ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
MOD filmów online by rafek71
qba88
qba88 kategorii nie widac w dodawaniu filmikow bo musisz dodac podkategorie i dopiero do niej dodac filmik

A jak nie chce podkategori? Pfft Nie pomy?la?e? o tym Pfft
Ju? wywali?em Twój mod i przerobi?em inny, ale Twój te? ma ciekawe niektóre elementy, które pozwoli?em sobie zapo?yczy?. Smile
Edytowane przez qba88 dnia 13.08.2008 16:02:13

http://kubabu.pl/
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:30:16
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
rafek71
Jesli ktos chce dodawac filmy nie tylko do podkategorii ale rowniez do glownych kategorii to w zalaczniku sa pliki, wystarczy je tylko podmienic.
rafek71 dodał/a następującą plik:
plik.rar [4.91kB / 698 Pobrane]

Edytowane przez rafek71 dnia 13.08.2008 17:58:55
Zanim do mnie napiszesz przeczytaj TO

praca666
Zainstalowa?em pi?knie i ?atwo t? modyfikacj?, wykona?em zapytania i mam problem, a mianowicie gdy klikn? w PA "Filmy" to wraca mnie na g?ówn? stron? portalu. Pytanie czy z t? modyfikacj? dzia?a standardowy mod Movies Online czy musz? tamtego wpierw usun???

Chcia?em jeszcze doda?, ?e robie to na PHP-Fusion 6.01 || eXtreme fusion by eXtreme Crew v4.11
Edytowane przez praca666 dnia 17.08.2008 10:49:28

rafek71
Nie testowalem moda na extreme-fusion, zrobilem to przed chwila i dziala normalnie. Byc moze zle wykonales zapytanie do bazy, wykonaj ponizszy kod jeszcze raz i sprawdz czy w katalogu "administration" znajduje sie plik "filmy.php".

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez rafek71 dnia 17.08.2008 11:37:57
Zanim do mnie napiszesz przeczytaj TO

praca666
Dalej nie bardzo. Mam pytanie, bo czy t? modyfikacj? mog? mie? z oryginaln? pierwotn? wersj? tych Movies Online czy musz? j? usun???. Je?eli usun?? to jak to zrobi??
Plik film.php znajduje si? w administration. Te? si? dziwi? dlaczego si? tak dzieje i nie mog? tego doj??.

Z pomoc? rafek71 problem zosta? rozwi?zany. Chcia?bym jeszcze zapyta?, czy jest mo?liwo?? przerobienia tego MOD'a tak, aby dodawa? jednocze?nie po max 10 filmów za jednym raze, tak aby by?y jeden pod drugim jak to ma miejsce tutaj ---> http://www.milano...=1&id=8003

Chodzi mi aby jak wejd? na stron? z kategoriami to mam tytu?: ?wiat wed?ug Kiepskich - W pale si? nie mie?ci, a gdy wejd? w ten film to mam kolejno: W pale sie nie mie?ci cz??? 1 i poni?ej film, poni?ej znów tytu? i znów film.
Jest to wykonalne?
Edytowane przez praca666 dnia 17.08.2008 16:12:28

justine95
Zrobi?am wszystko wed?ug instrukcji ale gdy wchodze PA do filmów to pisze mi ?e strona nie istnieje. Nie wiem dlaczego. Wszystko zrobi?am wed?ug instrukcji.

qba88
Nie skopiowa?a? plików administracyjnych Pfft
strzelec.png
Je?li Ci pomog?em, kliknij "Pomóg?" pomogl.png

http://kubabu.pl/
praca666
Witam, Mo?e mi kto? pomóc z przerobieniem tego skryptu, tak aby pokazaywa? 12 najnowszych filmów ale po 4 w jednej linii. To jest skrypt który napisa? rafek71. Wiem gdzie zmieni? liczb? wy?wietlanych filmów ale nie wiem jak zrobi? aby si? wy?wietla?y w 3 liniach po 4 filmy w jednej linii.

h4lski
Cze?? mam pytanie co do tego skryptu. Czy jest taka mo?liwo?? by w tym skrypcie nie dodawa? oddzielnie miniaturki i linku do YouTube tylko odrazu, bezposrednio ca?y skrypt z YouTube?

Snatch
Dobry skrypt, chyba zg?osz? si? do Ciebie po kilka modyfikacji do niego. Ale jak narazie to si? nim pobawi? Smile

Pozdrawiam,
Snatch.

DORBITB
Jak doda? akceptacje Admina, czyli ?eby film trafia? do submissions.php

Snatch
Tak wi?c ja mam pierwsze pytanie, mo?e na poczatek jedno z prostszych Smile

Jak zmieni? wielko?? okna wy?wietlanego filmiku? ma on chyba z 550 na 400 a chcia? bym mniejsze bo mi strone rozwala Smile

Ewentualnie jak ustawic aby na stronie wy?wietlania filmu nie pokazywa?y sie panele boczne?

I tutaj jeszcze jedno pytanko, wcze?niej znajduje si? kod "najnowsze filmiki, i wy?wietla on najnowsze filmiki jeden pod drugim, ja mam wystarczaj?co szeroki panel boczny, ?e zmieszcza si? tam 2 kolumny miniatur, tak wi?c jak zrobi? aby wyswietla?o si? to mniej wi?cej w ten sposób:

1 2
3 4
5 6

A tak?e jak przerobi?, aby w ten sam sposób wy?wietlane by?y losowe filmiki?
Edytowane przez Snatch dnia 05.12.2008 20:56:06

KYLUkylu
Da?oby si? zrobi? ?eby u?ytkownicy dodawali do kategorii, a nie do podkategorii?
I jeszcze jedno pytanko czy da?oby si? zrobi? zeby zamiast linka do filmika dawa? ca?y kod?

Z pierwszym sobie poradzi?em.
Zostaje to drugie.
Edytowane przez Pieka dnia 22.12.2008 19:34:32

praca666
Ja mam pytanie z innej beczki. Przenios?em stron? z domeny .biz na .pl
Mia?em w serwisie ju? 92 filmy, wi?c przy nowym powinno mi dodawa? 93,94,95 a zaczyna dodawa? od 0 a potem 1,2,3 ju? nie dodaje, bo takie s?. Jak to poprawi??

Pieka
praca666 napisa?/a:
Ja mam pytanie z innej beczki. Przenios?em stron? z domeny .biz na .pl
Mia?em w serwisie ju? 92 filmy, wi?c przy nowym powinno mi dodawa? 93,94,95 a zaczyna dodawa? od 0 a potem 1,2,3 ju? nie dodaje, bo takie s?. Jak to poprawi??

W tabeli filmow, a doklanie w polu z _id (nie wiem jak sie nazywa game_id etc.) dodac AUTO_INCREMENT, a nastepnie usunac filmy dodane po przeniesieniu (maja zapewne id=0) oraz usunac zdublowany ostatni wpis (zdublowane id).
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
praca666
Jak zawsze mo?na liczy? na Piek? Dzia?a bardzo dobrze. Dzi?ki
Edytowane przez praca666 dnia 03.01.2009 00:00:40

mysza
Takie pytanie mam, a raczej pro?b?. Jak przerobi? ten skrypt (ewentualnie przerobi? jak?? modyfikacj?) aby zamiast newsów na stronie dodawa?o zawsze filmy, tak jak to ma miejsce na stronach ze ?miesznymi filmami itp. Co? podobnego jak na www.milanos.pl.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

To jest kod ?ród?owy pliku film.php Mo?e z niego da sie wyci?gn?? to co trzeba aby wklei? w news.php i wy?wietla?o filmy?

Obecnie jak wejd? w jak?? kategorie, to mi wy?wietla to tak:
img2.vpx.pl/up/20090103/a71.jpg
I tak chcia?bym aby wy?wietla?o na stronie g?ównej. Tylko z ka?dej kategorii i od najnowszego do najstarszego sortowanie.
Edytowane przez Pieka dnia 03.01.2009 12:57:46

praca666
Przerobi?em sobie ten skrypt pod gry online. Pozmienia?em tabele z film/filmy na gra/gry i dzia?a dobrze, ale jest jedno ALE z którym nie mog? sobie poradzi?. Ka?dy tytu?/opis dodany w tej modyfikacji nie wy?wietla mi polskich znaków, tylko zamiast tego pokazuj? si? znaki zapytania (?). Dodam, ?e ca?a strona dzia?a prawid?owo.
Pytanie, czy da si? wklei? jako? w modyfikacj? aby ustawia?o poprawne kodowanie?

Wiadomo?? doklejona:
Nikt nie ma pomys?u, jak by to rozwi?za??
Edytowane przez praca666 dnia 05.01.2009 19:06:45

Zawiej
Witam was Smile
Pozwoli?em sobie troszk? poprawi? estetyk? w tym skrypcieSmile
Testowa?em to na EF IV. Obejrze? mo?na na:
http://www.rebell...l/film.php
http://www.rebell...p?cat_id=5
http://www.rebell...?film_id=7
Zawiej dodał/a następującą plik:

Edytowane przez Pieka dnia 03.02.2009 22:38:42

bili23
Mam ma?y problem z "instalacj?" tego moda. Nie wiem czy to czasem nie jest problem serwera. PHP-Fusion wersja 6.0.1.18 (robiony po kolei update od 6.01.13). Wgrywam pliki na serwer, przechodz? do PA -> Strony Informacyjne -> po wklejeniu kodu z instrukcji instalacji i zatwierdzeniu przyciskiem "Podgl?d" wyskakuje bia?e t?o z b??dem 403:

Zalogowany jestem oczywi?cie jako SUPER Administrator. Porad?cie co?, przeczesa?em ju? google, nawet angielskie strony i nie znalaz?em nic o podobnej sprawie.
Edytowane przez Pieka dnia 11.02.2009 18:54:43

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl