ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
30.10.2025 21:11:37
Panie khaman prosze zmienic kodowanie w bazie

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Zablokowanie ?ród?a Strony
09000
witam, otó? chcia?em si? spyta? czy mo?na jako? zabezpieczy? stron? by nie pokazywa?o si? jej ?ród?o (wiecie o co mi chodzi, gdy klikniesz na prawy przycisk myszy masz w opcjach poka? ?ród?o strony) chcia?bym by to by?o jako? blokowane, lub po prostu nie wy?wietla?o si? to ?ród?o...
Tworz? stron? w xhtml itp. wi?c gdy kto? skopiuje ?ród?o tej strony otrzymuje gotowy portal! spotka?em si? z takim przypadkiem gdzie moja strona wykonana prze zemnie w 100% widnia?a na innym aliasie, tzw. autor plagiatu mojej strony zmieni? tylko kolor nag?ówków usun?? stopk? i pozmienia? linki...

Je?li jest mo?liwe zablokowanie jako? ?ród?a lub jakiej? rzeczy która mo?e utrudni? skopiowanie go, prosz? o odpowied?!

Prosz? o zamian? nazwy tematu - Milka
Edytowane przez 09000 dnia 23.06.2007 19:49:04

W?cibski Go??
Dodany dnia 31.10.2025 15:39:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrroger
Musisz doda? do <body> takie co?:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przyk?ad:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Ale jakby? wpisa? w Google: blokowanie ?ród?a strony to te? by nic si? nie sta?o (od razu 1 wynik....).

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
09000
To tylko blokuje prawo klik, lecz poszukam co? wi?cej na ten temat w google...
PS. wiecie co? mo0?e na temat kodowania ?rod?a? na czym to polega, czy jest skuteczne i czy trudno to zrobi??
Edytowane przez 09000 dnia 23.06.2007 17:06:29

m_i_n
W zasadzie nie da sie tego zablokowac. Bo aby wyswietlic strone przegladarka musi ja pobrac, wiec gdzies te zrodlo na kompie jest... takimi czy innymi sposobami zawsze da sie je odzyskac. Oczywiscie mozna utrudnic roznym lamera ta operacje ale jak ktos sie zna to i tak to dostanie.

Zawsze mozesz goscia postraszyc policja... i ew. faktycznie zlozyc doniesienie o naruszeniu dobra intelektualnego. Jak facet dostanie wezwanie na komisariat to sie juz na bank przestraszy.

Z powodu olewania mnie i mojej pro?by temat blokuje - Milka
Temat odblokowany na pro?b? usera, czekam na zmian? nazwy tematu na zgodn? z regulaminem - Milka

Edytowane przez Milka dnia 23.06.2007 19:44:41
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
09000
Milka dzi?kuj? za odblokowanie...
Wi?c mo?ecie tu napisa? co wiecie na temat szyfrowania strony, op?aca si? to i czy wykonanie tego jest trudne... czy s? programy do tego jakie?.

czarny_
Wujek google na pewno bardziej ni? my by Ci pomóg?.

Moim zdaniem to nie ma sensu.

I tak i tak strona musi zosta? odszyfrowana przez przegl?dark?. W dodatku owa przegl?darka mo?e mie? z tym problem.

Jedyne co chyba mo?na zrobi? to u?y? php lub flasha Wink

//edit
a co do programów do szyfrowania to nie wiem jak Ty to rozumiesz
Szyfrowa? pliki na dysku. Mo?na ale trzeba mie? co? co to rozszyfruje.
Tak samo jest z serwisem. Wi?c wszyscy co b?d? go ogl?dali b?d? równie? potrzebowali programu do rozszyfrowania. Mo?na si? w takie co? bawi? ale raczej odp?dzisz 90% u?ytkowników.
Edytowane przez czarny_ dnia 23.06.2007 20:31:09
Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

szer
To nie ma sensu... Wystarczy ?e dasz zapisz stron? na dysku i ju?....

Pieka
Jerzy_ napisa?/a:
Milka dzi?kuj? za odblokowanie...
Wi?c mo?ecie tu napisa? co wiecie na temat szyfrowania strony, op?aca si? to i czy wykonanie tego jest trudne... czy s? programy do tego jakie?.

Swego czasu jeden z moderatorow na mojej stronie domowej napisal artykul na ten temat.
Przejrzyj, moze znajdziesz w nim odpowiedz na swoje pytanie: http://pieka.pl/a...ul-35.html
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
09000
Przeczyta?em ca?y artyku?...
Ju? wiem ?e kodowanie stron jest w sumie bez sensu, lecz jak w takim razie walczy? z go??mi którzy nie potrafi? uszanowa? czyjej? pracy!
M?czy?em si? wiele nad stworzeniem strony, a tu jaki? gówniarz wchodzi bierze ?ród?o strony, zmienia troch? zawarto?? i umieszcza podobn? stron? w internecie! szczyt chamstwa.

Milka
Mo?esz zg?osi? to Administracji hostingu tej osoby.
Oni powinni si? tym zaj??, poniewa? robi to nielegalnie.
Ta jedyna i prawdziwa Milka - reszta to podróbki!

wlodi
Skoro takie sytuacje wyst?puj? proponowa? bym wst?pienie do BOWI http://www.bowi.o... zawsze mo?na liczy? na ich pomoc.. oczywi?cie zawsze mo?na napisa? do administracji serwera.. ale spokojnie je?eli jaki? kole? skopiuje sobie cala Twoja stronk? i b?dzie ona wr?cz identyczna pod wzgl?dem tre?ci to mechanizm google zadzia?a zwany duplicat content i dostanie za to bana... Cool

http://telegram.revo.la
szer
Jerzy_ napisa?/a:
Przeczyta?em ca?y artyku?...
Ju? wiem ?e kodowanie stron jest w sumie bez sensu, lecz jak w takim razie walczy? z go??mi którzy nie potrafi? uszanowa? czyjej? pracy!
M?czy?em si? wiele nad stworzeniem strony, a tu jaki? gówniarz wchodzi bierze ?ród?o strony, zmienia troch? zawarto?? i umieszcza podobn? stron? w internecie! szczyt chamstwa.

Niedawno pisa?em na forum o takim czym?... Prowadz? Fusion-LAB i aktualny them, który mieli?my znalaz? si?na warezach. A mia? i?? na sprzedanie. Tak wi?c bij do admina jego serwera i do BOWI. Jedyna taka rada...

09000
Zg?osi?em to, i strona zosta?a zablokowana, lecz to mi za bardzo humoru nie poprawi?o.
Czemu? Poniewa?, je?li taka sytuacja pojawi?a si? raz, to by? mo?e b?dzie si? powiela?a, co jest bardzo przykre :/
Zamierzam wst?pi? (jak polecali mi przedmówcy) do grupy BOWI.
To jedna z niewielu dróg, którymi mo?na walczy? z tzw. plagiatami.
Edytowane przez 09000 dnia 24.06.2007 12:28:25

szer
Jerzy_ napisa?/a:
Czemu? Poniewa?, je?li taka sytuacja pojawi?a si? raz, to by? mo?e b?dzie si? powiela?a, co jest bardzo przykre :/

Patrz mój projekt spotka?o dok?adnie to samo... Tym razem jedynie sam w?am na serwer i zmiana hase?, ale pewnie i styl graficzny wyciek?...

Najlepiej jak pisali?my... Wst?p do BOWI i je?li znajdziesz takiego typa, to nie tyle gro?, ale zg?o? to do odpowiednich organów ?cigania. Takie co? jest przest?pstwem.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl