ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Uwaga! oszu?ci !
Grzes
UWAGA !

Dotar?y do mnie informacje, ?e pewna osoba (osoby?) podaj?c si? za mnie, prosz? o dost?p do waszego serwera argumentuj?c to jakim? b??dem w EP jednocze?nie podaj?c si? za mnie!

Przypominam - NIGDY! ale to NIGDY! nie podawajcie nikomu loginu ani has?a je?li nie wiecie komu je dajecie, NIGDY nie odzywam si? ot tak do nikogo na GG prosz?c o has?a, NIGDY nie prosz?, nie b?d? prosi? o podanie has?a przez GG! nawet w uzasadnionych przypadkach po poprzednim uzgodnieniu w jakikolwiek inny sposób.

Je?li po odbytej dyskusji czy to za pomoc? gg, forum, maila, pw ewentualne has?o prosz? aby wys?a? mi za pomoc? PW! tu na extreme - nigdy GG!

Dodatkowo mog? poda? mój publiczny klucz PGP tu

Jeszcze raz przypominam - nie dawajcie dostepu do serwera osobom wobec których nie macie 100% pewno?ci ?e to osoby którym chcecie da? dost?p!

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 02:00:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
wlodi
hmm.. chc? sie dosta? komu? na stron? i nazwa? sie hakerami wykorzystuj?c tylko sztuk? perswazji.. nie s?ychane.. radze userom zrobienie sobie kopii plików i regularne wykonywanie zrzutów bazy danych.. najlepiej jak chcemy komu? poda? hase?ko to je zmie?my.. a potem jak kto? co? zrobi zmieniamy na stare a jak by co mamy kopie zapasowa wszystkich plików i bazy danych Pfft

http://telegram.revo.la
dex
w sumie tak dzia?a? jeden z najlepszych... najs?abszym ogniwem w zabezpieczeniach jest niestety cz?owiek...

MOJE STRONY W PHP-FUSION
| ARMAGEDDON CORP | PUG Bielany | W3C-PHPFUSION.ORG |

http://armageddoncorp.eu
Largo
Witam,

Oj, tu si? z Tob? wlodi nie zgodz?. Hacker to nie osoba, która TYLKO tak udowadnia swoje umiej?tno?ci, cho? tu mylimy poj?cia. To zapewne robi? Crackerzy, a w Polsce inaczej dzieci NEO.

Hacker jest to osoba, która ?wietnie opanowa?a znajomo?ci j?zyków programowania i dzi?ki swoim umiej?tno?ciom odkrywa luki i przesy?a informacj? do autorów, zazwyczaj nawet z ?atk?.

A co Ty my?lisz, ?e w Polsce s? inteligentni administratorzy? Serwerów jak i stron WWW? A powiedz mi jedno, czy da?by? na forum mo?liwo?? wysy?ania plików PHP na pro?b? u?ytkownika? Je?eli tak, to daj mi informacj? o tym, to Ci udowodni? jak si? shell'a ?aduj?.

I jeszcze jedno - Hacking nie polega na Exploit -> CMD ( Windows ) -> perl exploit.pl [parametry] i jazda go :-) Prawdziwi hackerzy wiedz? jak si? w?ama?, aby nikt nawet o tym nie wiedzia? i nawet jak admini si? po?api?, ?e kto? niepowo?any wszed? nie wiedz? jak. Ile razy tak si? bawi?em i uwierz, jest wiele sposobów, nie tylko z PHP, chocia? powiem oficjalnie, jest to za?adowanie shell'a na serwer :-)

A znasz XSS? Cross-Site-Scripting? A to niby jak nazwiesz? To jest dawanie hackerowi ciasteczka i w tym danych. Jak masz dane ?adujesz shell'a, jak masz shell'a masz prawie root na SERWERZE :-) Hacking w 10% to luki, a 90% to g?upota ludzka!

Oczywi?cie sposób z GG jest ciekawy, ale tym nie shakujesz wielu stron. A jak hackuj? to na jaki index podmieniaj?? Polish Hackers? Devil Team? Do tych drugich jestem raczej pewny, ?e to nie oni.

PS. Za 2.5 roku zamierzam pisa? prac? in?yniersk? z zabezpiecze? aplikacji internetowych lub takich jak Windows/Linux, wi?c musz? si? uczy? Grin Chyba, ?e wypadnie inaczej, ?ycie poka?e.

Pozdrawiam,
Largo
Edytowane przez Largo dnia 24.06.2007 00:52:46

http://www.securitycenter.pl/
wlodi
wys?ania plików a forum na pro?b? u?ytkownika na pewno bym nie da?.. w?a?nie mia?em na my?li osoby, które podmieniaj? strony g?ówne itp. dlatego wiec tez napisa?em ze chc? sie nazywa? hakerami... wiesz jak to jest.. wyjdzie na podoworko pochwali sie kumplowi ze jest hakerem bo za?ó?my wykorzysta? exploita i wystawi? newsa na jportalu bez akceptacji admina.. i zaczyna sie ze to jest haker.. mam nadzieje ze wiesz co mam na my?li..

dex- tak dzia?a?, na naiwno?ci cz?owieka ale równie? wykorzystywa? technik? i wiedz? która ma ogromn?...

http://telegram.revo.la
dex
Largo co do exploitów to ju? si? sko?czy?y czasy, ?e trzeba przy tym my?le?, teraz jak to nazywasz dzieci neostrady maja kombajny który wrzucaja na jakie? ss w Tajwanie i to "cudo" samo skanuje, wrzuca shella "zabezpiecza" zmieniajac cmd [wy?aczajac echo] itp, wiec "script kiddies" dostaje program od kolegi odpala dostaje shell wrzuca tam jakiego? klienta p2p i wtedy jest "hakierrrem" przez du?e R Wink Co do php to wystarczy rozsadnie ustawiac CHMOD bo nawet jak wgram u siebie r257 c100, c99 czy inne [cenzura] tego typu to nawet podgladu nie b?dziesz mie? na pliki
Prawdziwi hackerzy wiedz? jak si? w?ama?, aby nikt nawet o tym nie wiedzia? i nawet jak admini si? po?api?, ?e kto? niepowo?any wszed? nie wiedz? jak
A tu sie z Toba niezgodze,bo ze zdania wczesniej wniskuje, ?e Twoim zdaniem prawdziwy hacker nie u?ywa sploitów itp, to nie kwestia narzedzi tylko zabezpieczenia "swojej" pracy co za ró?nica czy u?yjesz jakiego? exploita i dostaniesz rota przez nc, czy sam np przez MSHTA lub ECHO wgrasz sobie linijke po linijce to co chcesz, wa?ne ?eby nikt tego niezauwa?y?, a uwierz mi sa w sieci takie rootkity, ?e nawet Billowi si? nie ?ni?y, nie pomoga nawet sumy kontrolne i inne takie "pewniaki" z czasopism typu hackin9 jak zabezpieczy? system przed w?amaniem Wink To jak ze szczepionka na grype, jak ju? ta szczepionka jest to znaczy ni mniej ni wi?cej, ?e kilka tysi?cy osób ju? choruje, jako ciekawostke to popatrz sobie np na port mysql http://isc.sans.o...=N&days=40
spójrz na daty najwi?kszego ruchu skanerów i daty wydania ?atek czy nawet oficjalnych sploitów w 99% spadek ruchu na danym porcie oznacza wydanie ?atki, ?ataja to co ju? ludzie przeorali, wi?c nadal twierdze, ?e najs?abszym ogniwem jest cz?owiek.

MOJE STRONY W PHP-FUSION
| ARMAGEDDON CORP | PUG Bielany | W3C-PHPFUSION.ORG |

http://armageddoncorp.eu
adminik
Dzieci Neo to bardzo wkurzaj?ce cz?owieka stworzenia. Co ja bym z takimi zrobi? Cool

memht.pl
Pieka
Ten temat mial i ma za zadanie ostrzezenie Was przez takimi oszustami, a nie sprowokowanie kolejnej juz debaty na temat hakowania, dzieci neostrady etc.
Prosze wyciagac wnioski, a nie przeksztalcac temat w tasiemca, ktory i tak niczego nie zmieni, poza odwroceniem uwagi od rzeczy istotnej, czyli podszywania sie idiotow pod Grzesia.
Mam nadzieje, ze wystarczajaco jasno sie wyrazilem..

Sensowniej bedzie umieszczac w tym temacie informacje na temat osob, ktore sie do Was zwracaja, badz zwracaly z prosba o podanie danych do serwera np. hasla, w celu rzekomej poprawy bledu lub tym podobnych rzeczy.
Przy okazji wklejajcie tresc rozmowy + numer, ktory z Wami sie kontaktowal.
Edytowane przez Pieka dnia 24.06.2007 11:52:53
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl