Zobacz temat
"Różne ustawienia" nie chcą się zapisać
|
|
Eastbamo |
Dodany dnia 19.05.2007 21:33:13
|
Przedszkolak Postów: 55 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 13.11.2006 18:23 |
Witam szanowną grupę PHP Fusion. Ostatnio przeniosłem mojego skromnego Lolsofta do Extreme Fusiona i mam problem, z którym tamci administratorzy albo nie chcą, albo nie umieją sobie poradzić. Działa to podobnie na zasadzie jak PHP Fusion. Otóż: Kiedy zmienię coś w Panelu Administracyjnym w "Różnych Ustawieniach" i kliknę na "ZAPISZ USTAWIENIA"-ustawienia w ogóle się nie zapisują i wracają do poprzedniego stanu!! Co mam zrobić żeby to naprawić i żeby te ustawienia się zapisywały??!?!?! Żadnego tematu podobnego nie znalazłem, szukałem w szukajce, ale nie znalazłem. Zapisanie różnych ustawień są mi w tej chwili niezbędne. Pamiętam, że taki problem miałem w PHP Fusionie gdy zapisywałem edytowany profil, wtedy on mi się nie zapisywał i wracał do poprzedniego stanu, wtedy wybawił mnie cudowny @Pieka. Czy możecie coś poradzić?? Pozdrawiam. By Eastbamo::..
|
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 14.11.2024 19:03:18
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 19.05.2007 21:51:24
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Zgaduję, że brakuje pól w bazie danych - sprawdź tabelę settings z twojego serwera z tą ze świeżo zainstalowanego EF. Ewentualnie problem dotyczy samego pliku /administration/settings_misc.php |
|
|
Eastbamo |
Dodany dnia 19.05.2007 22:02:53
|
Przedszkolak Postów: 55 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 13.11.2006 18:23 |
Już jest wszystko OK. Jestem jednak pomysłowym gościem. Już nie potrzebuję na razie Waszej pomocy. A więc nie chciało mi się bawić PHP my admin, to wrzuciłem folder setup na serwa i zainstalowałem stronkę z bazą od nowa, wcześniej robiąc kopię zapasową starej stronki. Na chwile straciłem moją starą stronkę, bo utworzyła się nowa, z czystą bazą danych. Wszedłem w przywracanie kopii bazy danych, przywróciłem wszystkie tabele ze starej strony, prócz tabeli ep_settings. Stronka pomyślnie się przywróciła, tylko musiałem ustawić ustawienia ponownie. Różne ustawienia zapisują się i jestem cały HAPPY Temat uważam za zamknięty, ponieważ sam sobie z nim poradziłem, tylko nie wyrzucać go do śmietnika, bo komuś może się to przydać. Pozdrawiam i dzięki za dobre chęci
Edytowane przez Eastbamo dnia 20.05.2007 00:53:18 By Eastbamo::..
|
|
|
jantom |
Dodany dnia 20.05.2007 07:42:39
|
Weteran Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Czyli moje było na wierzchu - brakowało pól w bazie. Temat zamykam. |
|
Przejdź do forum: |