Zobacz temat
Problem z plikiem Side_left.php
|
|
wenus82 |
Dodany dnia 06.02.2007 18:49:06
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 39 Data rejestracji: 01.02.2007 08:51 |
Witam ;];] Wi?c sprawy maj? si? nast?puj?co...bawi?am si? plikiem side_left.php aby by? wy?wietlany borator (reklama rotacyjna) - nie wiedz?c jeszcze wtedy, ?e mo?na to zrobi? w zarz?dzaj panelami;) i doda?am w pliku: if ($p_data['panel_type'] == "file") { $panel_name = $p_data['panel_filename']; echo "<center>"; include(INFUSIONS."brotator/brotator.php"); echo"</center>"; } else { eval(stripslashes($p_data['panel_content'])); } tablebreak(); } } } } ?> Podmieni?am tym samym dó?, który orginalnie wygl?da tak: include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php"; } else { eval(stripslashes($p_data['panel_content'])); } tablebreak(); Niestety w chwili obecnej kiedy chc? mie? orginalny plik side_left.php (nie maj?c orginalnego nie mam mo?liw?ci w??czenia paneli górnych, po prostu ich nie wida?;)), ale kiedy daje orginaly plik ca?a prawa strona mi si? rozje?dza a cze?? góry spada na dó? :( Dlaczego?? ![]() ![]() Zaznaczam, ?e jedynie co koliguje w prawid?owym dzia?aniu tego pliku jest linijka include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php"; Je?eli j? usun? strona dzia?a - no tylko nie dzia?aja Panele górne - poza tymi które zak?ada si? w w panelach ustawiaj?c none (w nazwie panelu) a w tre?ci zamieniam openside("name"); echo "content"; closeside(); na echo "<center>"; include(INFUSIONS."brotator/brotator.php"); echo"</center>"; te panele górne dzia?aj? bez problemu. Edit: Tak to jest jak si? kompem trzeba dzieli? - ?le wpisa?am - no ?adnie i jeszcze podpadam:( ech . Có? bynajmniej poprawi?am i mam nadzieje, ?e kiedy? dzi?ki edukacji i ja b?de w stanie komu? pomóc. W za??czeniu mój plik który teoretycznie powinien chdzi? ale niestety robi to co na za??czonych obrazkach.
wenus82 dodał/a następującą plik:
Edytowane przez wenus82 dnia 06.02.2007 20:02:19 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 11.09.2025 00:14:00
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
![]() |
Dodany dnia 06.02.2007 19:39:02
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Tylko z dobr? rad?-normalni ludzie je?li widz? w kodzie buziaki-olewaj? spraw? bo nie b?d? si? domy?la? znaku. Wi?c je?li to wstawiaj w quote i bez buziaków-bo kredyt na pomoc mo?e si? wyczerpa?(wy??czanie przez adminów), 23 posty wystarcz? chyba ?eby do tego si? stosowa?. |
|
|
wenus82 |
Dodany dnia 06.02.2007 19:53:41
|
Zapomnia?am zaznaczy? wy??cz u?mieszki. Przepraszam |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 06.02.2007 19:55:16
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Przy okazji chcialem zapytac o system, o ktorym mowa, bo nie jest to chyba PHP-Fusion? Jak dlugo tu jestem, to nie widzialem pliku site_left.php, jak juz, to side_left.php . Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 06.02.2007 20:02:55
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
A ja przy okazji nadmienie ?e panele góra dó? s? wy?wietlane tylko je?li strona jest plikiem np article.php, news.php itd-albo je?li w??czysz opcj? widoczno?ci na wszystkich stronach okienko ptaszek. TAK TO DZIA?A |
|
|
wenus82 |
Dodany dnia 06.02.2007 20:09:50
|
Oczywi?cie rozumiem. Ale mi po prostu strona si? sypie jak mam wrzucony orginalny plik....nawet jak mam wy??czone wszystkie górne czy dolne panele nie ma to znaczenia...po prostu zamienie dó? na echo "<center>"; include(INFUSIONS."brotator/brotator.php"); echo"</center>"; jest oki. A dam orginalnie include INFUSIONS.$panel_name."/".$panel_name.".php"; Strona - w kawa?kach. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 06.02.2007 20:57:17
|
Nie u?ywam tego panelu-jednak w instrukcji jest napisane, ?eby to include by?o wstawione w theme.php. Mo?e po zainstalowaniu infusiona jest wymagana widoczno?? tego pliku przez system. Tylko domniemam-bo nie b?d? go instalowa?. Twój plik rar jest ok mam kilkadziesi?t infusionów testowych i z tym plikiem twoim jest ok u mnie-ze wszystkimi panelami. Jednak bez brotatora. |
|
Przejdź do forum: |