ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Jaka p?yta g?ówna
none18
Witam.
Mam do Was pytanie, jak? polecacie p?yt? g?ówn? pod procesor "AMD Sempron64 3000+ BOX Socket 754". Nie chce aby by?a droga, chce by obs?ugiwa?a ten rodzaj procesora, aby obs?ugiwa?a ddr/sdr.

Mo?e kto? doradzi??
Z góry dzi?kuj?

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 20:42:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
jantom
Jedno tylko pytanie - masz ju? ten procesor, czy dopiero masz zamiar go kupi??
Hmm... pisa?em jedno? No to chyba czas ponownie nauczy? si? liczy?Grin
Wymagasz od p?ytki tylko dzia?ania, czy mo?e te? mo?liwo?ci wygodnego overclockingu? Dodatkowych wbudowanych elementów (np.wi-fi, macierz RAID)? Kart? graficzn? masz na AGP8x czy na PCI-E16x? No i co uznajesz za niedrogie... sprz?t do 200z?? 300z?? 500z??

http://jantom.info
none18
Noo tania to w granicach 200 z?. Wymagam by tylko obs?ugiwa?a ten procesor, i pami?? sdr ddr (z tego wzgl?du i? jest to dla kolegi a w obecnej chwili nie wiem jak? ko?? posiada). Co do overcloking'u to w?tpie, ?eby podkr?canie by?o potrzebne.
Aha, a procesor ten ma zosta? dopiero zakupiony...

a karta graficzna podejrzewam, ?e jest na agp bo to starsza jest. Co do dodatkowy gatd?etów to nie wiem... mo?e karta dzwi?kowa zinegrowana, ale nic pozatym
Edytowane przez none18 dnia 24.01.2007 13:44:58

jantom
To co do tego procesora, osobi?cie uwa?am, ?e nie warto si? pcha? w socketa 754 - AMD ca?kowicie si? wycofa?o z tej podstawki. Osobi?cie wola?bym poszuka? konstrukcji na p?ycie dla AM2 - tyle, ?e wtedy szykuj? si? wi?ksze zakupy...
A co do p?ytki... teraz wielu konstrukcji do wyboru to nie ma...
Z pozytywnymi opiniami spotka?em si? przy p?ytkach:
-Gigabyte GA-K8NS 2.0E nVidia nForce3-250 + SATA - podobno bardzo dobry wybór, nie wiem, nie testowa?em, spotyka?em si? te? z opiniami, ?e lubi pa?? po kilku miechach pi?knej pracy)
-Asus K8N nVidia nForce3 250
-Microstar K8N Neo-V v2.0 nForce3-250 - podobno potrafi skwiercze? po d?u?szej pracy
-Abit NF8-V2 - mog? by? problemy z dost?pno?ci?
-Epox EP-8KDA7I nVidia nForce3 250 (podobno na Epoxach puchn? kondensatory, te? nie wiem, czy to prawda, czy pojedyncze przypadki)
Jak wida?, wsz?dzie pisz? "podobno..." Opinie nie s? sprawdzone, wola?em jednak je przytoczy?. Ogólnie mo?e by? problem z dost?pno?ci? niektórych z nich - wiek te? swoje robi.
Edytowane przez jantom dnia 24.01.2007 15:52:48

http://jantom.info
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ja tylko powiem z w?asnego podwórka je?li mam jakie? sk?adaki to wy??cznie na p?ytach orygina? INTEL-i te tak?e padaj?. Wi?c robi? inaczej kupuj? ca?o?? polizingow? tylko dell, compaq,hp(P4 2.4 i >. I mimo teoretycznie ni?szych parametrów-te markowe -najnowsze-stare chodz? zdecydowanie lepiej szybciej i pewniej Jak te podkr?cone sk?adaki z wodotryskami.
Tak wynika z moich do?wiadcze? z du?? ilo?ci? komp-a wybór nale?y do Ciebie.

wlodekp.europa.pl
none18
Dzi?ki ch?opaki Smile
jantom wielkie dzi?ki za dok?adny opis, jestem wdzi?czny, jestem Twoim d?u?nikiem. Pozdrawiam Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl