ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 29

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Problem z plikiem Side_left.php
wenus82
Witam ;];]

Wi?c sprawy maj? si? nast?puj?co...bawi?am si? plikiem side_left.php aby by? wy?wietlany borator (reklama rotacyjna) - nie wiedz?c jeszcze wtedy, ?e mo?na to zrobi? w zarz?dzaj panelami;) i doda?am w pliku:

if ($p_data['panel_type'] == "file") {
$panel_name = $p_data['panel_filename'];
echo "<center>";
include(INFUSIONS."brotator/brotator.php");
echo"</center>";

} else {
eval(stripslashes($p_data['panel_content']));
}
tablebreak();
}
}
}
}
?>

Podmieni?am tym samym dó?, który orginalnie wygl?da tak:

include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php";
} else {
eval(stripslashes($p_data['panel_content']));
}
tablebreak();

Niestety w chwili obecnej kiedy chc? mie? orginalny plik side_left.php (nie maj?c orginalnego nie mam mo?liw?ci w??czenia paneli górnych, po prostu ich nie wida?;)), ale kiedy daje orginaly plik ca?a prawa strona mi si? rozje?dza a cze?? góry spada na dó? :( Dlaczego??

images11.fotosik.pl/43/6e71b3f6edb3c301m.jpg images13.fotosik.pl/35/dc1a146961c6c30dm.jpg

Zaznaczam, ?e jedynie co koliguje w prawid?owym dzia?aniu tego pliku jest linijka
Je?eli j? usun? strona dzia?a - no tylko nie dzia?aja Panele górne -
poza tymi które zak?ada si? w w panelach ustawiaj?c none (w nazwie panelu) a w tre?ci zamieniam
openside("name");
echo "content";
closeside();

na

echo "<center>";
echo"</center>";

te panele górne dzia?aj? bez problemu.

Edit:
Tak to jest jak si? kompem trzeba dzieli? - ?le wpisa?am - no ?adnie i jeszcze podpadam:( ech . Có? bynajmniej poprawi?am i mam nadzieje, ?e kiedy? dzi?ki edukacji i ja b?de w stanie komu? pomóc. W za??czeniu mój plik który teoretycznie powinien chdzi? ale niestety robi to co na za??czonych obrazkach.
wenus82 dodał/a następującą plik:
side_left_1.rar [904Bajtów / 271 Pobrane]

Edytowane przez wenus82 dnia 06.02.2007 20:02:19

W?cibski Go??
Dodany dnia 11.09.2025 00:14:00
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Tylko z dobr? rad?-normalni ludzie je?li widz? w kodzie buziaki-olewaj? spraw? bo nie b?d? si? domy?la? znaku.
Wi?c je?li to wstawiaj w quote i bez buziaków-bo kredyt na pomoc mo?e si? wyczerpa?(wy??czanie przez adminów), 23 posty wystarcz? chyba ?eby do tego si? stosowa?.

wlodekp.europa.pl
wenus82
Zapomnia?am zaznaczy? wy??cz u?mieszki. Przepraszam

Pieka
Przy okazji chcialem zapytac o system, o ktorym mowa, bo nie jest to chyba PHP-Fusion?
Jak dlugo tu jestem, to nie widzialem pliku site_left.php, jak juz, to side_left.php .
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
A ja przy okazji nadmienie ?e panele góra dó? s? wy?wietlane tylko je?li strona jest plikiem np article.php, news.php itd-albo je?li w??czysz opcj? widoczno?ci na wszystkich stronach okienko ptaszek.
TAK TO DZIA?A

wlodekp.europa.pl
wenus82
Oczywi?cie rozumiem. Ale mi po prostu strona si? sypie jak mam wrzucony orginalny plik....nawet jak mam wy??czone wszystkie górne czy dolne panele nie ma to znaczenia...po prostu zamienie dó? na

echo "<center>";
echo"</center>";

jest oki.

A dam orginalnie

Strona - w kawa?kach.

Nie u?ywam tego panelu-jednak w instrukcji jest napisane, ?eby to include by?o wstawione w theme.php. Mo?e po zainstalowaniu infusiona jest wymagana widoczno?? tego pliku przez system. Tylko domniemam-bo nie b?d? go instalowa?. Twój plik rar jest ok mam kilkadziesi?t infusionów testowych i z tym plikiem twoim jest ok u mnie-ze wszystkimi panelami.
Jednak bez brotatora.

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl