ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wielko?? panela a skrócony tekst
Deviant
Po pierwsze chcia?em si? przywitac bo to pierwszy post na forum cho? niektórzy ju? mnie znaj? z shoutboxa ;p Siedze z Wami od powstania mojej stronki i coraz lepiej poznaje Fusion ale problemyu nadal sie mno??... Wiec tak..

Jak albo gdzie wpisa? i jakie warto??i ?eby w danym panelu po rozci?gni?ciu go na dan? d?ugo?? jego zawarto?? tekstowa tak?e sie rozci?ga?a ?
W tej chwili robi?? panel np artyku?ów na górze, panel jest rozci?gni?ty idealnie a tekst nadal jest skrócony Sad Na dzie? dzisiejszy panel mam przeniesiony na lewo ale nadal tekst jest skrócony Sad
Chodzi mi o panel " Ostatnie artyku?y oraz Last seen Users.. Wsz?dzie mam poskracane nazwy.. Prosz? o pomoc jestem totalnie zielony w PHP.
Adres stronki to www.ravefm.info stronka stoi na yoyo.pl Fusion najnowszy 6.0.1.6 z tego co pami?tam.Dziekuj? za odpowiedz.

http://www.ravefm.info
W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 01:34:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Oj, oj.... Edytuj plik panela artykulow, czyli latest_articles_panel.php i znajdz (linia 22):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zamien na:

W przypadku pliku last_seen_users.php znajdz (linia 46):

Zamien na:

W obu przypadkach usuwasz z pliku funkcje trimlink, ktora ma za zadanie skrocenie wyswietlanej frazy.
Edytowane przez Pieka dnia 19.02.2007 20:44:49
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Deviant
Pieka napisa?/a:
Oj, oj.... Edytuj plik panela artykulow, czyli latest_articles_panel.php i znajdz (linia 22)...

Dzi?ki Ci wielkie Grin Da?bym Ci Pieka buzi publicznie ale to tak ?rednio widziane to prze?l? cosiq na nastepne Wale(n)tynki ;D Grin Jeszce raz dzieki.
Edytowane przez Deviant dnia 19.02.2007 23:07:03

Pieka
Prosze Smile
Osobiscie polecam do wyswietlania na srodku, panel tego typu: http://cms4you.ov...
W Laboratorium:

INF-Ostatnio Dodane Artyku?y v1.10 - 12.21 Kb
Modyfikacja "Ostatnich Artyku?ów", wy?wietlaj?ca je w panelu na ?rodku strony.
Licencja: GNU/GPL | Autor: | Wersja: v1.0
Data dodania: 02.09.05 | Pobrano: 366

Edytowane przez Pieka dnia 19.02.2007 23:20:37
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Deviant
No panelik elagancko wyglada tyle ?e mamy za?o?enie, newsy na ?rodek artyku?y na boku ;p I tak sie zaczyna ciasno robic, ale dzieki za info ;D

Edytowane 22.Luty.2007

No wi?c tak. Kod Pieka jest ok i usuni?cie "trim" daje rezultat ale tylko w firefoxie przynajmniej u mnie tak by?o.W Internet explorer 6.xx bylo to samo.
Rozwi?zaniem pe?nym problemu jest:

Porada PIEKA:

Edytuj plik panela artykulow, czyli latest_articles_panel.php i znajdz (linia 22):

Zamiana na:

W przypadku pliku last_seen_users.php znajdz (linia 46):

Zamiana na:

W obu przypadkach usuwamy z pliku funkcje trimlink, ktora ma za zadanie skrocenie wyswietlanej frazy.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak to si? zgadza ale u mnie przynajmniej to zlikwidowa?o problem w FireFoxie 1.5.7
a w Internet Explorerze 6.xx by?o to samo.

Pogrzeba?em i aby dzia?o w IE tesh nale?y w pliku latest_articles_panel.php odnalez? linie ( u mnie to 20ta)

i zamieni? warto?? '60' na odpowiednio wi?ksz?, ?eby tekst zosta? rozci?gniety w ca?ym panelu. ( u mnie ta warto?? wynosi 160 i problem znikn??.

Moj CMS to FUSION 6.0.1.7 stoi to cudo na yoyo.pl
Zastosowane theme to: gt-cs theme by: sonar
Edytowane przez Deviant dnia 22.02.2007 19:46:56

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl