ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 1

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
30.10.2025 21:11:37
Panie khaman prosze zmienic kodowanie w bazie

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
B??d podczas próby uruchomienia forum
Tazzz
Hej, mam problem z forum... zainstalowa?em wszystko zgodnie z planem, bez wi?kszych problemów i po za?o?eniu tematu forum chcia?em przej?? na podstron? i sprawdzi? jak to dzia?a, tymczasem wyskoczy? poni?y komunikat:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czym to mo?e by? spowodowane ?
z góry dzi?kuj? za pomoc

Kod dajemy w code/maq
Edytowane przez maq dnia 05.06.2007 16:38:42

W?cibski Go??
Dodany dnia 31.10.2025 22:55:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
marpar
Jest to jaki? problem z baz? danych..Pierwsze co mi sie narzuca na my?l to:
Sprawd? czy twój u?ytkownik bazy danych przez, którego fusion sie ??czy z baza ma uprawnienia do zapisu i odczytu,
Sprawd? czy twoja baza danych ci nie pad?a ca?kiem.
userbar_marpar_20.jpg

www.judo.czechowice.pl
Tazzz
dzi?ki, baz? sprawdzam w?a?nie bo te? mi si? tak wydawa?o, ?e to mog? by? uprawnienia, ale nie przypominam sobie ?ebym gdzie? ustawia? usera, przez którego ma si? ??czy? Fusion, mo?esz to sprecyzowa? ??

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Jak na razie to czysto teoretyczne dywagacje. Nie podajesz adresu hostingu a mo?e to Twój w?asny serwer.
Ka?de konto mysql oprócz has?a posiada uprawnienia ich poziom jest ró?ny: administracyjny full globall u?ytkownika-i s? one takie jakie doda admin mysql.
W Twoin przypadku komunikat jest dziwny-bo instaluj?c Fusion-?eby zaistnia?o musisz mie? uprawnienia do zapisu;
plik tmp/#sql_c6b_0.MYI to plik tymczasowy bazy do któregoTy nie masz uprawnie? Twoje konto do przerzucenia z tmp do pliku bazy na serwerze.
Can't create/write to file nie mog? utworzy? i zapisa? do pliku BAZU.
I tak móg?bym pisa? d?ugo np o uprawnieniach ale po co-mamy rozwi?za? problem-wi?c stwórz wszelkie przes?anki ku temu podaj?c dok?adne dane i opis sytuacji w czasie.
Bo z tego co poda?e? to albo baza si? sypn??a-albo zabrano Ci w mi?dzyczasie uprawnienia do zapisu-z poziomu Twojego konta.

wlodekp.europa.pl
Tazzz
Serwer jest mój w?asny i http://lkpsudety.eu strona te?, sam instalowa?em baz? wi?c, jak zauwa?y?e? instalka by nie posz?a bez uprawnie? a teraz d..a - nie chodzi... Ma?e prawdopodobie?stwo ?eby kto? namiesza? z uprawnieniami ale je?li namiesza?, to który folder i w jakim zakresie udost?pni?, ?eby by?o bezpiecznie i funkcjonowa?o jak trzeba ?

Mój w?asny serwer to nie ?aden wirtual-tylko komputer z postawionym systemem przez Ciebie którym w pe?ni zawiadujesz albo dedyk z pe?nymi uprawnieniami administracyjnymi- TWÓJ???
HTTP/1.1 302 Found
Date: Tue, 05 Jun 2007 17:36:14 GMT
Server: Apache/2.2.0 (Linux/SUSE)
X-Powered-By: PHP/5.1.2
Set-Cookie: fusion_visited=yes; expires=Wed, 04-Jun-2008 17:36:14 GMT; path=/
Connection: close
Content-Type: text/html

83.12.255.32 - 83.12.255.39
nazwa klasy: CUSTOMER-IDSL-014496
opis: static IP
SWIERADOW ZDROJ
POLAND
TPNET
for abuse:
TPNET
for abuse:

Je?li Twój to Panie admin do dzie?a GRANT albo uruchom narz?dzia naprawcze bazy.
Ale to temat nie na to forum.

wlodekp.europa.pl
Tazzz
Nie wiem co ma na celu to nadmuchana odpowied?... Mój znaczy "mój" w pe?nym tego s?owa znaczeniu, cho? to nie meritum sprawy, jak mi si? wydaje. Skoro pisz? co? na forum, które si? nazywa "przedszkole" to wola?bym odpowiedzi dla "przedszkolaka" a nie dla go?cia, który ?wietnie siedzi w temacie, wi?c móg?by? z ?aski swojej ja?niej spraw? na?wietli? ?

Na?wietlam wina le?y po stronie serwera jego administratora -Fusion jako system jest OK.
Przedszkolem i nie tylko- wyja?niamy ewentualne problemy z Fusion a nie konfiguracji serwera.

wlodekp.europa.pl
Tazzz
No i to jest jaka? odpowied?, "jaka?" bo tyle to powiedzia? marpar na samym pocz?tku. Pytanie brzmia?o, który z folderów (z zamieszczonych w errorze) i w jakim zakresie ma mie? zmienione uprawnienia ?eby FUSION zadzia?a?, czy to pytanie nie ma absolutnie ?adnego zwi?zku z tym dzia?em ?

Jaki folder w errorze masz b??d biblioteki serwera mysql prawa zapisu u?ytkownika mysql-uprawnienia nadawane dla konta mysql.
Ten plik to plik wewn?trzny serwera mysqld-skomplilowany bazy-serwera nie klienta.
Edytowane przez wlodekp dnia 05.06.2007 20:38:54

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl