ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Dodatkowe pola w profilu
Pieta
OK. Dzi?ki. Je?li radzisz, ?e os?abiaj? kod to chyba si? zastosuj?. Mi ten uko?ik nie przeszkadza. Przynajmniej wiem co teraz mówi?. Mnie te? ten temat znudzi?. W sumie uwa?am ?e si? jak dla mnie wyczerpa?. Najwa?niejsze ?e wszytko jest ok i ?miga jak przecinak. DZI?KI WIELKIE Smile za pomoc. Bardzo mi pomog?e? Grin
Pieta. Ten znad morza Smile

www.epieta.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 08:26:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Lupinek
By?o zadane ju? to pytanie, ale nikt nie odpowiedzia?: Co i jak trzeba zmieni?, ?eby dodatkowe pola pokazywa?y si? ju? w czasie rejestracji? Próbuj? i... i nie wychodzi Smile

Eklipse
W??snie lepiej by by?o aby ukazywa?o si? to przy rejestracji ? jest takie co? mo?liwe?:> By?by to fajny bajer Grin

www.scooters.kom.pl
Marcus Fenix
witam mam problem z extended profile.
wszystko wgra?em na serwer , moge dodawac pola tylko user czyli ja nie moze ich uzupe?niac w zakladce w jego panelu 'edytuj profil'
wygl?da to tak:
images27.fotosik.pl/33/6e4f3856b729399c.jpg
i:
images29.fotosik.pl/33/c45a62067fe10655med.jpg

za pomoc z gory dzieki
Wink
Edytowane przez Pieka dnia 24.08.2007 13:35:15

ix360.pl
Milka
1... 2... 3...
Opanowanie i wewn?trzny spokój... Uf, ju? mi lepiej.
Przeczytaj ten temat od pocz?tku do ko?ca albo chocia? od http://www.php-fu...post_40975 kilka postów w dó?... I prosz?, we? do serca sobie moje uwagi, bo b?dziemy inaczej rozmawia?.
Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!

Tazzz
Czo?em, wybaczcie pytanie, ale nigdzie nie widz? podpowiedzi, gdzie w?a?ciwie doda? te kody do pól typu: GG czy Skype by wy?wietla?y status. Zainstalowa?em sobie wtyczk?, wszystko dzia?a tyle, ?e zupe?nie nie o to mi chodzi?o. Kto? tam ju? wcze?niej, kiedy? pisa?, ?e chcia?by takie pola jak mamy tutaj w PHP-Fusionie. Wi?c nie ?adne dodatkowe, tylko zamiast tych podstawowych te nasze (polskie), np. GG lub Skype. Pieka poda? wprawdzie przyk?ad kodu, ale bez informacji gdzie go wklei? - mo?e to oczywiste - ale nie bardzo wiem. Czy mog? liczy? na podpowied?, wzgl?dnie po prostu fragmenty kodu naszego PHP-Fusiona ?

a tak w kwestii formalnej Pieka, poprawiasz mi jedn? literk? w po?cie, z ma?ej na du??, podczas gdy w powy?szych postach a? roi si? od byków, nie wy??czaj?c moderatorów. Czy tu s? równi i równiejsi, czy tak po prostu wysz?o ?
Edytowane przez Pieka dnia 24.08.2007 13:35:49

Pieka
A tak w kwestii formalnej, to w koncu czego od nas oczekujesz?
Mamy wszystko robic za Ciebie i dodatkowo pod nos podstawiac??
To jest wedlug Ciebie pomoc?
Ten temat nie jest jedynym w kwestii dodatkowych pol, wiec warto przejrzec inne tematy.
W kilku podawalem gotowe rozwiazania oraz zalaczalem zmodyfikowane pliki.

Z powyzszego posta nie wynika, co chcesz osiagnac.
Nie wiem, czy:
1. Chcesz dodac dodatkowe pola.
2. Chcesz zmodyfikowac istniejace.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Tazzz
Na razie napisa?em, ?e wszystko zainstalowa?em SAM - przynajmniej je?li chodzi o ten temat. Pisa?em te?, nie raz, ?e jestem "zielony" dlatego pisz? na forum, gdybym wszystko wiedzia? to bym si? tu nie produkowa?. Nie pisa?em te? nigdzie, ?eby? co? za mnie zrobi?, cho? par? razy bardzo pomog?e? - za co te? jestem bardzo wdzi?czny. Wkurzam si? dlatego, ?e staram si? przynajmniej, pisa? jasno i na temat a tu... a z reszt?, Wasza sprawa. Co do "szukajki" to zawsze przed zadaniem pytania z niej korzystam, cho? przyznaj?, ?e jak wy?wietla mi w temacie 77 stron to przegl?dam zwykle pierwsze 10.

Co do meritum natomiast - je?li jest niejasne. Chodzi mi o taki uk?ad w profilu jak tutaj w PHP-Fusion. Czyli standardowe pola zast?piono informacj? o popularnych u nas komunikatorach. Czyli chcia?bym, ?eby? mi podpowiedzia? (nie zrobi? za mnie) gdzie wstawi? kod, cytowany przez Ciebie wcze?niej, ewentualnie co wykasowa?/zast?pi?.

Pieka
Tazzz napisa?/a:
..Co do meritum natomiast - je?li jest niejasne. Chodzi mi o taki uk?ad w profilu jak tutaj w PHP-Fusion. Czyli standardowe pola zast?piono informacj? o popularnych u nas komunikatorach. Czyli chcia?bym, ?eby? mi podpowiedzia? (nie zrobi? za mnie) gdzie wstawi? kod, cytowany przez Ciebie wcze?niej, ewentualnie co wykasowa?/zast?pi?.

Chcialem zauwazyc, ze temat jest poswiecony dodawaniu pol, a nie zmianie, wiec nie bede zmianial tematyki.
Opisy modyfikacji oraz pliki znajdziesz w tematach na forum oraz w Laboratorium.
Edytowane przez Pieka dnia 24.08.2007 19:02:20
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
MrJedi
Witam!
Mam problem z extended profile.
Zainstalowa?em wszystko poprawnie (przynajmniej mam taka nadziej?Smile), mog? tworzy? nowe pola, mog? je uzupe?nia? (ka?dy u?ytkownik strony równie?). Jednak podczas wej?cia na stron? profilow? ka?dego u?ytkownika, rozszerza si? ona psuj?c w ten sposób menu, psuj?c walory estetyczne strony. Prosz? o pomoc. Za??czam równie? screen problemu: images21.fotosik.pl/415/d8fca7519ba2cdc5m.png
Edytowane przez Pieka dnia 12.09.2007 18:41:12

Pieka
Wstaw odpowiednia linie w miejscu do tego przeznaczonym.
Wszystko zostalo opisane w tym temacie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
MrJedi
No przeanalizowa?em wszystko, jeszcze raz powkleja?em te linie w odpowiednie miejsca, ale teraz jest jeszcze ciekawiej... Jak to zrobi?em i wgra?em pliki na serwer to dodatkowe pola woogóle nie wy?wietlaj? si? na stronie profilu... Natomiast s? w edycji profilu do uzupe?nienia. Ale dostrzeg?em tak?e odmienno?? mi?dzy plikiem profile.php z instrukcji a moim. I mo?e zaprezentuje mój plik ze wstawion? linijk?:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy linijka jest poprawnie wstawiona?

Pieka
MrJedi napisa?/a:
.. Czy linijka jest poprawnie wstawiona?

Oczywiscie, ze jest zle. Wystarczy zajrzec do pliku profile.php tej wtyczki, zeby wszystko bylo jasne - brak table, wiec includowac musisz w ramach istniejacej tabeli.
W przeciwnym wypadku dojdzie do zaburzenia konstrukcji strony.
Na temat extended profile mamy na forum, a przede wszystkim w tym temacie cala litanie, wiec badz laskaw zapoznac sie z ta tematyka.
Edytowane przez Pieka dnia 12.09.2007 22:51:00
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
wojtas020
Witam albo ja jestem jakis "tepy" albo cos wgrywam extended_profile do folderu Infusion wszystko pieknie fajnie ale jak przychodzi czas zeby to zainstalowa w PA to tego wogole mi nie widzi ;/ v.PHP-Fusion v6.01.11 - "Full"

PS Przepraszam jak cos pominalem w tym topicu.

Piotrek
wojtas020 napisa?/a:
Witam albo ja jestem jakis "tepy" albo cos wgrywam extended_profile do folderu Infusion wszystko pieknie fajnie ale jak przychodzi czas zeby to zainstalowa w PA to tego wogole mi nie widzi ;/ v.PHP-Fusion v6.01.11 - "Full"

PS Przepraszam jak cos pominalem w tym topicu.

Pisz ja?niej. Rób wszystko wed?ug wskazówek, a na pewno si? uda.

vivario
Witam wszystkich.
Jako ?e jest to mój pierwszy post tutaj chcia?em wam powidzie? ?e robicie tutaj kawa? dobrej roboty i za to wielkie dzi?ki. Korzysta?em z waszej pomocy kilkakrotnie zawsze z powodzeniem.
Mam nadziej? ?e powód mojej rozterki jest banalny aczkolwiek nie potrafi? sobie poradzi?, postawi?em php-fusion 6.01.11 zainstalowa?em wtyczk? i mog? dodawa? pola.
images27.fotosik.pl/99/ce0a446acf08c784m.jpg

Niestety w Edycji profilu nie mam pól które doda?em, my?l? ?e robi? co? nie tak tylko nie bardzo wiem co. images11.fotosik.pl/90/2dfbcc431b7dfebcm.jpg

Znalaz?em.
W pliku edit_profile.php doda?em ?cie?k? przed klamr? wystarczy?o wyedytowa? i przestawi? za klamr?. Z regó?y jak co? nie dzia?a to jaki? banalny szczegó?.
Pozdro.

Edytowane przez vivario dnia 09.10.2007 20:00:38

Eklipse
Mo?e kto? wyt?umaczy? co zrobi? aby przy wykorzystaniu extedend profile mo?na by?o umie?ci? te pola na forum pod
Data Rejestracji:
Extended profile: xxxx

Da?o by si? takie co? zrobi? wtyczk? mam ju? zainstalowan? ale jak doda? o teraz na forum? Bd wdzi?czny Smile Pozdrawiam i dzi?kuj? z góry.

www.scooters.kom.pl
ICEK
Czy wie kto? mo?e, co trzeba zrobi?, ?eby dodatkowe pole móg? wype?nia? Administrator poprzez edytowanie profilu u?ytkownika?

www.modlinski.net
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ty te? by? wiedzia? gdyby? uwa?nie przeczyta? posty w tym temacie.

wlodekp.europa.pl
ICEK
Czyta?em ale jak tak zrobi?em jak tam by?o to wtedy ka?dy u?ytkownik widzia? tylko swoje pola a ja chcia?bym tak, ?eby pole móg? uzupe?nia? u?ytkownik i Administrator..bo narazie mam tak, ?e w edytuj profil ka?dy mo?e sobie to pole uzupe?ni? ale nie mo?e tego zrobi? adminstrator ka?demu u?ytkownikowi..

www.modlinski.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl