ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 32

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,400
Najnowszy użytkownik: AlojzyBartek

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Jak skasować licznik postów i "Kto jest OnLine:"
zezol
Nie ma co się rozpisywać Smile
Jak w temacie, czyli jak skasować/wyczyścić/wyzerować licznik postów.

I jeszcze jedno, a mianowicie jak zrobić(ściągnąć) panel "Kto jest OnLine:" - taki jak w eXtreme-Fusion.

Odswiezam na prosbe autora/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 11.03.2007 02:15:11

Wścibski Gość
Dodany dnia 24.11.2024 18:50:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
1.
<?php
$result = dbquery("UPDATE ".$db_prefix."users set user_posts=0 where user_id>0 ");
?>

user_id>1 zachowa ilosć postów pierwszego superadmina
2.
Nie ma takiej możliwości bez modyfikacji tabeli users o pola z których korzysta ten panel tzn: user_color,user_prefix -które stanowią integralną część Extreme-wiec samo dodanie w tabeli-nic nie da-bo idą za tymi polami dodatkowe funkcje i pliki obsługujące-występujące właśnie w Extreme.
Edytowane przez wlodekp dnia 11.03.2007 09:05:06

wlodekp.europa.pl
zezol
Czyli odnośnie 1. zerujemy licznik wszystkim oprócz mnie(super admina)?
Bo ja właśnie chciałbym skasować swój(czyli super admina) licznik.
A co do 2., to ja już mam te tabele(patrz temat: INF-Kolorowanie(z eXtreme-Fusion))
Edytowane przez zezol dnia 11.03.2007 12:26:07

I pisz dokładnie o co biega-bo długo poczekasz następnym razem, ja już widziałem to przed odświeżeniem.
Masz w tej chwili kod który wyzeruje licznik postów użytkownika o nicku zezol zmieniając nik możesz wyzerować kogo chcesz poprzedni kod był do wszystkich liczników >0 wszyskie >1 wszystkie oprócz superadmina pierwszego jesli masz immych jeszcze
<?php
$result = dbquery("UPDATE ".$db_prefix."users set user_posts=0 where user_name='zezol' ");
?>
A drugie napisałem chyba wyrażnie nie tylko tabele ale też pliki ta przeróbka to już będzie prawie przejście na Extreme-a nie wiem czy dobrze pamiętam ogłaszałeś się chyba że pracujesz na extreme-więc w czym problem? albo jedno albo drugie.

wlodekp.europa.pl
zezol
Wyjaśnijmy. Nie pracuje na eXtremie(ale mam go na testowym koncie) czy moja stronka jest w eXtremie, nie. Ja tylko potrzebowałem wtyczki/wtyczek z eXtrema, więc zwracałem się o prśby o przerobienie ich na zwykłego Fusiona, nic więcej.Wink

PS: Dzięki wlodku, to pomogło wyzerować licznik.
Edytowane przez zezol dnia 11.03.2007 13:44:30

Zezol Ty chyba nie rozumiesz w czym problem?
Potestujemy:
Możesz sobie ręcznie wstawić wartość pola user_kolor w tabeli users użytkowników
bo twierdzisz ze masz tak zmodyfikowana!
forma zapisu 6-cio cyfrowa np CZERWONY FF0000
ORYGINAŁ EXTREME
user_color varchar(6) NOT NULL default '', bo jest pusty
user_prefix char(3) NOT NULL default '~', ten możemy sobie darować bo nawet bez wpisu ma ~
wgrywasz panel Extreme zamiast naszego i Masz ten- ALE CAŁY DOWCIP POLEGA NA:
funkcjach i plikach używających tej tabeli do wstawienia tego koloru dla poszczególnego użytkownika oraz prefiksu usera począwszy od rejestracji przez profil grupy rangi zmiany itd.
Komu by się chciało tak to modyfikować już lepiej przejść na Extreme-ale może Ci się uda.
wszyscy czerwony nik:
<?php
$result = dbquery("UPDATE ".$db_prefix."users set user_color='FF0000' where user_id>0 ");
?>

Tylko tyle wyjaśnień, tematu już nie kontynuuje-i wątpie by ktoś ale może?
Edytowane przez wlodekp dnia 11.03.2007 15:38:39

wlodekp.europa.pl
zezol
No jak na razie mam "przekolorowany" shoutbox, bo z innymi "miejscami" mam problem(albo w złych miejscach zmieniam kod lub źle go zmieniam). Może zrobię jak mówisz, przejdę na eXtrema, po co się tak "pieprzyć" za przeproszeniem...

Moja odpowiedż odnosiła się do identycznego-czyli zastosowania żywcem user online extreme w fusion natomiast jeśli idzie tylko o kolor ników to z tym nie ma problemów przeczytaj temat przyklejony Kolorowe niki a może tak tam opisuję dokładnie jak je mieć z zastosowaniem funkcji colorize_user i w tym panelu bez problemu można je mieć w oryginalnym panelu Fusion user online.
Albo użyć tego z Extreme z funkcją o której pisałem i z pominięciem pola user_prefix tylko jednego wyświetlania.
Edytowane przez wlodekp dnia 11.03.2007 21:13:07

wlodekp.europa.pl
zezol
W sumie to wolałbym mieć jeszcze prefiksy przed nickami, więc może na razie pozostane przy obecnym Fusionie i jego(i dodatkowych) modach. Jeśli miałbym przesiadać się na eXtrema(w co wątpięWink), to złożyło by się na to parę "powodów", takich jak funkcjonalność - wtyczki zawarte w eXtremie i inne takie Smile
Choć powiem szczerze. Jedyne(tak mi się wydajeSmile) co mi się nie podoba w eXtremie to Download, ale myślę, że ten "defekt" Grin możnaby zamienić jakąć inną(czyt. ładniejszą) modyfikacją downloadu.

Wybór należy do Ciebie. Extreme ma więcej bajerów zależy do czego.
Przesiadka oznacza support Extreme u nas tylko sporadycznie bo nie mamy zainstalowanych-żeby sprawdzać-bo to nie ten support musisz się z tym liczyć.

wlodekp.europa.pl
goju92
a jak skasować całkowicie licznik postów?

Usunąć odwołania do tego pola bazy user_posts, we wszystkich plikach w kodzie, wyświetlających jego stan.
USUNĄĆ-NIE WYZEROWAĆ! forum, profil
Edytowane przez wlodekp dnia 18.05.2007 22:08:05

wlodekp.europa.pl
goju92
wlodekp napisał/a:
Usunąć odwołania do tego pola bazy user_posts, we wszystkich plikach w kodzie, wyświetlających jego stan.
USUNĄĆ-NIE WYZEROWAĆ! forum, profil

jakie to dokładnie będą pliki?

profile.php
forum:
viewthread.php
postreply.php
postnewthread.php
postedit.php
szukaj ['user_posts']

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum: