ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
D?ugo?? artyku?u - jak zmieni? maksymalna ilo?? znaków?
Sosna
Witam, mam du?y problem.

Otó? chc? wstawi? wywiad jako artyku? na stronie i niestety nie zapisuje si? on w ca?o?ci... Popatrzy?em tu na forum i dowiedzia?em si?, by zastosowa? <--PAGEBREAK-->, jednak?e tekst nadal ucina si? w tym samym miejscu, tyle, ?e na 2 stronie. Dzieli?em tak?e na 3 strony, te? nic z tego.

Chodzi konkretnie o ten artyku?:
http://www.snoopm...cle_id=265

Prosz? pilnie o pomoc!! Sad
Edytowane przez Pieka dnia 08.06.2007 11:46:29

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:32:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Skoro czytales tematy poswiecone dlugosci artykulow, dodatkowych stron, czy w ogole ilosciom znakow w polach bazy, to dziwne, ze nie znalazles tam porady, aby zmienic w tabeli article_article pole typu text na longtext ?!
Przyklad: http://pieka.ugu....ticle_id=1
Edytowane przez Pieka dnia 08.06.2007 11:56:19
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Sosna
S?k w tym, ?e w modyfikowaniu tabeli z bazy jestem ca?kowicie zielony - z plikami na FTP radz? sobie ca?kiem nie?le, ale tutaj...

[ korzystam z PHPMyAdmin ]

Wszed?em w ten link co poda?e?, nie rozumiem o co w nim chodzi za bardzo, bo te? wywiad jest uci?ty... Hmm, nie ?api? za bardzo tego wszystkiego.

Bardzo prosz? o pomoc!
Edytowane przez Sosna dnia 08.06.2007 11:52:43

Pieka
Sosna napisa?/a:
S?k w tym, ?e w modyfikowaniu tabeli z bazy jestem ca?kowicie zielony - z plikami na FTP radz? sobie ca?kiem nie?le, ale tutaj...

[ korzystam z PHPMyAdmin ]

Wszed?em w ten link co poda?e?, nie rozumiem o co w nim chodzi za bardzo, bo te? wywiad jest uci?ty... Hmm, nie ?api? za bardzo tego wszystkiego.

Bardzo prosz? o pomoc!

Strone masz od dawna i nadal nie masz pojecia o bazie??
Nic nie jest uciete, po prostu wstawilem te sama czesc arykulu kilka razy jako jeden.
Nie pisz mi dziesiec razy, ze prosisz o pomoc, bo ja otrzymales.
Napisalem dokladnie gdzie, co i na co zmienic.
Edytowane przez Pieka dnia 08.06.2007 12:00:57
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Sosna
OK, zrobi?em nieco improwizowan? metod? - zrobi?em backup bazy na dysk w formacie .sql, otworzy?em notatnikiem i znalaz?em to miejsce, po czym podmieni?em "text" na "longtext" i przywróci?em baz?. Teraz wszystko gra!

Wielkie dzi?ki, Pieka! Grin

bacyk
Witam
Ja mam problem z ucinaniem tekstu w jednej z zak?adek. Otó? stworzy?em sobie w PA w Zarz?dzaniu tre?ci? w opcji Dodatkowe Strony, zak?adk? gdzie umieszczam informacj? w postaci tabel.
Wszystko by?o ok do momentu dopóki nie zamie?ci?em wi?kszej ilo?ci tabel.I problem jest tego typu ?e dodaj?c wi?cej informacji na stronie pozostaj? te naj?wie?sze a te starsze skracaj? si? tak jakby brakowa?o miejsca. Gdzie powinienem zwi?kszy? ilo?? liter w tej stronie.

Seba87
Nie sprawdza?em ale powinno dzia?a?.

Logujesz na phpMyAdmin (edycja bazy danych).

Z drzewka po lewej odszukujesz pozycj? fusion_custom_pages klikasz + aby rozwin?? t? list?.

Nast?pnie klikasz indeksy tam jest page_content.

Klikasz zmie? i zmieniasz text na longtext.

http://pocieszyciel.xaa.pl/news.php
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl