ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Problem z galeri? w v6
Toksong
wy?wietla mi sie takie co? Pfft "B??d Niepoprawny format Pliku". Odrazu napisze, ustawi?em w ustawieniach wymiary na maksa oraz wielkosc pliku te? na maksa. Co mo?e by? przyczyn? oraz jak j? usun?? Sad . HELP

Pocz?tkuj?cy Webmajster GrinGrin

beztabu.bo.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 22:51:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Pliki z jakim rozszerzeniem chcesz tam umiescic?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Toksong
np jpg
Pocz?tkuj?cy Webmajster GrinGrin

beztabu.bo.pl
artko
odnawiam temat, mam ten sam problem
czy kto? si? z tym spotka??

Largo
Hmm u mnie nie ma takiego preoblemu. Dodaje .jpg .png .jpeg. .bmp i .roszerzenia Adobe Photoshop.

Moze co? si? wiecej dowiem jak mi na PW odpoowiesz Wink

PZDR

http://www.securitycenter.pl/
piteq
Witam wszystkich.To jest nas ju? trzech z tym problemem Sad poniewa? u mnie wyst?puj? identyczne "objawy".Inne grafiki (do wykorzystania w newsach i artkach) wgrywam bez problemu.
Ustawienia galerii mam domy?lne a wersja Fusion to v6.00.103.
Czy jest na to jakie? lekarstwo?

zszywak
A czy ustawi?e? chmod 777 na katalog photoalbum?

http://z-themes.pl
piteq
CHMOD photogalery ustawiony na 777.Po wej?ci do galeri W miejscu dodawanego zdj?cia mam "image not found" a kiedy na niego klikne wyskakuje mi taki komunikat.
filesize() [function.filesize]: stat failed for images/photoalbum/10.jpg in /mnt/storage/users/w/s/z/wszystkoinic/photogallery.php on line 53

Kiedy wrzuce r?cznie na FTPa pliki 10.jpg i 10t.jpg to komunikat znika a wjego miejscu mam w?a?ciwy obrazek.Rozwi?zanie te niestety jest tylko po?owiczne bo nie da sie tym sposobem wgra? miniaturek dla poszczególnych galerii.
Ps.W?a?nie zaktalizowa?em Fusion do wersji 6.00.105 ale nadal to samo.Jestem ju? wyja?owiony z pomys?ów.

artko
dok?adnie tak samo zachowuje si? moje php-fusion, mo?e to wina serwera?

piteq
Te? ju? nie wiem co o tym my?le?.Dziwi mnie tylko ?e inne grafiki uploaduje bez problemuGaleria to 50% mojej strony i bardzo mi na niej zale?y.Nie chce podpina? innych-zewn?trznych bo to kolejna zabawa i zajmowanie cennego miejsca na serwerze (kilka fotek by sie w zamian zmie?ci?o).
Ps.Mój serwer to host.sk.

artko
te? jestem na host.sk, to mo?liwe ?e przez serwer nie da si? dodawa? zdj???

MajsterBieda
Tak, bardzo mo?liwe poniewa? mia?em kiedy? stronk? w Fusionie na takim serwie gdzie w?a?nie Galeria mi nie dzia?a?a. Zmieni?em serwer i wszystko OK! Na 99% je?li w Panelu Admina klikniesz w "PHP Info" i nic si? nie wy?wietli to z Galerii nici!... Jest tak np. z serwerem Szu.pl.

piteq
W PHP Info wszystko mi sie ?adnie wy?wietla.Galeria jako taka te? dzia?a tylko problem jest z uploadowaniem grafiki poprzez panel admina.Trzeba zrobi? miniaturke obrazka,wrzuci? na serwer (oczywi?cie razem z w?a?ciwym obrazkiem)przez FTPa.Nast?pnie ten sam obrazek dodajemy przez panel admina i jest on widoczny w galerii.Rozwi?zanie jak wida? jest ale..czaoch?onne,ma?o wygodne i do tego jak napisa?em wcze?niej po?owiczne.Nie da si? tym sposobem doda? miniaturek galerii.
Je?li to jest faktycznie wina serwera (cho? dla mnie to troche dziwne poniewa? z innymi grafikami nie ma problemu) to mo?e da sie to obej?? w jaki? bardziej "elegancki sposób".

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
W PHP Info s? zawarte informacje na temat biblioteki GD, która odpowiada za rendering(tworzenie miniaturek w locie). Od strony serwera zale?na jest obs?uga mi?dzy innymi rozszerze? img. S?dze ?? k?opoty s? zwi?zane z konkretn? wersj? i konfiguracj?(kompilacj?) GD.
Ja nie mam ?adnych k?opotów z galeri? w v6, ale dopiero po odpowiednim ustawieniu GD na serwerze. Dlatego te? np. w panelu admina(galeria) mo?liwo?? wyboru GD1 GD2.

wlodekp.europa.pl
artko
jedyne miejsce gdzie wyst?puje 'niew?a?ciwy format pliku' w photoalbums.php to :

elseif(!$imageFile=@getImageSize($_FILES['album_pic_file']['tmp_name'])){
$error=$locale['426'];

426 - niew?a?ciwy format pliku

tu chyba nie chodzi o skalowanie obrazka w locie

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Taki b??d mi wyskakiwa? przy ?le skonfigurowanym GD. W tej chwili je?li chce da? za du?y format to mam o tym komunikat, a nawet je?li zamieni? rozszerzenie pliku oboj?tnie jakiego na jpg to i tak mam komunikat, ?e to nie jest jpg je?li go chc? wgra? do galerii.
Tak jest u mnie.
Nie chc? si? spiera?, testowo mog? CI (artko) da? konto na moim serwerze info na maila, wtedy przynajmiej ustalimy gdzie tkwi b??d.
A przecie? o to chodzi.

wlodekp.europa.pl
piteq
Oto co w temacie biblioteki GD wy?wietla PHP Info na moim serwerze(host.sk).Mo?e to rozja?ni troche sprawe.
GD Support enabled
GD Version bundled (2.0.28 compatible)
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
FreeType Version 2.1.9
T1Lib Support enabled
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
XBM Support enabled

Mar3k
te? do??czam si? do tematu. Ten sam problem mia?em w wersji 5.01 i najnowszych wersjach

www.pride.gaa.pl
erdei
ja tez.
Co dziwniejsze raz si? uda uploadowa? zdj?cie, cztery razy nie Sad
a GD Version bundled (2.0.28 compatible)

no i musi by? jaki? inny problem. Mo?e na tych serwerach wogóle ograniczaj? upload zdj?cz ;

http://erdei.aplus.pl
Pieka
Prawdopodobnie w czyms sa ograniczenia. Poczytaj dokladnie FAQ i regulamin serwisu. Prawdopodobnie z nich dowiesz sie w czym tkwi przyczyna Twoich klopotow.
Wiem, ze z host.sk sa problemy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl