ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
01.11.2025 20:25:52
d*pa

Zbigniew@
30.10.2025 21:11:37
Panie khaman prosze zmienic kodowanie w bazie

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Subkategorie- problem z zainstalowaniem
maya
?ciagnalem TWB ARTICLES INFUSION 1.0.0 w polskiej wersji z tej strony i mam problem z instalacja na fusionie 6.01.6. W instrukcji nie rozumiem drugiego polecenia
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

nie zrobilem tego podpunktu ale zainstalowalem i nie moge dodac subkategorii, a jak dodam artykul to sie wlacza jakis blad. Moja strona www.odblokuj.neos... (serwer jest na lycosie neostrada to tylko domena)

pozdrawiam
Edytowane przez maya dnia 25.01.2007 19:29:31

W?cibski Go??
Dodany dnia 03.11.2025 01:08:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ten punkt odpowiada za dodanie dodatkowego pola w bazie w tabeli article_cats odpowiedzialnego w???nie za subkategori?.
Post?pujesz jak przy tworzeniu nowej strony z poziomu Panelu Administratora. W edytorze nowej strony wklejasz na ?ywca skopiowany kod:
<?php
$result = dbquery("ALTER TABLE ".DB_PREFIX."article_cats
ADD article_cat_parent tinyint(3) NOT NULL;");
?>
i wciskasz podgl?d ta operacja = wykonaniu zapytania do bazy = dodanie tego pola.
Nale?y wstawi? jak?? nazw? strony bo bez tego nie pójdzie jak ok to nie wywali b??du tulko wy?wietli t? nazw?.
Nie zapisywa? strony TYLKO PODGL?-CZY TO JU? JASNE?

wlodekp.europa.pl
maya
ok to wszedlem w Panel Administracyjny->Strony Informacyjne

i wpisalem w polu
Nazwa - cos
Zawartosc -
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

kliknalem "Podglad" i wywalilo takie cos

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /data/members/free/tripod/uk/o/d/b/odblokuj/htdocs/administration/custom_pages.php(71) : eval()'d code on line 2

Parse error: parse error in /data/members/free/tripod/uk/o/d/b/odblokuj/htdocs/administration/custom_pages.php(71) : eval()'d code on line 4

Edytowane przez Pieka dnia 26.01.2007 19:42:34

To lykos mo?esz zapomnie? o temacie czego? powa?nego na tym serwerze bez obej?? i gruntownej znajomo?ci php i mysql ZMIE? SERWER! jak nie chcesz ci?g?ych k?opotów.

wlodekp.europa.pl
maya
tzn ze zrobilem wszystko tak jak trzeba ??

jaki serwer proponujesz ?? freehost.pl moze byc ??

Nic Ci nie proponuje bo to Twoja rola na ten temat na forum jest morze postów nawet temat przyklejony FREE HOSTING.
Posiadam kilka testowych stron na free ale wy??cznie do pomocy i rozwi?zywania problemów-jakie na nich wyst?puj?.
A twój Likos przerobi?em te? do?? dok?adnie-i ZAPOMNIJ nie by?o go?os?owne:
http://members.lycos.co.uk/wlodekpol

Ka?dy w ko?cu opuszcza darmowe serwer-one s? tylko dobre do ?wicze?, a konkrety niestety bez p?atnego si? nie obejdzie z G.... bicza nie ukr?cisz-pisz? to patrz?c ju? 1.5 roku na strony fusion-u?ytkowników i ich migracj? serwerow?.

wlodekp.europa.pl
maya
dzieki za rad?

prznios?em wszystko na serwer yoyo.pl i wszystko idealnie dzia?a. Polecam ten serwer jesli ktos mial podobny problem.

Bebop
Wykona?em wszystkie kroki wg instrukcji instalacji i mam takie problemy:

1. Nie dzia?aj? mi subkategorie... albo nie wiem jak je edytowa?... W ka?dym razie kiedy wybieram Kategoria nadrz?dna i podaj? nazw? dla nowej kategorii, to po wykonaniu zapisu mam kolejn? "równorz?dn?" kategori? - czyt. nie tworzy mi si? ?adna struktura.

EDIT: Mój b??d - dzia?a.

2. Jak mog? w??czy? edycj? za pomoc? TinyMCE dla nowych artyku?ów? Dodam, ?e w PA mam zaznaczon? opcj? TinyMCE, a po instalacji tego MOD'a edycja artyku?ów odbywa si? przez uproszczony interfejs - wcze?niej TinyMCE dzia?a? bez problemów.

EDIT: Edycja przez TinyMCE dzia?a, ale tylko z listy artyku?ów z PA. Mnie jednak bardzo zale?y na edycji przez TinyMCE przez "o?ówek" w widoku artyku?u oraz przez "EDYCJA-DODAJ" z widoku zawarto?ci subkategorii artyku?ów.

Pogrzeba?em troch? w plikach i wydaje mi si?, ?e problem jest w uruchomieniu TiinyMCE dla userów. Temat by? poruszany tutaj: http://www.php-fu...ad_id=8868, jednak wci?? mam z tym problem. Mo?e jaka? ?yczliwa duszyczka pomo?e mi...?
Edytowane przez Bebop dnia 24.04.2007 19:06:33
______
Bebop

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl