ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,363
Najnowszy użytkownik: MamaImelda

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

khaman
19.06.2022 03:02:38
Korul piłeś, nie pisz, polecam Smile

krystian1988
18.06.2022 09:21:02
Strona dla społeczności pf. Brak zainteresowania społeczności = umieranie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Overlib w PHP-Fusion
damianns
Witam,
chcialbym zapytac jak moge utworzyc skrypt overlib, w php-fusion (w panelu i w str. informacyjnej).
gdy wklejam taki kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
to wyswietla mi sie tylko zwykly link.
plik overlib.js jest wgrany (i tylko tyle) do glownego katlaogu fusiona, a pochodzi stad:
http://www.swmare...verlib.htm
(na samym dole)
Prosze o pomoc
 
Pieka
Wszystko ladnie dziala.
Ja zrobilem tak:

1. Pobralem oba pliki overlib.js oraz overlib_mini.js z https://github.co...ib/overlib lub http://sourceforg...s/overlib/.
2. Wrzucilem je do katalogu includes, bo tam trzymam pliki js, przynajmniej mam porzadek ;)
3. Edytowalem plik subheader.php (masz w tam sekcje head i body) i wstawilem w head ponizszy kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

4. Nastepnie utworzylem panel (nie ma znaczenia, moze byc dodatkowa strona), ktorego zawartoscia jest ponizej podany kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


To wszystko :)
Prezentacja: http://fusion.top... - lewy dol.



Dymek zawierajacy grafike i tekst:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Prezentacja: http://fusion.top... - na samym dole, po lewej.
Edytowane przez Pieka dnia 07.01.2015 18:13:27
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
damianns
Pieka, jestes mistrzem Smile
Wielkie dzieki, meczylem sie z tym cala noc...
 
arlid
Pieka mam problemosik. Wstawiłem w head to co trzeba było i jak wklejam ten kod to i tak nie wyświetla mi się link z overlibem Sad. Chyba, że to nie chodzi w artach.
 
rokrzy
Mam pytanie. Jak można przekształcić ten kod by poprawnie się wyświetlał na mojej stronie?

Oto kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
syber
Witam.

Jak mogę uzależnić szerokość dymka od ilość liter i wyrazów?

Dodałem WIDTH, '1', ale wtedy przerzucało mi wyrazy do następnej linijki. Zamieniłem wszystkie spacje na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
no i teraz w niektórych miejscach działa, a w niektórych jest nadal to samo.

Można to zorbić jakoś inaczej i żeby działało zawsze tak jak powinno działać?

Pozdrawiam!

PS. Tak wyglądają dymki na mojej stronie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez syber dnia 06.04.2008 22:10:19
 
www.blub-game.pl
MeTeo
Zamiast 1 spróbuj dać 1%
 
Pieka
Jesli chodzi o uzaleznienie szerokosci od ilosci/wielkosci liter, to nie masz tego jak zrobic ze wzgledu na ustalona wczesniej w pliku szerokosc domyslna, ktora jest brana pod uwage podczas, gdy nie definiujesz jej w kodzie linka.

Szerokosc domyslna ustawiasz w pliku overlib.js (linia 49):
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


W panelu zrobisz to np. tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy


Wazne! Odswiez strone, aby zobaczyc roznice.
Edytowane przez Pieka dnia 06.04.2008 22:46:00
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
syber
MeTeo napisał/a:
Zamiast 1 spróbuj dać 1%


Próbowało się takie coś.. Wtedy dymek się nie pokazuje.

@Pieka:
Nie o to cho Smile

Chodzi mi o to, żeby dymek miał szerokość taką jaki długi jest np. wyraz w dymku.
 
www.blub-game.pl
Pieka
syber napisał/a:
..Chodzi mi o to, żeby dymek miał szerokość taką jaki długi jest np. wyraz w dymku.

Przeczytaj moje pierwsze zdanie.
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
14pawel
Można prosić o te dwa pliki: overlib.js oraz overlib_mini.js
Bo podana strona w pierwszym poście nie działa.
 
Pieka
Proszę bardzo: http://www.bosrup.../?Download
Jestem jaki jestem Smile
 
www.php-fusion.pl
14pawel
Dzięki - działa doskonale, nie wiem z czym inni mają problem.

Dla innych dodam że żeby działało trzeba wkleić kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

W plik /themes/templates/header.php w sekcje <head>
 
rmj
Co należy dopisać aby grafika znikała po opuszczeniu kursora z obrazka ?

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl