Zobacz temat
NIe mog? upgrade'owa?! ;( Help!
|
|
man2015 |
Dodany dnia 04.06.2005 20:22:29
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 15 Data rejestracji: 29.03.2005 09:22 |
Próbowa?em zrobi? upgrade z wersji 5.01 i z 5.01 (extreme pack) i nie da si?!zrobi?em tak: 1 - Odinstaluj wszystkie wtyczki w Panelu Wtyczek 2 - Disable any 3rd party panels W zarz?dzaniU panelami, pozostawiaj?c panele: - Nawigacja - Uzytkownicy Online - Temat - Ostatnie Artyku?y - Wiadomo?? powitalna - Lista Tematów - Panel U?ytkownika - Ankieta - Shoutbox 3 - Wgraj plik config.php z folderu php-files na Twój serwer.. - Upewnij si? czy plik ten niezosta? wczesniej usuni?ty z folderu php-files. 4 - Wgraj upgrade.php z folderu upgrade v5.00/v5.01 do folderu admina na Twoim serverze. 5 - Nadaj CHMOD 777 dla pliku config.php. 6 - Zaloguj si? na swojej stronie jako Super Administrator i wybierz opcje Upgrade w menu Admina. 7 - Id? za wskazówkami na ekranie zanim nie zobaczysz napisu "Upgrade bazy danych zako?czony". 8 - Usu? nast?puj?ce foldery z Twojego serwera: - fusion_admin - fusion_includes - fusion_infusions - fusion_forum - fusion_languages - fusion_panels - fusion_public/avatars - fusion_themes 9 - Zmie? nazwy nast?puj?cych folderów: - fusion_images na images - fusion_public na forum 10 - Wgraj zawarto?? folderu php-files na Twój serwer. 11 - Nadaj CHMOD 644 dla pliku config.php. Raz zrobi?em tak: 1. gdzy zmieni?em nazw? folderów i usun??em te niepotrzebne nie nadpisywa?em folderów ani plików które by?y 2. nadpisywa?em tylko pliki 3. nadpisywa?em wszystko I ca?y czas b??d! (robi?em na krasnalu) albo uruchamia si? instalacja wersji 6.0 w wyniku której wszystko jest nowe a dane utracone! Czy kto? mo?e zaj?? si? tym, ?e w sytuacji kilkuznaczno?ci wska?e ja i dok?adniej opisze? |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 14:29:48
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Shaolin |
Dodany dnia 04.06.2005 22:25:20
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 888 Data rejestracji: 23.10.2004 14:59 |
W dziale wszystko o v6 masz przyklejony z opisem instalacji - IMHO troch? lepszym od tego, z którego korzysta?e? ![]() Spróbuj ![]() working
|
|
|
man2015 |
Dodany dnia 04.06.2005 22:55:56
|
nie widz? du?ej ró?nicy, w?a?ciwie to s?owa s? inne, ale tre?? ta sama. Edit: i wyskakuje mi co? takiego Fatal error: main(): Failed opening required 'fusion_themes/Milestone/theme.php' (include_path='.:/data/apache/php/mmp_lib' ![]() Edytowane przez man2015 dnia 05.06.2005 00:01:33 |
|
|
dansongo |
Dodany dnia 05.06.2005 11:59:52
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 46 Data rejestracji: 26.03.2005 21:01 |
bo ty usuwales nie z serwera a przez panel admina
www.zagruzka.pl
|
|
|
man2015 |
Dodany dnia 05.06.2005 12:31:33
|
to bardzo prosz? o wypisanie mi nazw folderów z fusion_infusions które mam zostawi? (nazw oczywi?cie s? standardowe bez zmian)![]() PS. NIe musz? nadpisywa? tych folderó i plików które zosta?y po wykoaniu czynno?ci z indtrukcji do punktu 10? wystarczy ?e dodam tylko te foldery których nie mam? PS2. "2. Usu?/wy??cz wszystkie, poza poni?szymi, panele: - Navigation - Online Users - Forum Threads - Latest Articles - Welcome Message - Forum Threads List - User Info - Members Poll - Shoutbox" Jak mam rozumie? "Usu?/wy??cz"? Skoro jest opcja wy??cz to na pewno nie przeszkodzi zrobienie tego przez PA niekoniecznie trzeba wywala? to z swrera. Edytowane przez man2015 dnia 05.06.2005 13:39:04 |
|
|
dansongo |
Dodany dnia 05.06.2005 14:19:51
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 46 Data rejestracji: 26.03.2005 21:01 |
musisz katalogi pousuwac na serwerze ktore masz napisane! a potem w panelu admina w infusion wylaczyc panele przeczytaj dokladnie jakie KATALOGI i PANELE te trzeba zostawic (przez panel admina) - Navigation - Online Users - Forum Threads - Latest Articles - Welcome Message - Forum Threads List - User Info - Members Poll - Shoutbox a te usunac z SERWERA - fusion_admin - fusion_core - fusion_forum - fusion_languages - fusion_panels - fusion_themes ja za pierwszym razem zrobilem i to z instrukcja po angielsku. instrukcja po polsku jest jeszcze jasniejsza przeczytaj dokladnie www.zagruzka.pl
|
|
|
man2015 |
Dodany dnia 05.06.2005 14:56:52
|
czyta?m ze 20 razy i kilkudziestomwa róznymi sposobami próbowa??m i za ka?dym rame co? nie tak. I vhyba ty troch? mnie nie zrozumia?e?. A wiecie co jest dziwne? Ja nie mam czego? takiego w g?ównym katalogu jak fusion_core i fusion_panels. To co mam to: Downloads fusion_admin fusion_forum fusion_images fusion_includes fusion_infusions fusion_languages fusion_public fusion_themes templates. Czy jest mo?liwe, ?e to wina serwera? Mam lycosa Ju? wiem na czym polega? mój b??d. Nieaktualne. Edytowane przez man2015 dnia 05.06.2005 20:05:34 |
|
|
darkol |
Dodany dnia 05.06.2005 20:24:51
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 80 Pomógł: 1 Data rejestracji: 01.12.2004 18:11 |
No po kliku probach w koncu si? uda?o zrobic ten upgrade, na krasnalu na lokalu. Cho? te t?umaczenie po polsku jest troch?... ten tego nieco odmienne od tej oryginalnej po angielsku. I próba uda?a si? dopiero jak tej angielskiej si? przyjrza?em i zrobi?em wszystko tak jak jest tam napisane! Cho? nie do ko?ca ten upgrade si? uda?, a mianowicie: do pkt 6 wszystko gra, ale zamiast jaki? instrukcji, które niby maj? si? pojawia? w czasie robienia upgradu pokazuje sie cos takiego: Table 'MOJA NAZWA BAZY.fusion_messagesv5' doesn't exist Don't worry this is an expected error. 2 Database upgrade complete. Natomiast na samym dole strony co? takiego: Nieznana kolumna 'temp_time' w where clause Czy takie co? powinno wyst?powa?? Pó?niej robi? dalsze punkty od 7 do 13 kasuj? foldery te co s? podane, zmieniam nazwy tych co trzeba, avatars przenosze do przemianowanego folderu images. ZE STARYCH FOLDERÓW zostaj? tylko: templates i fusion_pages No niby upgrade si? robi niby wszystko jest cacy, z tym tylko ?e cz??? grafik w newsach si? wy?wietla a cz??? nie. Po zajrzeniu do ich zarz?dzania okazuje si?, ?e scie?ki do folderu si? same nie zmieni?y, s? ci?gle te stare ...fusion_images. Dopiero gdy jeszcze raz chcemy zamie?ci? obrazek wy?wietla ju? t? now? ?cie?k?. Jest to tym dziwniejsze, ze jednak cz??? grafik jednak wyswietla si? pomimo tej starej nazwy. Tak samo jest w artyku?ach wszystko trzeba ustawia? r?cznie. A i aby nazwy polskie chcia?y si? wyswietlac pod ikonami w PA wpierw trzeba ustawic w opcjach ustawienia na angielski i pó?niej wrocic na polski. Bo bez tego nazwy te sa po angielsku. |
|
Przejdź do forum: |