ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Hacked by Blood Killer - PILNE
wenus82
Prosz? o pomoc totalna panika mnie opanowa?a po wej?ciu na strone www.naukatanca.org

Co mam robi???

Prosz?

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 06:17:01
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Przede wszystkim czytac newsy na Supporcie...
Nie wykonalas aktualizacji i... Turcy to wykorzystali.
Edytowane przez Pieka dnia 04.04.2007 21:22:53
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
wenus82
Czyli wtopa i mam pozamiatane??;];] no nie by?o mnie troch? - wyjazd - wi?c tak jako? wysz?o Sad

Pieka
wenus82 napisa?/a:
Czyli wtopa i mam pozamiatane??;];] no nie by?o mnie troch? - wyjazd - wi?c tak jako? wysz?o Sad

Nie sadze, zeby zniszczyli strone. Musisz cofnac zmiany przez nich poczynione.
Sprawdz, czy masz baze OK. W najgorszym razie po prostu przywroc kopie bazy.
Edytowane przez Pieka dnia 04.04.2007 20:50:31
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
wenus82
No có? kombinuje zobacze co mi z tego wyjdzie - ale kurcze co ja komu winna, ?e takie psikusy Sad co za lipa

Pieka
wenus82 napisa?/a:
No có? kombinuje zobacze co mi z tego wyjdzie - ale kurcze co ja komu winna, ?e takie psikusy Sad co za lipa

Nadpisz plik index.php, wstaw news.php i zobacz, czy pomoglo.
Edytowane przez Pieka dnia 04.04.2007 21:25:14
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
wenus82
nadpisa?amWink niestety...przywracam ca?o?? dobrze, ?e mój facet zrobi? kopie 3 dni temu Smile dam zna? co i jakWink bynajmniej nauczkaWink cz?owiek ca?e ?ycie si? uczy

Pieka
Ok, trzymamy kciuki Cool
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jantom
Hacked by Blood Killer

Hmm... Z tego co widz?, to nie tylko Ty masz problemy z tym go?ciem - na co.uk te? s? raporty na jego temat... Ostatnio sporo tematów na temat w?amów si? tam pojawia, a na SecurityFocus zaczynaj? si? pojawia? informacje o dziurach we wtyczkach... ?le si? ostatnio dzieje...Sad

http://jantom.info
Pieka
Tak, to fakt. Jednak Digi twierdzi, ze wine za ten stan rzeczy ponosza tylko i wylacznie tworcy wtyczek.
Przykladem jest Event Calendar Wibix'a, czy Arcade nie pomne kogo.
PHP-Fusion sam w sobie jest bezpieczny, co osiagnieto poprzez ostatnie aktualizacje.
Edytowane przez Pieka dnia 05.04.2007 10:08:23
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kpiatkowski
Niestety ja tez mia?em problem z rzeczonym osobnikiem Wink. Ale có?, za lenistwo sie p?aci. Zapytam tylko z ciekawo?ci. Czy inni którzy mieli z nim "do czynienia" te? mieli usuni?t? baz? danych czy tylko podmienione pliki?

qpabomber
no ja niestety mam usunieta baze danych...:/ mam nadzieje ze dostawca serwera robil kopie baz danych bo na z poziomu PA juz dawno nie moge robic backupow:/

JazOOn
jantom napisa?/a:
Hacked by Blood Killer

Hmm... Z tego co widz?, to nie tylko Ty masz problemy z tym go?ciem - na co.uk te? s? raporty na jego temat... Ostatnio sporo tematów na temat w?amów si? tam pojawia, a na SecurityFocus zaczynaj? si? pojawia? informacje o dziurach we wtyczkach... ?le si? ostatnio dzieje...Sad

niestety zawsze znajdzie sie jaki? kacap który ?eruje na nieszcz??ciu i pracy innych

m_i_n
Jedno wam powiem, ta muzyczka w tle wpada w ucho ;P
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
qpabomber
super. moze i wpada ale jak sie tego pozbyc ? :/

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
A ja powiem z innej beczki-w zasadze ogl?dam wszystkie nowe wtyczki chocia? kod i 3/4 nie ma zabezpiecze? wypracowanych w wersjach fusio w wielu przypadkach naginanie kodu pod pseudo potrzeby u?ytkownika-tak?e otwiera okno do ataków.
Wi?c potrzebna jest centralna baza modów, globalna z certyfikatem-antyhack, która wy?apie-w propozycjach luki.
Zdaje sobi? spraw? ?e nie ma 100% panaceum na te bol?czki-i b?d? zawsze podjazdy.
Na chwil? obecn? jest ca?kowita partyzanka w tej kwestii- i dobrze by by?o ?eby uj?? to w karby minimalizuj?c prawdopodobie?stwo w?amów-przez mody-bo dziwne ?e dopiero teraz nast?pi?y zmasowane ataki przez t? otwart? furtk?-PEWNIE DLATEGO ?E PODSTAWOWY SYSTEM JEST NA BIE??CO USZCZELNIANY.
Jest to wy??cznie moja prywatna opinia.

wlodekp.europa.pl
wenus82
No có? widz?, ?e nie tylko ja mia?am z tym kolesiem doczynienia. Przegl?da?am google i widze, ?e nie?le miesza...ech

Przyznam, ?e w pierwszej chwili po odpaleniu stroni totalna za?amka...ale ju? wszystko oki (nie jestem w stanie powiedzie? czy wystarczy?o by tylko nadpisa? baze bo od?wiezy?am ca?o??Smile) jutro znajde czas na aktualizacje mam nadzieje, ?e sytuacja ju? si? nie powtórzy i nikomu nie ?ycze takich niespodzianek po w??czeniu stronki. W sumie wk?adamy w nie tyle pracy i serca.

fusionek
Pieka napisa?/a:

Ja z aktualizacjami by?em zawsze na bie??co i co? I spotka?o mnie to samo co wenus82 - Blood Killer. Niedobrze Angry

Czy mog? w takim razie prosi? o przet?umaczenie najnowszego newsa z php-fusion.co.uk?

Pieka
fusionek napisa?/a:
Pieka napisa?/a:

Ja z aktualizacjami by?em zawsze na bie??co i co? I spotka?o mnie to samo co wenus82 - Blood Killer. Niedobrze Angry

Czy mog? w takim razie prosi? o przet?umaczenie najnowszego newsa z php-fusion.co.uk?

Miales v6.01.9? Jestes pewny, ze nadpisales wszystkie pliki?
Aktualne ataki wykorzystuja luki we wtyczkach typu Arcade, TopListe, czy Event Calendar.
News bedzie dostepny wieczorem.
Edytowane przez Pieka dnia 05.04.2007 15:46:08
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
elektryk
A ja mam pytanie :

Dlaczego jak wpisuje adres www.elektroinstal... to wyskakuje strona zhakowana przez Bloodkilera , a gdy www.elektroinstal... to ju? nie ??

Mam v. 6.1.9 i nadpisa?em index.php oraz news.php a kopie z przed tygodnia tez przywróci?em.

/Edytowany

Ok, przyjrza?em si? wszystkim plikom przez FTP-a i okaza?o si? ?e mam plik index.html, który to powodowa?. Usun??em i problem narazie znikn??.
Edytowane przez elektryk dnia 06.04.2007 07:43:25

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl