ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 10

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Uwaga na grupy hackerskie i crackerskie!
vaxjo
Witam.

Turecka grupa hackerów strone mi scrackowali. Dok?adniej zmienili tylko stron? startow?. Przez PHPMyAdmin uda?o mi si? odzyska? login i has?o (to nie jest problem, wystarczy troche pogrzeba?).

Niedawno Arabska grupa hackerów dok?adniej EL BATAR.ly scrackowa? mi stron?. By?o najpierw tylko usuni?ty 1 news i zmieniona strona startowa. Po czym odzyska?em has?o i login w w/w sposobie. Odczeka?em 1 dzie?! Usun?? mi wszystkie tabele, wszystkie wpisy i wi?kszo?? newsów.

To co dzi? z tego zosta?o to: http://www.qx.oz.pl

Nie prosz? was o pomoc. Zmieni?em us?ugodawc? i podnios?em poziom bezpiecze?stwa. Trudno to co si? sta?o to si? nie odstanie. Bynajmniej mówi? wam: uwa?ajcie na swoje strony! Hackerzy i Crackerzy nie ?pi?!

Poniewa? u?ywaj? sniffa (czyli u?ywaj? cudzego ip) to ich z?apanie jest niemal niemo?liwe.

Podnie?cie swój poziom bezpiecze?stwa strony, nie promujcie chamstwa, nie zaczepiajcie hackerów ani ich fora i zmieniajcie has?o na admine (panel administracyjny) i na FTP. Oni nie wiem jak ale potrafi? dosta? si? na FTP i na webadmin? jednak potrzebuj? na to czas.

Jedyna ich wada to taka ?e nie potrafi? (lub nam nie pokazali) w?ama? si? na SQL wi?c si? nie martwcie: róbcie kopie zapasowe co tydzie? a nic wam si? nie stanie. Dlaczego nic? Poniewa? po odzyskaniu backup'ów i imporcie SQL strona b?dzie jak poprzednio a tym draniom znudzi si? po paru atakach.

Je?eli wasza strona jest cenna (nie tylko dla was) to proponuje zmienia? has?a na wszystko co pare dni.

To tylko przestroga i pilna pro?ba do kogokolwiek znaj?cym si? na PHP: zróbcie ?atki blokuj?ce drog? do odczytania has?a w panelu admina.

Pozdrawiam.

Przenosz? do odpowiedniego dzia?u. Zmie? prosz? nazw? tematu - Milka

Edytowane przez vaxjo dnia 13.07.2007 18:40:19

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 02:06:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
dex
Jedyna ich wada to taka ?e nie potrafi? (lub nam nie pokazali) w?ama? si? na SQL wi?c si? nie martwcie: róbcie kopie zapasowe co tydzie? a nic wam si? nie stanie. Dlaczego nic? Poniewa? po odzyskaniu backup'ów i imporcie SQL strona b?dzie jak poprzednio a tym draniom znudzi si? po paru atakach.

Tu si? z Tob? nie zgodz?, istnieje kilkana?cie sposobów na w?am do bazy lub do phpmyadmin lub po prostu na wyci?gni?cie bazy sql, a czas o którym piszesz jest potrzebny na z?amanie has?a i niestety jak wielu s?dzi nie potrzeba ju? tygodni, lat na crakni?cie has?a, odpowiednio wygenerowana tablice [oko?o 480gb] na ka?dy rodzaj kodowania has?a potrzebuj? tyle czasu na z?amanie ile zwyk?e wyszukaj na naszym HDD, na szcz??cie 100% serwisów oferuj?cych zarówno darmowe jak i p?atne dodawanie hase? do ich baz udost?pnia tylko standardowe tablice md5 lub lm 98gb no i oczywi?cie max 12 znaków.

Moja propozycja to has?a naprawd? z kosmosu, je?eli serwer umo?liwia spacj? w ha?le to jest ona wskazana, taki g?upi pusty znaczek naprawd? utrudnia [pobawcie si? pot?gami - spacja to te? znak, wi?c ilo?? mo?liwych kombinacji wzrasta] dodatkowe has?o do PA, oraz folder administration z htaccess na IP, to zniech?ca, ale tak naprawd? nie daje 100%.

Znam sporo ludzi którzy si? w to bawi? i kiedy? dla czystego zak?adu powsta? problem podmiany strony g?ównej na najnowszej wersji vbulletin >> kodowanie has?a podwójne md5 + mutacja z adresem e-mail, kole? nie mia? dobrych tablic, wi?c poszed? drug? stron?, host by? darmowy [nie napisze jaki, bo anty-reklamy nie b?de robi?] ale podumowuj?c podmiana nast?pi?a z konta g?ównego hostingodawcy po ftp, wi?c strona kolesia to by? zwyk?y folder na ftp... niestety tak bywa, zabezpieczenie musi by? po obu stronach

Z niesolidnych p?atnych dostawców mog? w 100% odradzi? serwery dedykowane theplanet, dla wiedz?cych gdzie szuka? mo?na trafi? na user i pass do roota instalowanego bez wiedzy u?ytkownika przez obs?ug? tych dedyków...

MOJE STRONY W PHP-FUSION
| ARMAGEDDON CORP | PUG Bielany | W3C-PHPFUSION.ORG |

http://armageddoncorp.eu
m_i_n
vaxjo -> a jaka wersje fusiona miales?
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
luix
Co by tu nie wymyslic zawsze sie w?amia nie ma na to rady jest jedna moze durna a moze nie na to rada chinska klawiatura doskonale sie do tego typu nadaje a co najlepsze wista bardzo dobrze sobie z nia radzi a jak wiadomo hakerzy czy jak i tam nie uzywaja chinskich znaków przynajmniej ci polscy. Jak ktos chce taka klawiature to pisac za?atwie za grosze

JazOOn
vaxjo napisa?/a:

a jesli mam 10000 zdjec w galerii? i wywala mi je z serwera to co mi po przywroceniu bazy? beda tylko tytuly i opisy zdjec i zero obrazow

vaxjo
m_i_n napisa?/a:

PHP fusion 6.00.11

Ja tylko informuj? ?e dziej? si? takie sytuacje i do ko?ca nigdy si? nie ochronimy.

JazOOn
vaxjo napisa?/a:
m_i_n napisa?/a:

PHP fusion 6.00.11

Ja tylko informuj? ?e dziej? si? takie sytuacje i do ko?ca nigdy si? nie ochronimy.

dlatego ci?gle wychodz? ?atki.
ale prawda jest taka, ?e wa?ne jest te? jakich modyfikacji u?ywamy, czy s? bezpieczne. bo fusion mo?e by? w 100% bezpieczny a jeden s?aby infusion otwiera drzwi...

m_i_n
Z tego co wiem miala powstac jakas "organizacja" zajmujaca sie tym Smile Z checia poddal bym badaniu wlasne wtyczki (ktore napisalem).
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl