ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Generator PDF w PHP-Fusion
Mlody
Wooya napisa?/a:
Jakbys przeczytal caly watek od poczatku, to bys zobaczyl w moim pierwszym poscie:

Znane bugi:
- layout nieraz sie rozpieprza - szczegolnie jak jest grafika i tabele
- nie moja wina - klasa fPDF nie obsluguje PNG z alphachannel

ok. Przepraszam nie zauwa?y?em (czyta?em wszystkie posty od poczatku ale jako? nie zauwa?y?em ) jako? sobie z tym spróbuje poradzi?.

Ale to co wa?niejsze:
- jak doda? aby móc z innych stron generowa? pdf. Stworzy?em "klony" custom_pages i chcia? bym móc je równie? mie? w pdf-ie.

Pozdrawiam.
Edytowane przez Mlody dnia 16.10.2006 19:17:34

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:55:44
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Dagobah
Na wst?pnie powiem, i? mod stworzony przez u?ytkownika Wooya jest naprawd? godny podziwu - czego? takiego potrzebowa?em na swojej stronie.

Niestety po zapoznaniu si? z ca?ym w?tkiem i zrobieniem wszystkich "zalece?" mod ten nie chce u mnie dzia?a?. Mam wersj? <b>php-fusion 6.01.12</b>, lecz niestety z jakiego? dziwnego powodu nie dzia?a mi to. Pojawia si? komunikat nast?puj?cej tre?ci:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy kto? by?by w stanie mi pomóc - ja niestety nie mam poj?cia jakby mo?na to poprawi?. Autor wspomina? co? o funkcji isnum() ....

Z góry dzi?kuje za wszelkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Dagobah

Pieka
Dagobah napisa?/a:
..Pojawia si? komunikat nast?puj?cej tre?ci:

Czy kto? by?by w stanie mi pomóc - ja niestety nie mam poj?cia jakby mo?na to poprawi?. Autor wspomina? co? o funkcji isnum() ......

To typowe przeoczenie autora, ktore juz dawno zostalo poprawione.
Edytuj plik pdf.php, znajdz:

I zamien na:

Przy okazji dodalismy zabezpieczenie :)
W Twoim pliku, zapewne starym masz lub miales linie zawierajaca isNum umieszczona nad maincore.php, wiec sila rzeczy nie byla zdefiniowana (znajduje sie wlasnie w maincore.php).
Edytowane przez Pieka dnia 07.02.2008 13:08:21
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Dagobah
Po raz który? tam dzi?kuje u?ytkownikowi Pieka za okazan? pomoc, podobnie jak i Wooy'i Wink (na spe?nienie mojej deklaracji trzeba b?dzie poczeka? 2 dni Smile )

Nie powiem - mod ten dzia?a naprawd? dobrze, wszystko ?adnie i pi?knie wygl?da. Oby wi?cej takich rzeczy!

slupek
Po zastosowaniu si? do wszystkich porad i zalece? oraz wgraniu najnowszych wersji plików wyeliminowa?em wszystkie b??dy opisane przez u?ytkowników powy?ej. Zwa?ywszy jednak na zaawansowany charakter mojej strony (a raczej na brak wiedzy, bo php+sql+html ciosam m?otkiem) fpdf nie radzi sobie (raczej ja z nim). Po klikni?ciu na jego ikon?, otwiera si? domy?lny czytnik pedeefów ale zaraz potem wyskakuje b??d, ?e plik nie zaczyna si? od '%PDF-'. Jako ?e nie jest mi ta funkcja (cho? pomys? rewelacyjny) potrzebna, mam pytanie: czy istnieje jaka? mo?liwo?? by j? wy??czy?? Posiadam udziwnion? wersj? Fusion v6.01.6 zmienion? na mFusion ME v4.01.9. B?d? wdzi?czny za wskazówki. Pozdrawiam!

Pieka
Nie ma najmniejszego problemu z usunieciem czytnika jak i samej ikony.
W zasadzie ogranicza sie to do eliminacji z theme.php uzywanej skorki w/w ikonki pdf.
Podaj prosze adres strony, to bede mogl rzec cos wiecej.

Edit: Ok, widzialem, chodzi o strony informacyjne.
Edytuj plik vewpage.php, znajdz:

I zamien na:

Zapisz i bedzie gotowe.
Edytowane przez Pieka dnia 25.02.2008 12:35:14
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
slupek
Pieka napisa?/a:Zapisz i bedzie gotowe.

Jak poradzi?, tak zrobi?em - dzia?a. K?aniam.

arturg
Witam wszystko ?adnie ?miga , ale mam pewien problem . Otó? mam d?u?szy artyku? ( pdf przenios?em równie? do artów ) Nie pobiera mi ca?ego artyku?y tylko kilka pierwszych zda? ? Aha i jak mo?na zrobi? aby pobiera? równie? obrazki z newsów i artów bo zamiast nich pokazuje si? image not found . Pozdrawiam

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie Tematu - Pieka 03.03 - 17:57

Edytowane przez arturg dnia 03.03.2008 09:35:27

http://www.wedkarze.info
timo007
U mnie nie dzia?a je?eli w tre?ci newsa jest jakis obrazek. Aha i drugi problem nie dzia?aj? polskie znaki typu: ?,?...

Wy?wietla si? taki b??d:

Edytowane przez timo007 dnia 12.03.2008 09:55:21

Pieka
Przeczytaj dokladnie caly temat, bo jest tu wyjasnionych wiele waznych kwestii, w tym grafiki oraz polskie znaki diakrytyczne.
Edytowane przez Pieka dnia 12.06.2009 12:36:33
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
timo007
OK problem z polskimi znakami ale obrazki nadal nie dzialaja. Zmienilem kod pliku pdf.php na ten podany na 2 stronie tego tematu i nic, ten sam error.

gd86
Skrypt dzia?a bardzo dobrze. Gratulacje dla autora. Jest jeden problem, dlaczego wygenerowane plik pdf maj? du?? obj?to??? Nawet plik pdf, który nie ma tre?ci(pusty news lub artyku?) ma rozmiar ok 250 KB. Czy mo?na to jako? zoptymalizowa?, ?eby pliki by?y mniejsze?

jajaja
Mam Fv7 i zainstalowa?em genialnego moda MOD-PDF_Generator[6.01.13]-1.1.
Powiem tak dzia?a, chyba chyba dzia?a, bo do ko?ca nie mog? tego stwierdzi?. A problem mam poni?szy:

co moe z tym zrobi?

bartek124
Przygl?dnij si? dok?adnie nazwie:
MOD-PDF_Generator[6.01.13]-1.1

Niezdefiniowane zmienne. Dodaj tam gdzie? puste w okolicach tych linii i powinno dzia?a?.

Poza tym z komunikatu wynika ?e nie masz potrzebnych funkcji, wi?c nie ma prawa dzia?a?.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
zjawek
Ja te? mam drobny problem.

Nie za bardzo sie orientuje jeszcze w php, wiec prosz? o pomoc.

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 12.09 - 12:38

Edytowane przez zjawek dnia 12.09.2008 21:11:45

www.zsprus.czest.pl
Pieka
Sprawdz paczke z zalacznika i daj znac, czy cos sie zmienilo. Przetestowalem u siebie i jest ok.
Pieka dodał/a następującą plik:
v6-generator_pdf_by_wooya.zip [635.99kB / 741 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 12.09.2008 22:48:05
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jajaja
Ma?a poprawka. W opisie pliku graficznego w Twoim kodzie jest:

A powinno chyba by?:

Reszta dzia?a bomba. poza brakiem niektórych polskich literek takich jak "?" lub "?"

Pieka
Nie testowalem tego dokladnie, po prostu poprawilem wszystkie wiadome bledy. Odnosnie polskich znakow, w tresci tematu masz kilka postow, w ktorych chlopcy zalaczyli poprawione oraz dodatkowe pliki polskich czcionek.
Poszukaj, sprawdz, a byc moze to wlasnie bedzie to, czego szukasz.
Edytowane przez Pieka dnia 12.09.2008 23:22:30
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zjawek
Pieka podmieni?em sprawdzi?em i wgra?em na nowo nawet 6.01.013 i dalej to samo.
C
i?gle ten sam b??d.

Cos sie na tym wysypuje.

www.zsprus.czest.pl
Edytowane przez Milka dnia 13.09.2008 22:18:14

www.zsprus.czest.pl
osazwp
Witam,

prawie wszystko dzia?a z tymi pdf'ami ;) poza obrazkami umieszczonymi w artyku?ach lub newsach. Ten problem jest ju? wcze?niej wspomniany ale nie ma odpowiedzi na to.

Bardzo by?bym wdzi?czny za wskazówki dotycz?ce naprawy i gdzie mo?na szuka? b??du albo rozwi?zania.

Pozdrawiam serdecznie

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl