ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
artyku?y - propozycja
malphas2
Witam,

Jestem tu nowy i w php fusion stawiam swoje pierwsze kroki, dlatego prosz? o zrozumienie. Dodam, ?e szuka?em w wyszukiwarce, jednak nic podobnego nie znalaz?em.

Mam taki problem. Gdy wchodzimy do dzia?u "artyku?y" wy?wietlaj? si? linki do danych kategorii. Moim celem jest zrobi? tak aby po wej?ciu do danej kategorii np.: "dyski twarde" zamiast samych linków do artyku?ów pojawi? sie tekst wst?pny sztywno dodany umieszczany przed linkami, aby to zobrazowa? dodam print screen:
img266.imageshack.us/img266/2671/przykladkf0.jpg

Przenosze / szer
Edytowane przez szer dnia 03.04.2007 16:08:48

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 20:46:14
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
szer
Mog?em ten temat zamkn?? i do kosza da?.... Có? musze odrazu czyta? tematy. Jest dok?adnie tak jak napisa?e?/a?.....

malphas2
da?em temat do dzia?u dla zielonych, wi?c jaki problem?

nie mo?na odpowiedzie?, skoro pytanie jest a? tak proste?

edit: oczywi?cie print screen jest zrobiony w edytorze graficznym, to co on pokazuje to jest mój cel, pomo?e kto??
Edytowane przez malphas2 dnia 03.04.2007 16:29:19

SebaZ
Chodzi o tytu? tematu
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

szer
~malphas2: przenios?em bo da?e? to jako propozycje. Pomyli?e? dzia?y. A mój drugi post mówi?cy o zamkni?ciu by? lekko przesadzony bo ?le odczyta?em tre?? postu :D.

Faktycznie mo?e jest to dobra modyfikacja, ale pisa? nie b?de jako moda. Dla swoich potrzeb to mo?esz zrobi? je?li co? kumasz z php. Dodajesz tylko pole do tabeli
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
.
W niej b?d? zapisywane opisy. W panelu admina (Kategorie Artyku?y) trzeba dopisa? troche kodu odpowiedzialnego za dodawanie opisu do bazy. A w pliku articles.php dodajesz tylko kod wy?wietlaj?cy ten opis....

malphas2
OK, nie ma problemu, tylko zdziwi?em si? tym anty przyjacielskim nastawieniem na starcie, ale ju? ok.Wink

Widz?, ?e sprawa jest troszk? bardziej skomplikowana, có? co? trzeba pomy?le?.

Dodam, ?e tekst w opisie mia?by by? traktowany jako j?zyk html, poniewa? konieczne s? równie? zdj?cia w opisie. Sprawa robi si? troch? bardziej skomplikowana. Nie potrzebny jest panel zarz?dzania, opisy mog? dodawa? i edytowa? r?cznie za pomoc? phpMyAdmin. Potrzebny jest jedynie fragment kodu odpowiedzialny za wy?wietlanie opisu danej kategorii z bazy MySQL.

Pomóg?by kto? w edycji pliku articles.php ? My?l?, ?e z tego mog?oby skorzysta? wi?cej osób oprócz mnie.

pozdrawiam
marek

szer
Spróbuj z tym. Powinno zadzia?a?, by HTML by? mo?liwy do wykorzystania. Tak jest np. w Dodatkowych Stronach.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl