Zobacz temat
B?ad w DHTML menu by Hackersoft
|
|
Tazzz |
Dodany dnia 18.08.2007 14:04:20
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 65 Data rejestracji: 05.06.2007 16:25 |
No to raz jeszcze próbuj? zamie?ci? temat - admin skasowa? ale nie pami?ta dlaczego... :-/ Sprawa dotyczy b??du znalezionego w skrypcie do Fusiona, na forum nie by?o to omawiane i w Googlu te? nie znalaz?em. Jedyne co znalaz?em to na stronie Hackersoftu, http://hackersoft...read_id=99 taki sam problem ale bez rozwi?zania. W zwi?zku z powy?szym wydaje mi si?, ?e zosta?y spe?nione wszystkie wymagania regulaminu do rozpocz?cia nowego tematu. zatem do rzeczy... zainstalowa?em sobie DHTML menu, polecane w innym w?tku http://www.php-fu...rowstart=0 i wszystko pi?knie ?miga?o przez trzy tygodnie a? tu nagle, podczas drobnych poprawek, w moim rozwijanym menu wyskoczy? b??d (zrzut w pliku graficznym). Poniewa? menu znikn??o ca?kiem z górnej belki, zast?pi?em wszystkie pliki na serwerze buckup'em z poprzedniego dnia. Po tej operacji pojawi?o si? menu ale ci?gle nie ma ?adnej mo?liwo?ci edycji z poziomu super administratora. B?d? wdzi?czny za ka?d? podpowied?.
Tazzz dodał/a następującą grafikę:
Edytowane przez Pieka dnia 18.08.2007 14:35:09 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 10.09.2025 00:43:06
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Pieka |
Dodany dnia 18.08.2007 14:26:52
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Tazzz napisa?/a: ..admin skasowa? ale nie pami?ta dlaczego... :-/.. Admin nie jest cyborgiem i nie prowadzi dziennika usunietych tematow i to w Waszej gestii jest poprawne nazewnictwo tematow, wybieranie wlasciwych dzialow oraz odpowiednie opisywanie problemow. Tyle gwoli wyjasnienia. Autor potraktowal sprawe indywidualnie, wiec nie zamiescil wynikow. Podaj prosze adres strony, na ktorej wystapil problem i w miedzyczasie przeprowadz ponowna instalacje w/w skryptu. Edytowane przez Pieka dnia 18.08.2007 14:37:32 Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Tazzz |
Dodany dnia 18.08.2007 14:34:40
|
mnie nie chodzi o to ?eby admin pami?ta?, bo nie sposób, tylko cho? o sygna?, ?e temat zosta? usuni?ty, napisany by? prawie identycznie jak ten obecny, równie? bardzo podobnie zatytu?owany. Wiem, ?e du?o jest co chwila tematów, ale prosz? o zrozumienie równie? i zwyk?ych u?ytkowników. Cz?owiek siedzi i czeka na odpowied? a tu si? okazuje, ?e temat ju? dawno skasowany... co do adresu strony to oczywi?cie podaj?: http://www.lkpsud...u/news.php Edytowane przez Pieka dnia 18.08.2007 14:37:11 |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 18.08.2007 14:36:48
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
I mamy nastepnego, ktory nie potrafi poprawnie nazwac tematu, zdania zaczyna z malej litery, to samo w nazwie tematu. Poprawilem, mimo, ze nie musialem. Edit: Menu dziala prawidlowo, teraz sprawdzilem. ![]() Co do PA, to musze sprawdzic na wlasnej stronie. Edytowane przez Pieka dnia 18.08.2007 14:46:30 Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Tazzz |
Dodany dnia 18.08.2007 14:45:54
|
no dzia?a prawid?owo, przecie? o tym pisa?em... cyt: "Po tej operacji pojawi?o si? menu ale ci?gle nie ma ?adnej mo?liwo?ci edycji z poziomu super administratora" mnie chodzi o edycj? a nie o to czy si? rozwija przy odwiedzinach na stronie czy nie |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 18.08.2007 14:47:48
|
Sprawdz, czy masz blad w innych przegladarkach. Blad wskazuje na brak implementacji plikow z poziomu PA. Edytowane przez Pieka dnia 18.08.2007 14:56:49 Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Tazzz |
Dodany dnia 18.08.2007 14:55:07
|
Niestety bez zmian, edytor umo?liwia edycj?, niezale?nie od przegl?darki (testowa?em Mozill? i IE) nast?pnie po zatwierdzeniu zmian wszystko wraca do stanu poprzedniego i klops :-( |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 18.08.2007 15:04:52
|
Masz wszystkie CHMODy OK? Sprawdzales? Utworzyles i nadales CHMOD 777 na: Sprawdz wszystkie punkty instalacji. Jak przywracales kopie? Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Tazzz |
Dodany dnia 18.08.2007 15:35:13
|
Wszystkim trzem folderom DHTML nada?em przed chwil? 777 - tak dla pewno?ci. Trudno mo?e nazwa? to przywracaniem kopii ale wykasowa?em na ?ywca wszystkie pliki z folderu serwera i wklei?em tam ostatni? dobrze dzia?aj?c? wersj?. Okaza?o si? jednak, o czym pisa?em, ?e o ile pojawi?o si? menu to dalej nic nie mo?na zmieni? z poziomu super admina. Co do punktów instalacji, sam nie wiem, wszystko wydaje mi si? robi?em zgodnie z instrukcj?, przez trzy tygodnie chodzi?o bez problemu a te? edytowa?em menu. Jedna rzecz, cho? to wydaje mi si? nieprawdopodobne, mnie zainteresowa?a - otó? problemy zacz??y si? chyba w momencie kiedy chcia?em do?o?y? opis do linków menu, pierwszy raz to robi?em i po tym wyskoczy? zamieszczony error a pole nawigacji, w którym u?o?one by?o drzewo linków znikn??o razem z menu ![]() Na koniec jeszcze jedno pytanie, czy ponowna instalacja sprawi, ?e zniknie ca?y uk?ad zak?adek, które zrobi?em ? |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 18.08.2007 15:59:11
|
W katalogu temp masz jakis plik? Jesli tak, to usun go (wykonaj kopie!) i sprawdz, czy ten katalog ma 777 oraz czy oba pliki wymienione w instalacji rowniez maja 777. Jednak cos innego mi chodzi po glowie... Sprawdz w PHP Info w jakim trybie pracuje serwer, czy jest safe_mode On, czy Off. Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
kulawy_waldek |
Dodany dnia 18.08.2007 16:41:21
|
Przedszkolak ![]() Postów: 85 Data rejestracji: 20.06.2007 05:54 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Te? kiedy? to mia?em, i ten sam b??d. Ostatecznie zrezygnowa?em z tego |
|
|
Tazzz |
Dodany dnia 18.08.2007 16:50:36
|
Dzia?a !!! W katalogu temp nic nie by?o ale faktycznie pliki menuitems.js i panelmenuitems.js mia?y niew?a?ciwe CHMOD-y. Na razie prosz? jednak o nie zamykanie tematu bo chc? ponownie skonfigurowa? menu - zobaczy czy nic si? nie stanie. By? mo?e to by?a przyczyna, cho? z drugiej strony czy to mo?liwe, ?e przez tyle czasu dzia?a?o i by?o modyfikowane a tu nagle b??d. Chyba, ?e akceptowane by?y zmiany w ramach CHMOD-u a kiedy wzi??em si? za modyfikacj? panelu administratora to wywali? b??d. |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 18.08.2007 16:52:26
|
kulawy_waldek napisa?/a: Te? kiedy? to mia?em, i ten sam b??d. Ostatecznie zrezygnowa?em z tego Pobieracie wtyczki, ktore sa w fazie testow, w dodatku nie posiadacie dokladnej instrukcji oraz opisu. To menu potrzebuje wylaczonego trybu safe_mode (Off), w przeciwnym wypadku moze nie dzialac prawidlowo lub w ogole. Tazzz napisa?/a: Dzia?a !!! W katalogu temp nic nie by?o ale faktycznie pliki menuitems.js i panelmenuitems.js mia?y niew?a?ciwe CHMOD-y. Na razie prosz? jednak o nie zamykanie tematu bo chc? ponownie skonfigurowa? menu - zobaczy czy nic si? nie stanie. By? mo?e to by?a przyczyna, cho? z drugiej strony czy to mo?liwe, ?e przez tyle czasu dzia?a?o i by?o modyfikowane a tu nagle b??d. Chyba, ?e akceptowane by?y zmiany w ramach CHMOD-u a kiedy wzi??em si? za modyfikacj? panelu administratora to wywali? b??d. Pytalem o CHMODy. Twoja odpowiedz byla twierdzaca... Edytowane przez Pieka dnia 18.08.2007 16:54:06 Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Tazzz |
Dodany dnia 18.08.2007 21:37:36
|
Nooooo niestety, tak jak mówi?em :-( szlak trafi? znowu menu, ale tym razem wszystko obserwowa?em i bingo !! Co do tych CHMOD-ów, o których wspomina? Pieka to zostaj? przy swoim - one faktycznie by?y w??czone prawid?owo, ale przed ponownym ich skopiowaniem z archiwum, jak skopiowa?em to zmieni?y si? CHMOD-y. Tak czy inaczej to nie to, albo mo?e nie tylko to by?o powodem b??du. G?ówna przyczyna, to próba do??czenia standardowo wyst?puj?cych opcji menu u?ytkownika, poprzez menu DHTML-a. Poniewa? standardowo nie maj? one linków do w?a?ciwych stron, postanowi?em je doda?. B??d wyskoczy? wtedy, kiedy zmieni?em napis "Member Access 1" na "Dodaj link" i dopisa?em w okienku URL link do podstrony odpowiedzialnej w?a?nie za t? funkcj?. Po automatycznym od?wie?eniu znikn??o ju? wszystko, czyli menu na górze i ca?e drzewo menu. Pewnie próba zmiany, do??czenia linków, w dziale Site Admin Access zako?czy?a by si? podobnie. Mo?e macie jeszcze jakie? pomys?y ? Mo?e to jeszcze jaki? problem CHMOD-ów, ale niby wszystko zgodnie z instrukcj?. Dobra, id? za ciosem i szukam przyczyny. Otworzy?em IE stron? i komunikat o b??dzie (patrz za??cznik). Zacz??em wi?c szuka? wszystkiego w kodzie ?ród?owym strony http://www.lkpsud... co zawiera zwrot "myMenu". ?ród?a wskaza?y na pliki w folderze "dhtmlmenu/scripts/" i tam panelmenuitems.js oraz menuitems.js. W tym ostatnim wykasowa?em na ?ywca wszystko co dopisa?em wcze?niej poprzez panel, czyli linki, opisy i dowi?zane ikony - efekt - dzia?a !!! Pytanie tylko dlaczego nie pozwala na dopisanie tych linków, mo?e macie jakie? pomys?y ? Teraz chyba, ca?kiem wykasuje z DHTML menu mo?liwo?? jakiegokolwiek linkowania czy modyfikacji menu dla u?ytkownika, admina i super admina, wprawdzie to nie rozwi?zanie, bo dla tych grup trzeba b?dzie zachowa? równie? tradycyjny panel, no ale co zrobi?. Czekam na sugestie
Tazzz dodał/a następującą grafikę:
Edytowane przez Grzes dnia 18.08.2007 21:46:23 |
|
Przejdź do forum: |