ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
01.11.2025 20:25:52
d*pa

Zbigniew@
30.10.2025 21:11:37
Panie khaman prosze zmienic kodowanie w bazie

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Problem z Shoutboxem
berto
Witam wszystkich,
Przenios?em mój site na server niemiecki i od czasu do czasu pojawia si? nast?puj?cy problem.

Pod SB pojawia si? komunikat:
Error writing file '/tmp/MYAM7TG6' (Errcode: 122)
Brak postów.

Wczoraj szuka?em tutaj info o tym b??dzie ale nie mog?em nic znale??. Dzisiaj rano si? naprawi?o (samo) ale widz? ?e znów ten sam b??d si? pojawi?.

Mój portal: http://fma.sztalu...u/news.php

Any ideas?

W?cibski Go??
Dodany dnia 04.11.2025 16:23:10
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Problem z prawami zapisu w katalogu pamieci tymczasowej tmp.
Napisz do hostingodawcy.

P.S. Podana strona nie dziala.
Edytowane przez Pieka dnia 28.03.2007 15:56:40
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
berto
NAjdziwniejsze jest to ?e rza dzia?a raz nie. Teraz na przyk?ad dzia?a i strona i SB. Wczoraj by?o podobnie rano dzia?a?a do po?udnia potem pad? SB a na ko?cu strona, a w zasadzie ca?y serwer V-Server w Strato.

Mam na tym serwie sporo stuffu i dzia?a bez problemu dopiero przenosiny phpfusiona z polskiej strony zacz??o robi? problemy.

Najgorsze jest to ?e raz dzia?a raz nie i naprawia si? samo, trudno mi wi?c zdiagnozowa? problem i otworzy? ticket do strato.

Czy ma ktos konto w strato i phpfusiona? Czy wiecie o jaki? problemach albo zmianach konfiguracji by to dzia?a?o dobrze? Czy da si? umie?ci? pliki tymczasowe SB w innym katalogu jak /tmp?

Pieka
berto napisa?/a:
Czy ma ktos konto w strato i phpfusiona? Czy wiecie o jaki? problemach albo zmianach konfiguracji by to dzia?a?o dobrze? Czy da si? umie?ci? pliki tymczasowe SB w innym katalogu jak /tmp?

Zostaw shouta tam, gdzie jest teraz.
Zglos problem hostingowi, bo to zdecydowanie ich wina!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
szer
Dok?adnie.... Wina u hostingodawcy... Ty nic nie namiesza?e? je?li jest tak jak mówisz. Raz dzia?a, a raz nie. Skontaktuj si? z nimi, opisz problem i niech poradz? na to... A jak nie pomog? to cóz....trzeba zmieni?, albo tak ich wa?kowa?, by to naprawili. Wko?cu powinni mie? motto: "klient nasz pan"

berto
Dzwoni?em do nich i wys?ali mnie na drzewo. Mam sobie sam zobaczy? logi i procesy na maszynie. Nie znalaz?em ?adnych informacji na necie lub kogo? kto ma podobny problem. Dzieki za pomoc.

Pieka
berto napisa?/a:
.. a w zasadzie ca?y serwer V-Server w Strato..

Jeli masz V-Server, to tak to najczesciej wyglada. Maja wszystko gdzies.
Wiesz dlaczego? Dlatego, ze jest top virtualny serwer dedykowany i sam jestes odpowiedzialny za jego stan techniczny.
Pomijajc fakt padu calej maszyny, a nie czesci Tobie wydzielonej.
Mimo wszystko powinni pomoc. Skoro jednak maja Cie gdzies, to moze warto pomyslec o zmianie hostingodawcy? Przemysl to.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
berto
Tak V-Server, probuje jeszcze na niemieckim supporcie php-fusion dam wam zna? je?li tam znajd? problem.

Wpad?o mi jeszcze co? do g?owy, czy ten problem mo?e by? zwi?zany z automatycznym przekierowaniem z polskiej domeny. Wiem ?e to nonsens ale ton?cy brzytwy si? chwyta...

BTW: Jakie? sugestie na temat hostingu?
Edytowane przez berto dnia 30.03.2007 10:42:43

Pieka
berto napisa?/a:
Tak V-Server, probuje jeszcze na niemieckim supporcie php-fusion dam wam zna? je?li tam znajd? problem.

Wpad?o mi jeszcze co? do g?owy, czy ten problem mo?e by? zwi?zany z automatycznym przekierowaniem z polskiej domeny. Wiem ?e to nonsens ale ton?cy brzytwy si? chwyta...

BTW: Jakie? sugestie na temat hostingu?

Niem sadze, zeby jakiekolwiek przekierowanie mialo tu cos do rzeczy.
Twoja strona w wiekszosci przypadkow u mnie nie dzialala...
Dzisiaj widze, ze ladnie chodzi i nawet jest shoutbox Grin
Cos mi sie wydaje, ze albo Ty mieszasz, albo w koncu administracja hostingu wziela sie za siebie i naprawili serwer Wink

Jesli masz problem z V-Serverem na standardowych warunkach, to moze warto pomyslec o czyms z pelna administracja? Wink
Edytowane przez Pieka dnia 30.03.2007 11:07:44
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
berto
W?a?nie w tym problem. Dzia?a dobrze par? godzin rano a po po?udniu lipa. Najgorsze jest to ?e jak ko?czy poprawne dzia?anie to nawet reboot tak do ko?ca nie pomaga. Pomaga o tyle ?e strona si? pojawia z b??dem (/tmp) jednak co? dalej nie gra tak do ko?ca bo eftep nie dzia?a. Mam kilka innych serwisów na Strato i niestety jak si? sypnie php-fusion to wszystkie lec? i nie dzia?a kompletnie nic. Mog? sobie rebootowa? by chwile zadzia?a?o i znów downtime i tak w kó?ko. Rano zawsze dzia?a wi?c domy?lam si? ?e uruchamiaj? co? co czy?ci system.
Na niemieckiej stronie dalej zero odpowiedzi a moi userzy ju? si? zaczynaj? denerwowa?.
Mam root dost?p do servera oraz dost?p przez pleska. Mo?e macie jakie? pomys?y co sprawdzi? albo jak zdiagnozowa? problem?

O w?asnie patrze i znów SB nie dzia?a, zaraz si? pewnie strona sypnie i znów kaszana.
Edytowane przez berto dnia 30.03.2007 12:36:03

Pieka
Make the /tmp directory world-writable and readable.

Masz zle ustawienia dla katalogu tmp.
Sprawdz gdzie masz ten katalog i jakie ma prawa.
Jestes pewny, ze masz oryginalny panel shoutbox'a?
Podaj mi dane FTP'a na PW, to sprawdze.
Edytowane przez Pieka dnia 30.03.2007 13:15:04
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl