ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Dodatkowe pola w profilu
Pieka
A mowia, ze myslenie nie boli Wink
Pokazujesz nam widok profile.php jednoczesnie zalaczajac plik edit_profile.php .
Widzisz w tym jakas logike? Ja niestety nie...

W pliku profile.php masz dwa razy zaincludowany plik tej wtyczki, sprawdz.
Edytowane przez Pieka dnia 24.02.2007 14:56:51
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 08:26:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Kikiro
Ja postanowi?em wstawi? sobie dodatkowe pola pod
dat? urodzenia ale to nie ma znaczenia

chodzi o to ?e mam krzywo napisy wzgl?dem ramki i odwrotnie
a ramki krzywo wzgl?dem tych co s? w standardzie
jak na za??czonym rysunku dla przyk?adu...

images21.fotosik.pl/84/3fd8b8d90dc24de2m.jpg
Edytowane przez Pieka dnia 09.06.2007 21:33:48
www.tutnij.pl/cs_... CS - Rulezz - Ca?a prawda o Counter-Strike Grin
www.tutnij.pl/cs_... Ballada Counter-Strike'owa - mo?na s?ucha? w kó?ko ! Grin

xdomin
mam taki sam problem.... kto? wie jak to naprawic ?

mam jeszcze jeden problem.... wszystko juz dziala ale jesli ja (super admin) wpisze u siebie w profilu co? w te dodadkowe pola to u ka?dego usera maja taka sama zabarto?? jak moje... a co najgorsze ze jak uzytkownik je wype?ni to po prze?adowaniu strony znikaja... Sad o co chodzi... jestem zielony w PHP
Edytowane przez xdomin dnia 03.04.2007 18:57:59

tomaszziemann
Interesuje mnie, jak zmieni? t? wtyczk? i uzyska? efekt, aby u?ytkownicy widzieli dodatkowe pola w swoim profilu, ale ka?dy tylko swoje, a pozostali ich nie widzieli wcale. Natomiast wpisywa? dane w te pola móg?by tylko admin. Chodzi mi o dodanie maksymalnie trzech pól.
Co nale?y zmieni? w kodzie?
Bardzo prosz? o pomoc.
Edytowane przez tomaszziemann dnia 27.05.2007 19:56:31
Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.

http://www.gimnazjum.sierakowice.pl
Pieta
Hmm. Ja mam deczo inny problem. Bo doda?em dodatkowe pola. Aler jako Super Admin musz? pododawa? i poprai? innym uzytkownikom dane w tych dodatkowych polach. Ale niestety nie mog?. Spróbowa?em doda?:
@include INFUSIONS.'extended_profile/includes/profile.php';
w pliku members.php w katalogu administration i po cz??ci si? uda?o. Zacz??o widzie? te dodatkowe pola. Ale niestety, gdy wpisze zaktualizowane dane u?ytkownika to ona si? nie zapisuj?. Acha. A jak wejd? ?eby te dane zmieni? to na pocz?tku widzi moje, ale po naci?cni?ciu na aktualizuj na szcz??cie moich nie zminia. Prosz? o pomoc. Nie wiem czemu tak jest. Mo?e jaki? plik trzeba zmodyfikowa?. Tu jestem zielonySad

www.epieta.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
@tomaszziemann
wy?wietlanie tylko dla superadmina i zalogowanego:
profile.php:
if (iSUPERADMIN||($userdata['user_id']==$data['user_id'])){
@include INFUSIONS.'extended_profile/includes/profile.php';
}
edycja dodawanie ogranicz tylko moda do include w administration/members.php

@Pieta dodaje oryginaln? wersj? gdzie s? pliki dla administratora.
wlodekp dodał/a następującą plik:
profile_v2_12.zip [38.59kB / 466 Pobrane]

Edytowane przez wlodekp dnia 09.06.2007 16:24:57

wlodekp.europa.pl
Pieta
Ojjj. My?my si? chyba niezrozumili. Doda?em orginaln? wersj?. Pokombinowa?em tak?e z t? paczk? co jest dana do pobrana. Ale nic to nie pomaga. Dalej niemog? zmienia? danych w polach dodatkowych u?ytkowników. A jak poprzez panel admina wejd? ?eby zmieni? czy doda? dane to na poczatku widzi moje dane(chodzi wszytko o o pola dodatkowe) a gdy wpisze u?ytkowników dane to ich i tak nie zapisze. Zmiana na orginalne pliki jak zasugerowa? u?ytkownik wlodekp nic nie da?a. Mo?e jestem laikiem ale kombinowa?em z tym ju? dosy? duzo ale nic to niedaje. Pewnie chodzi o zmodyfikowanie pliku members. Ale nie mam tu pewno?ci. My?l? ?e trzeba by jaki? kod wpisa?, który by po edycji profilu odrazu widzia? dane uytkownika i mo?na by wtedy zapisa? je skutecznie. Ale nie mam poj?cia jaki to kod.
Acha. Gdy wejd? poprzez panel admina do u?ytkowników i klikn? na u?ytkownika to te? tych pól dodatkowych nie widzi. Dopiero jak klikn? na edycj? to je widzi ale to ju? problem opisany powy?ej. Prosi?bym o pomoc. A zale?y mi na tym bardzo bo swawolka si? zaczyna szerzy? u mnie. Za pomoc z góry dzi?ku?.
Edytowane przez Pieta dnia 10.06.2007 23:46:34

www.epieta.pl
Drogi Kolego po zaincludowaniu do administration/members.php 2-plików moda
i administration/updateuser.php 1 pliku opis readme english MOG? BEZ PROBLEMÓW ROBI? TO O CZYM MÓWISZ sprawdzi?em to dok?adnie zanim da?em poprzedni? odpowied?-u?ywam wy??cznie orygina?ów-jakiekolwiek mieszanki nie dzia?aj?.

wlodekp.europa.pl
Pieta
Hmmm. Ju? jak wejd? do admina to widzi dodatkowe pola nie moje ale nadal nie mog? zapisa? zmian bo si? nzapisuj?. I znikn??a polska czcionka. Jak mog? zrobi? ?eby znowu by?a. Prosz? o pomoc bo mnie u?ytkownicy zjedz?. Z góry dzi?kuj?
Edytowane przez Pieta dnia 11.06.2007 01:10:18
Pieta. Ten znad morza Smile

www.epieta.pl
Na jakim infusionem tworzy?e? baze-zobaczymy dodaje te dwa pliki sekcji administration -mod pliki jak w za??czniku wy?ej- Modyfikacja z PA zarz?dzanie u?ytkownikami-edycja u?ytkownika-zmiany zapisz.
Te pliki to 6.01.10-seria zmian w nich nie by?o od 6.01.6
pack_1_2.zip [6.78kB / 464 Pobrane]

Edytowane przez wlodekp dnia 11.06.2007 01:08:35

wlodekp.europa.pl
Pieta
Hmm. Na mam na 6.01.6. Dzi?ki wielkie. Ju? dzia?a. Mog? zapisywa?. Ale jest inny dosy? istotny problem. Znik?y polskie znaki. Co mam zrobi? aby by?y? To do?? powa?ny problem, bo to sta?o si? nieczytalne niestety. Zjedz? mnie uzytkownicy. Jeszcze raz prosz? o pomoc. Z góry dzi?ki .

www.epieta.pl
W którym miejscu te znaki znikn??y-wy?wietlanie.

wlodekp.europa.pl
Pieta
Za??czam obraz ja to wygl?dahttp://www.koszal.../obraz.jpg
Jak wida? zamiast np ?rodowiska jest |rodowisko a np w kolumnie gdzie pisz? u?ytkownicy jest na Stepien zamiast St?pie?. Jest tam kilka przyk?adów. Ja si? bawi?em przedtem z tymi plikami to jak stare wgrywa?em to wszytko do normy wraca?o je?li chodzi o literki.
Edytowane przez Pieta dnia 11.06.2007 01:53:20

www.epieta.pl
Na razie nic nie modyfikuj u mnie te? nie ma tych liter musz? pomy?le?-nie u?ywam tego zainstalowa?em tylko do pomocy musz? poszuka? ró?nic w polskiej wersji a tej oryginalnej w kodowaniu na szybko nic na razie nie widz?.
Wieczorem co? odpowiem w edycji tej odpowiedzi.

wlodekp.europa.pl
Pieta
OK. Dzi?ki. W takim razie jutro wieczorem tu zajrz?. Mam nadziej? ?e si? uda. Trzymam kciuki. Z góry wielkie dzi?ki Smile

www.epieta.pl
Brak tych liter by? spowodowany u?yciem funkcji: htmlentities() zast?pienie jej: htmlspecialchars() daje je za??czam w poprawionej wersji wraz z tymi administracyjnymi wstawionymi.
profile_v2_12_1.zip [32.88kB / 448 Pobrane]

Edytowane przez wlodekp dnia 11.06.2007 12:35:20

wlodekp.europa.pl
Pieta
SuuuperrrSmile. Dzi?ki. Jest ju? po polsku. Hmm. Cho? jak wezm? na edycj? profilu, czy to normalnie jako swojego czy przez admina, ?eby poprawi? dane u kogo? to dalej nie ma polskich znaków. Cho? to porzez panel admina mi nie przeszkadza. Za to edycja profilu przez u?ytkowników jako? si? dziwnie mo?e u?ytkownikom rzuci? w oczy, gdy b?d? chcieli uzupe?ni? sami swoje dane lub poprawi? je. Szczególnie wyraz: |rodowisko. Czy to te? da?oby si? poprawi?? Z góry dzi?ki.

www.epieta.pl
ten polski mod dzia?a normalnie-dobrze tylko dodaj z oryginalnego te których w nim nie ma sprawdze jeszcze raz te z paczki tej sekcji Pa-aktualizacja u mnie by?y te litery ale mam tyle ró?nych testowych na swoich serwerach ze moze dalem nie te
Poprawi?em paczk? w razie problemów nale?y przepatrze? wszyskie pliki moda i je?li wyst?pi : htmlentities zast?pi? go htmlspecialchars wklejaj?c na stary ?ywcem.
Edytowane przez wlodekp dnia 11.06.2007 12:42:28

wlodekp.europa.pl
Pieta
Oooo. ?wietnie. Podmieni?em te wyra?enia i dzia?a jak przecinak. Wielkie dzi?ki. Mam jeszcze jednno pytanie. A zrodzi?o si? ono od dwóch moich uzytkowników w mi?dzyczasie. Bo pytali mnie dlaczego jak wpisuj? w pole nazw? i u?ywaj? znaku " to pojaiwa si? dodatkowo \. Wygl?da to mniej wi?cej tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
. Powiem szczerze ?e mnie to osobi?cie nie przeszkadza i widzia?em takie co? nawet na stronie G?ownej Kwatery ZHP. Ale ciekawi mnie to bo nie wiem co odpowiedzie?. Czepiali si? mnie, ?e z ich dru?yn robi s? nieprawid?owa nazwa. Za o?wiecenie mnie z góry dzi?ki :)
Edytowane przez Pieta dnia 11.06.2007 16:21:44

www.epieta.pl
w pliku infusiona np update_profile_include.php jest :
$prop_value = addslashes($prop_value); to ta czerwona funkcja dodaje ten uko?nik jej usuni?cie pozwoli zapisa? cudzys?ów bez niego to nie jedyny plik z t? funkcj?.
Zm?czy? ju? mnie ten temat-masz wskazania-reszta nale?y do Ciebie.
To moje ostatnie s?owo w tej kwesti-definitywnie.
-odezw? si? w nim tylko w kwesti @ tomaszziemman-który prosi? mnie o pomoc PW a, zawar?em j? w pierwszym po?cie-na pw nie pisz?. Jak przeczyta odpowied? i b?d? jakie? niejasno?ci.
STARAM SI? BY KORZY?CI Z MOICH ODPOWIEDZI ODNOSI? KA?DY POTENCJALNY CZYTELNIK TEGO TEMATU - A M E N-
PS takie zachcianki i modyfikacje ku nim OS?ABIAJ? BEZPIECZE?STWO KODU-mo?esz si? niemile zdziwi?-wi?c ZASTANÓW SI? GRUBO przed podj?ciem nierozwa?nego kroku.
Edytowane przez wlodekp dnia 11.06.2007 19:28:52

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl