ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
30.10.2025 21:11:37
Panie khaman prosze zmienic kodowanie w bazie

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Remont generalny PHP Fusion
Arecki
Witajcie

Z góry prosz? - nie rzucajcie we mnie od razu Szkujak?, bo przekopa?em forum i nie znalaz?em odpowiedzi - naprawd?.

Chodzi mi o takie zagadnienie:

Chcia?bym postawi? od nowa ca?? stron?, ale z zachowaniem :

- komentarzy (wszystkich)
- ca?ego Forum.
- wszystkich zdj?? w galerii i ich ocen z komentarzami
- newsów
- artyku?ów
- podstron

... po prostu "od?wiezy?" wygl?d strony pozbywaj?c si? jednocze?nie b?edów w kodzie, tak ?eby validatory polubi?y moj? stron?. Ca?? tre??, panele i inne chcia?bym zachowa?.

Czy jest to mozliwe ? No i z góry ogromnie dz?kuj? je?li kto? mi pomo?e to po?apa? Smile

Chcia?bym jeszcze zapyta? o skrypt do panelu, w którym codzie? zmieniaj? si? obrazki. Znalaz?em rotatory banerów itp, równie? w java script, ale mimo zamiany " i tak co? si? gryzie.

www.kruklanki.net.pl

Pozdrawiam serdecznie.

www.kruklanki.net.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 01.11.2025 06:34:16
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Tak? operacj?, moim zdaniem mo?na przeprowadzi? dysponuj?c w?asnym serwerem typu localhost- najlepiej je?li to jest drugi komputer np w sieci lokalnej. Na nim przygotowa? postawi? ca?? stron? i gotow? importowa? na docelowy.
Lokalny, bo chodzi o baz? gdzie import w tym przypadku-b?dzie przebiega? tabelami, a mo?e wr?cz poszczególnymi wpisami wierszami. Niektóre tabele trzeba b?dzie postawi? od nowa i importowa? tylko tre??-do nowej. Eliminacja b??dów i optymalizacja wymaga zachowania nowej kolejno?ci id bez dziur i ?onglerki datami dodawania poszczególnych wpisów.
Inne obrazki, co dzie? albo wybierane losowo funkcj? z puli inne co dzie? 365 albo konkretne nazwy przypisane do daty robi?em tak ze zmian? obrazków w kalendarzu na ka?dy miesi?c posty na forum.
polubi?y validatory w?a?nie przede wszystkim do tego ten local poniewa? kod fusion w wielu przypadkach jest skrótowy i u nas " zast?pujemy ' zamiast " /" itd piszemy ca?ymi blokami php w ten sposób-gdzie brak elastyczno?ci i poprawno?ci ??czenia kodu html i php jako wstawianie-mieszanie kodów.
Wiele pracy I CIERPLIWO?CI przed Tob?, je?li chcesz to wszystko osi?gn?? robisz wszystko albo nic bo poszczególne plomby nie za?atwi? sprawy.
p.s. zoptymalizowa?em t? klas? menu usun??em odst?p mi?dzy wpisami nawigacja idzie z tej klasy:
http://www.biuro-...ska.waw.pl
My?l?, ?e poszczególne posty do ca?o?ci tematu zbyt wiele nie wnios? uderzenie nale?y wykona? globalnie i tak spreparowan? stron? importowa? na docelowy serwer.
Zabra? si? do rze?bienia local i pyta? o poszczególne aspekty w razie problemów w trakcie bo teoretyczne dywagacje mog? mie? ma?e prze?o?enie w stosunku do Twojej indywidualnej ODNOWY.
Ja tak to widz?.
Edytowane przez wlodekp dnia 18.05.2007 08:42:54

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl