ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
user_joined nie dzia?a!
pros3b4
Otóz mam taki problem. Kiedy edytuje user_joined i zapisuje na stronie i tak nie pokazuje si? napis tylko informacja ?e zarejestrowa?em si? w 1970!. A przeci?z powinno wy?wietla? si? inaczejbo w porfile.php jest napisane aby data rejestracji odwo?ywa?? si? do tego rekordu.
O co chodzi i jak to naprawi??

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 13:49:17
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Edytuje to znaczy dok?adnie w jaki sposób, bo je?li wy?wietla si? 1970 to podano b??dny format daty, która jest zapisywana w systemie daty daty mysq-a a nie jak pozosta?e unixowym.
Bez adresu nie odpowiadam dalej-patrz podpis.
Edytowane przez wlodekp dnia 01.09.2007 20:18:24

wlodekp.europa.pl
pros3b4
www.db5l.neteasy.pl (STRONA W PRZYGOTOWANIU!)
Wi?c odgad?em, ?e trzeba wpisa? 10 ró?nych cyfr np.:
1188685312, co odpowiada za
September 02 2007 00:21:52

Tylko jak to odgadn??, bo wszystkich konfiguracji nie napisze Grin
Edytowane przez pros3b4 dnia 02.09.2007 01:36:18

Kolego prosz? poprawi? stopk?-Extreme owszem ale jeszcze php-fusion klikalna.
Nie rozumiemy si? chyba w pe?ni.
Ciebie obliguj? pola bazy danych.
Wprowadzi?em Ci? w b??d PRZEPRASZAM data:
user_birthdate DATE NOT NULL DEFAULT '0000-00-00',
user_joined INT(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0',
jest w formacie uniksowym pomyli?em z t? wy?ej dat? urodzenia wi?c ma by? w formacie unixowym typu : 1177675908

wlodekp.europa.pl
pros3b4
Ju? poprawi?em wcze?niejszego posta bo si? zorientowa?em. A jak zrobi?, ?eby by?o Always? Jak wy tu macie?
11 odpowiada chyba za rok
76 gdzie 7 t miesi?c do przodu np. 7 to sierpie?
8 - ostatnia to jedno?? sekundy (do 9)

Stopki niestety nie poprawi?e?, a takowy fakt równa si? u Nas zero pomocy.
Olewasz-Nas.
wi?c tylko info
Funkcje daty i czasu mysql:
unix_timestamp([data]) zwraca bie??cy datownik Unixa(liczb? sekund od pierwszego stycznia 1970 roku)Je?li funkcja zostanie wywo?an z argumentem data, zostanie zwrócony datownik odpowiadaj?cy tej dacie.

wlodekp.europa.pl
pros3b4
Stopke poprawi?em. A kto? zna taki skrypt Java, który odlicza czas od okre?lonej daty do okre?lonej?

Prawid?owa stopka link to php-fusion.co.uk nie do Naszego Supportu.
Je?li jdzi? o dat? to nawet w systemie unixowym zapisu jest mo?liwo?? operowania polami dzie? miesi?c rok czego przyk?adem s? newsy gdzie tak s? skonstruowane pola daty startu newsa i ko?ca popatrz.
Natomiast odliczanie da daty jest tak?e u Nas w laboratorium i wcale nie wymaga javascript wystarczy php przyk?adem zasady dzia?ania jest np mój panel dni w roku strona podpis po prawo-ma tylko dodatkow? interpretacj? graficzn? w GD, ale trzon to czyste php i operacje w?a?nie na dacie unixowej.
Poszukaj np. urodziny usera skrypt u Nas dost?pny-zasada wsz?dzie ta sama.

wlodekp.europa.pl
pros3b4
Dzi?ki newsom uda?o si? Smile
Teraz jeszcze mam pytanie... A da si? zrobi?, ?eby by?o ALWAYS albo co? w tym stylu?
Gdzie w bazie trzeba zmieni? nazwy miesi?cy na polskie, bo wy?wietlaj? mi si? angielskie? W locale w global.php s? polskie, wi?c my?le, ?e to w bazie.
Edytowane przez pros3b4 dnia 02.09.2007 12:04:19

Data jest wy?wietlana z locali systemowych serwera i ?cie?ki dost?powe s? ró?ne dla serwerów unix i linux defoult jest linux.
Ale zaczynamy zbacza? z konkretów ewentualnie s? jeszcze daty niezale?ne javascript z zegarkiem przyk?ad mojej strony jedno i drugie opisywane wielokrotnie na tym forum. POSZUKAJ
Nie wiem o co chodzi z tym ALWAYS wyt?umacz dok?adnie?
Edytowane przez wlodekp dnia 02.09.2007 12:27:23

wlodekp.europa.pl
pros3b4
Kurde skoro systemowe, to nie mam dost?pu Sad Dobra niech ju? zostan? angielskie

Ty chyba niedok?adnie czytasz ?cie?ka do locali systemowych serwera jest podana w pliku locale/global.php i ona jest ró?na dla typów serwerów i tylko j? nale?y zmieni? wskaza? prawid?ow?.

wlodekp.europa.pl
pros3b4
To teraz noobowskie pytanie Pfft Sk?d mam t? ?cie?k? wzi?? albo gdzie ona jest wpisana? Jak j? zapisa?? Podaj przyk?ad...

Przecie? ca?y czas Ci u?wiadamiam ?e prawie wszystko o co do tej pory pyta?e? jest na tym forum.
Masz szukajk?, która po zaznaczeniu opcji: musz? wyst?pi? wszystkie s?owa
spisuje si? ?wietnie i czyni jasno??, a Ty do tej pory chyba nie raczy?e? skorzysta? z jej dobrodziejstw, chocia? ju? sugerowa?em Ci to kilkakrotnie.
Daj co? z siebie podanie na tacy u nas nie obowi?zuje!

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl