ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wylogowanie po klikni?ciu dowolnego odno?nika
vigo
Dzi?kuj?. Mój problem rozwi?zany.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 18:13:51
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
dhapollo83
Witam mam problem taki jak przedmówcy, mianowicie zostaje wylogowany po klikni?ciu czegokolwiek.

Na czas modernizacji stron? przenios?em na wirtualn? maszyn? i dost?p mia?em po adresie IP 192.168.1.10. Zainstalowana by?a wersja 7.00.x nast?pnie wykona?em upgrade do wersji 7.02.6 wszystko dzia?a?o poprawnie, nast?pnie zmieni?em skórk? i dostosowa?em do swoich potrzeb. Kiedy ju? wszystko lokalnie dzia?a?o udost?pni?em stron? w sieci pod adresem cbnet-legionowo.pl niestety od tej pory zostaj? ca?y czas wylogowywany po klikni?ciu w dowolny odno?nik.
Pierwsz? czynno?ci? jak? wykona?em to zmiana warto?ci siteurl z adresu IP na adres domeny niestety efektów brak. zmieni?em prawa na 777 równie? bez zmian, próbowa?em po??czy? si? po adresie IP lokalnym jak i zewn?trznym ca?y czas jestem wylogowywany. Wyczy?ci?em "stare dane" przegl?darki a nawet skorzysta?em z IE (które s?u?y tylko do pobrania FF) to samo.
Strona znajduje si? w katalogu g?ównym.

Nie mam ju? pomys?ów i prosz? Was o pomoc

P.S Strona dost?pna w godzinach 9-20, za g?o?no jest Sad

PW od moderatora:
  1. Brak stopki! - bogdan 28.06.2013 09:37
dhapollo83 dodał/a następującą grafikę:
settings.png

Kai
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Tylko tyle.

dhapollo83
Dzia?a ?lepota moja i zm?czenie Smile

Reqest
Od?wie?? kotleta.

Nigdy nie mia?em problemów poza paroma serwerami.

Zainstalowana wersja 7.01.x . Zachcia?o mi si? przej?? na najnowsz? 7.02.7 (nie mog? si? doczeka? v8).

Kombinowa?em i wiem, ?e to wina serwera. Podczas gdy s? zalogowani co najmniej dwoje u?ytkowników po wylogowaniu jednego i od?wie?eniu strony przez drugiego, ten który si? wylogowa? otrzymuje login pierwszego z pe?nymi uprawnieniami.

Ju? si? zdarzy?o ?e nieuprawniona osoba przej??a login i rozwali?a stron?, bo ostatni by? admin.

Jest jaki? wyk?adnik dla ustawie? serwera, który jest w miar? uniwersalny?

Na stronie jest do?? du?y ruch wi?c nie?adnie top wygl?da jak user userowi podgl?da PW czy rozwala stron? adminowi.

Po prostu generalnie nie da si? wylogowa? uczciwie.

_Artek_
Podepn? si? pod temat. Instalacja ostatniej dost?pnej wersji przesz?a bezproblemowo. Niestety po zalogowaniu wylogowuje mnie. Strona dzia?a wewn?trz firmy i nie ma do niej dost?pu z zewn?trz.
Wklejam zrzut tabeli z ustawieniami i prosz? o wskazówk? jak zaradzi? tej sytuacji.
_Artek_ dodał/a następującą grafikę:
settings.jpg

Vanko
Siteurl masz ?le ustawiony usu? z niego:
Aby strona by?a dost?pna z zewn?trz musisz podpi?? pod serwer firmowy domene, a nast?pnie zmieni? siteurl.

http://skyde.pl
_Artek_
Mo?e ?le si? wyrazi?em. Nie chodzi o dost?p z zewn?trz.
Chc? u?ywa? jej w lokalnym intranecie ale zjawisko, które opisa?em kompletnie mi to uniemo?liwia. Dodam, ?e testowa?em na ró?nych przegl?darkach, pami?? podr?czna i ciasteczka te? by?y czyszczone.

Vanko
Utwórz plik check.php w g?ównym katalogu strony, i wklej do niego:

gdy juz to zrobisz przejd? na:

jak przekieruje cie na strone g?ówn? sprawd? czy problem znik?.

_Artek_
Dosta?em komunikat "nie jest ok".
Wyremowa?em przekierowanie bo wy?wietla?o brak strony jak ni?ej.

Vanko
Zmie? site_path na:

_Artek_
Przy ustawieniach jak w za??czniku zjawisko nadal wyst?puje.
settings2.jpg

Vanko
Usu? ostatni slash z siteurl. ? Dziwi mnie brak polskich s?ów mimo ustawienia kodowania Polish-utf.

_Artek_
Ustawienia zaktualizowane. Zjawisko nie ust?pi?o Frown
Polskie znaki wy?wietlaj? si? prawid?owo.
settings3.jpg

Vanko
Chodzi?o mi o locale. Przej?zyczy?em sie. Wink

marcom
Mia?em podobny problem do opisanych w tym temacie i chyba znalaz?em rozwi?zanie.
Problem tkwi w zmianie adresu po przeniesieniu serwisu, a dok?adnie w przej?ciu z adresu domenowego na IP.
W moim przypadku wygl?da?o to tak;
pocz?tkowo stronka dzia?a?a na jakim? serwerze, mia?a wykupion? domen? i wszystko hula?o.
Potem postawi?em sobie serwerek w domu na Synlogy i zmieni?em przypisanie mojego adresu na sta?e IP w domu. I tu zaczyna si? problem. Moim dostawc? netu jest UPC. Niestety nie udost?pniaj? oni dla u?ytkowników domowych przypisania adresu do revDNS co skutkuje tym, ?e co prawda jako adres w przegl?darce podaje adres domenowy, to w linkach mam ju? moje IP zamiast nazwy i strona wariuje. Rozwi?zanie jest proste. Po przeniesieniu bazy na nowy serwer, wchodzimy w phpMyAdmin, tabela settings, wiersz siteurl i site_host wpisujemy nasze IP serwera ze stron?.
To tyle. U mnie za?atwi?o wszystkie problemy. Wink

xys
Witam,

Przenios?em stron? na nowy serwer wed?ug tego poradnika. Wgra?em baz? danych i wszystko jest okej, oprócz tego, ?e po zalogowaniu si?, gdy klikam w jakikolwiek odno?nik, to automatycznie jestem wylogowany, nie mog? dosta? si? do panelu administratora. W bazie danych w tabeli fusion_settings w siteurl ustawi?em adres serwera strony i to nie dzia?a. Przeczyta?em ca?y ten w?tek i nie widz? rozwi?zania dla mojego problemu. W kolumnie fusion_settings nie mam tych pól: site_protocol, site_host, site_port, site_path, password_algorithm

W pliku config.php wprowadzi?em nowe dane bazy danych, ale w tych liniach nic nie zmienia?em, bo w poradniku nic o tym nie jest napisane.

Prosz? o pomoc co z tym zrobi?.

adi
Witam oczywi?cie w bazie zmieni?e? site_host i siteurl, czyli adres domeny poda?e? w tych 2 polach?

radiosilesia.de
xys
adi napisa?(a):

Witam oczywi?cie w bazie zmieni?e? site_host i siteurl, czyli adres domeny poda?e? w tych 2 polach?

O kurde, dopiero teraz si? zorientowa?em, ?e mog? rozwin?? t? tabel? w liczba wierszy i jest wi?cej tych opcji i faktycznie po wprowadzeniu odpowiedniego adresu w site_host, wszystko dzia?a. Wink
Edytowane przez xys dnia 18.11.2015 13:01:43

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl