy sposób na pozycjonowanie flash'a na stronie ni?
, który powoduje, ?e mamy przezroczyste t?o?

==============================
Update
Po ca?ym dniu walki i szukaniu odpowiedzi na ten problem w ko?cu si? uda?o (szczególne podzi?kowania dla jscheuer1 z dynamicdrive).
W css dodajemy

Kod naszego flash'a umieszczamy w

Teraz dzia?a jak nale?y ;)
Edytowane przez kosa351 dnia 22.11.2007 22:11:10

http://www.deepsounds.pl
damianmu
Swietna galeria, ale ja mam problem. Gdzie nalezy doda? (linijki do subheader.php w sekcji head) - w którym miejscu dok?adnie.
Pozdrawiam

Hanys997
A jak wygl?da sprawa je?li dodaje zdj?cie w artykule to dotychczas jak u?ywa?em samego lightboxa wpisywa?em rel="lightbox" a w tym przypadku je?li chcia?bym aby otwiera?o tak? metod? jak w galerii ?

Z góry dzi?ki
Edytowane przez Milka dnia 28.12.2007 16:46:34

www.model-klub.pl
polven26
damianmu napisa?/a:
Swietna galeria, ale ja mam problem. Gdzie nalezy doda? (linijki do subheader.php w sekcji head) - w którym miejscu dok?adnie.
Pozdrawiam

W sekcji head. Np po tagach <meta>.
Rails > Frameworki > PHP-Fusion

bartek124
Hanys997 napisa?/a:
a jak wygl?da sprawa je?li dodaje zdj?cie w artykule to dotychczas jak u?ywa?em samego lightboxa wpisywa?em rel="lightbox" a w tym przypadku je?li chcia?bym aby otwiera?o tak? metod? jak w galerii ?

z góry dzi?ki

Ka?demu obrazkowi (w przypadku galerii ka?dej fotografii) jest przypisywany numer ID (w galerii photo_id). Identyfikacja poprzez ID umo?liwia m. in. otwieranie wielu obrazków na raz. Musia?by? jako? pokombinowa?, mo?e by Ci si? uda?o, ja nie mam czasu na to.

W tej galerii nadal mo?esz korzysta? rel='lightbox[roadtrip]'.

My?l? ?e szkoda zachodu dla wy?wietlania si? lupy.

Lightbox te? ?adnie wygl?da Wink
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Is3
Czy da si? zrobi?, ?e nalicza 'obejrzenia' zdj?cia jak si? powi?ksza od razu w galerii (nie poprzez link komentarz i tam ponowne powi?kszenie) ?
Edytowane przez Is3 dnia 22.01.2008 18:29:17

bartek124
Pewnie da si?, ale Ty nie potrafisz tego zrobi?, skoro tu pytasz. Grin

www.bartek124.net
michal89
A je?li chodzi o standardowe strony w xhtmlu?
Jak tam zrobi? tego typu galeri??

www.3gmobile.pl
adi
Witam mia?em poprzedni? wersj? i mia?em watermark na miniaturkach i na du?ych po nadpisaniu kurka niema i wjem dlaczego bo po prostu nadpisa?em plik pchotogaleria.php i na moje nieszcz??cie nie zrobi?em kopi jestem zdruzgotany bo do tego szukam grzebi? obgryzam co si? da i nie mog? sobie poradzi? nie mog? wstawi? a tamtej nie mam mo?e macie jakie? sugestie lub b?d? wdzi?czny za pliki z poprzedniej wersji z góry dzi?kuje pozdro dla wszystkich i ca?ej ekipy

///edit

Ju? sobie poradzi?em z watermarkiem w miniaturkach i w du?ych fotach prosz? tylko o sugestie jak ten water wcisn?? do tej animacji oczywi?cie próbuj? sam ale b?d? wdzi?czny za sugestie
Edytowane przez jantom dnia 12.10.2008 20:36:48

radiosilesia.de
Piter573PB
Przeglada?em kody plików highslide ale nie mog?em nigdzie znale?? fragmentu odpowiadaj?coge za komentarze:( By?bym wdzi?czny jak by kto? jeszcze podpowiedzia? jak dodawa? do lightboxa w?a?nie taki kod abym mia? link komentarze
Czy da si? zrobi?, ?e nalicza 'obejrzenia' zdj?cia jak si? powi?ksza od razu w galerii (nie poprzez link komentarz i tam ponowne powi?kszenie) ?

Do?anczam si? te? do tego pytania

/////////edit

Wydaje mi si? ,?e w tym fragmencie kodu powinien znajdowa? si? link prowadz?cy do komentarzy. Kod oczywi?cie z lightboxa

Doda?em tam co? takiego

Ale wtedy ca?y efekt light box przestaje dzia???. Oczywi?cie link photogallery.php?.. zamierzam zmieni? tak aby by? tam [phoyo_id] tak aby zawsze link prowadzi? do odpowiedniego zdjecia. Jak kto? mo?e da? jak?? rad? to by?bym wdzi?czny.
Edytowane przez Piter573PB dnia 20.02.2008 12:07:58

fotozoom.webd.pl
bartek124
To jest galeria Highslide, która ma linka do komentarzy. Je?eli chcesz miec mo?liwo?? komentowania w galerii Lightbox to dodaj sobie pod miniaturk? zdj?cia link Skomentuj.

www.bartek124.net
Piter573PB
Chodzi o to ,ze w "ca?o?ci" postawi?em na lightbox. W jego kodzie s? linki np. nastepne zdjecie poprzednie, zamknij itd. Chcia?em umie?ci? tam jeszcze jeden link który prowadzi?by do strony z komentarzami
. Na normalnej stronie php link wyglada?by
Tylko jak umieszczam co? takiego w kodzie lightboxa to java przestaje dzia??. Poprostu taki link jak napisa?em jak powinien wygl?da? ,zeby dzia?a? w javie-lightbox. Pisz? tu bo highslide dzia?a na podobnej zasadzie
Edytowane przez Milka dnia 20.02.2008 15:39:24

fotozoom.webd.pl
piotrek199214
Tu masz kod od Highslide, tym sie pobaw. Musisz kolego próbowa? sam, ucz si? to jest podstawa :).

Edytowane przez piotrek199214 dnia 20.02.2008 14:50:20

www.piocom.eu
Piter573PB
Dzieki piotrek199214 mo?e teraz si? udaSmile
Edytowane przez Milka dnia 20.02.2008 15:39:59

fotozoom.webd.pl
bartek124
Zrób tak jak Ci powiedzia?em, je?eli Cie nie zadowala to kombinuj dalej.

Plik photogallery.php, ~132 linijka kodu, pod:

umie??:

Rozwi?zanie wed?ug mnie najlepsze, bo widoczne.
Edytowane przez bartek124 dnia 20.02.2008 14:52:24

www.bartek124.net
piotrek199214
Albo zrób tak jak bartek pisze bo to jest te? dobre rozwi?zanie, bo to moje nie wiem czy b?dzie dzia?a? tam gdzie ty chcesz, wiem ?e dzia?a w Highslide. Daj zna? czy dzia?a Wink
Edytowane przez bartek124 dnia 20.02.2008 14:55:27

www.piocom.eu
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl