ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 1

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,399
Najnowszy użytkownik: aronbazily8

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nie Dodaję Downloadu i Galeri
Janek777
Witam. Stronkę założyłem na YoYo i nie dawno przeniosłem na nowy serwer także nawet nie została na nim jeszcze otwarta dla userów. Na nowym serwerze chciałem poprawić tutki i galerię oraz dodać kilka plików do downloadu, z galerią jest tak że gdy dodaję miniaturkę albo obrazek nie wyświetla mi ich tylko piszę brak miniaturki myślałem że błąd tkwi w robieniu podkatalogów lecz gdy chciałem sprawdzić na ftp zauważyłem że nie ma wgrywanej przeze mnie minitaurki :/ (tak samo dzieje się z miniaturkami do artykułów ). Kolejny mój problem tkwi w dodawaniu plików do downloadu podobnie jak z miniaturkami nie uploaduje z dysku na serwer ale także gdzy podaje adres do pliku to tego pliku potem nie mam w downloadzie tzn. poprostu go nie dodaje :/

Adres Stronki:
http://photoshopz...
Wersja Oprogramowania:
PHP-Fusion 6.01.6 || EP IV by eXtreme Crew v4.05

Troche się na niej napracowałem i żal mi było jej stracić więc mam nadzieje że da się to jakoś naprawić.

P.S. Szukałem tu na forum lecz te sposoby typu zmień chmod na 777 i twórz katalogi nic nie pomogły :/

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 21.09 - 23:34

Wścibski Gość
Dodany dnia 15.11.2024 00:15:13
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To jest dziwne, bo za dodawanie wszystkiego jest odpowiedzialny katalog tmp php przy wysyłaniu formularza pola typu plik dane są zapisawane do globalnej tablicy o nazwie $_FILES plik natomiast do katalogu tmp serwera-HTML.
Dopiero skrypt php przenosi ten plik-dokonuje uploadu z tempów do normalnego katalogu użytkownika.
Piszę to by pokazać jakie warunki muszą być spełnione by dodać.
1. musi istnieć katalog tmp na Twoim koncie.
2. Katalog docelowy musi posiadać chmod do zapisu 777.
W twoim przypadku wszystkiego nie uploduje więc wskazuje to na tmp, bo chmody chyba we wszyskich byś nie pomylił.
Tyle teorii, dokładne zbadanie sprawy wymaga dostępu?
Edytowane przez wlodekp dnia 22.09.2007 09:01:53

wlodekp.europa.pl
Janek777
Ok Dzięki za pomoc, utworzyłem katalog tmp ale to mi pomogło tylko przy ustawianiu w profilu avatrau aby móc dodać miniaturki musiałem pozmieniać chmody z 755 na 777 nie wiem dla czego na YoYo było 755 i wgrywało normalnie. Jeszcze raz thx serdecznie.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Cieszę się, że chodzi!
Do wiadomości dla Wszyskich, żeby nie powtarzać tego błędu:
Przenoszone katalogi i pliki po ftp mają zawsze chmod 755, 644 uprawnienia zapisu nigdy nie są przenoszone, trzeba je zawsze nadać ponownie-reguła jak przy tworzeniu nowych.
Jedynie nadpisywanie plików zachowuje ich prawa.
Edytowane przez wlodekp dnia 22.09.2007 09:27:01

wlodekp.europa.pl
Pieka
Zawsze dobijaj mnie tego typu tematy....
Dlaczego? Cytuje:
Janek777 napisał/a:
...P.S. Szukałem tu na forum lecz te sposoby typu zmień chmod na 777 i twórz katalogi nic nie pomogły :/

I jak sie to ma do ponizszego?
Janek777 napisał/a:
Ok Dzięki za pomoc, utworzyłem katalog tmp ale to mi pomogło tylko przy ustawianiu w profilu avatrau aby móc dodać miniaturki musiałem pozmieniać chmody z 755 na 777 nie wiem dla czego na YoYo było 755 i wgrywało normalnie. Jeszcze raz thx serdecznie.

To bylo prawie pewne, ze masz niewlasciwe chmody, ale coz, przeciez napisales, ze sprawdziles...
Temat uwazam za zamkniety i ostrzegam, ze takie wprowadzanie w blad bedzie karane.
Edytowane przez Pieka dnia 22.09.2007 13:38:27
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl