ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,399
Najnowszy użytkownik: aronbazily8

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brak panelu admina po aktualizacji
iflis
Witam zrobilam wlasnie aktualizacje do wersji 6.01.11 i nie moge dostac sie do panelu admina caly czas wyswietla mi sie strona z newsami.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 03.10 - 20:54

Edytowane przez Pieka dnia 02.10.2007 23:18:58

Wścibski Gość
Dodany dnia 15.11.2024 00:07:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Poprawic swojego posta, zdania zaczynamy z wielkiej litery.
Nastepnie nadpisac WSZYSTKIE pliki strony!
Przeciez jest to jasno opisane w instrukcji instalacji/upgrade.
Edytowane przez Pieka dnia 02.10.2007 23:16:36
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
iflis
Skopiowałam całą zawartość i zrobiłam według instrukcji, nadałam chmody...jednak stronę mi trochę porozwalało i nadal nie moge dostac się do administracji.

Pieka
iflis napisał/a:
Skopiowałam całą zawartość i zrobiłam według instrukcji, nadałam chmody...jednak stronę mi trochę porozwalało i nadal nie moge dostac się do administracji.

Piszac wszystkie, mam na mysli wszystkie, w tym rowniez infusiony.
Na forum jest masa tematow opisujacych problemy i czynnosci przy upgrade.
Poszukaj, poczytaj, bo przerabialismy ten temat dziesiatki razy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
iflis
Wiem ze jest mnóstwo informacji wiele już znalazłam i spróbuje poprawić np. konwersja albumu i inne ale nic mi to nie pomoże jak nie dostane się do panelu. Wszystkie pliki kopiowałam podwójnie, mimo to...

Pieka
iflis napisał/a:
Wiem ze jest mnóstwo informacji wiele już znalazłam i spróbuje poprawić np. konwersja albumu i inne ale nic mi to nie pomoże jak nie dostane się do panelu. Wszystkie pliki kopiowałam podwójnie, mimo to...

Nie ma takiej opcji. Po ugrade bazy, nadpisaniu wszystkich plikow i posiadajac prawa admina (nie samego admina, tylko admina z prawami) musisz miec mozliwosc wejscia do PA.
Tak to dziala i nie ma tu miejsca na cuda.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
iflis
To dlaczego nie moge sie dostać do panelu jak wchodzę w link panel admina to ciągle wyskakuje mi strona z newsami. (www.zskonieczkowa...)

Pieka
iflis napisał/a:
To dlaczego nie moge sie dostać do panelu jak wchodzę w link panel admina to ciągle wyskakuje mi strona z newsami. (www.zskonieczkowa...)

Wyzej podalem mozliwe przyczyne i lekarstwo.
Wybacz, ale jasnowidzem nie jestem. Moze kiedys.. Wink

Jestem zarejestrowany na Twojej stronie i nie widze panela.
Jak wchodzisz do PA? Za pomoca linka nie dasz rady, musi byc panel i do tego w najnowszej wersji i dlatego pisalem o nadpisaniu WSZYSTKICH plikow.

Mam cos z oczami, czy to EP?
Edytowane przez Pieka dnia 03.10.2007 20:03:31
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
iflis
No ja mam tak wchodziłam bo miałam zaznaczoną opcje - logowanie automatyczne - i u mnie pojawia się panel admina(link) u góry, niestety przerzuca mnie na strone newsów.
Próbuje wgrywać pliki. jak wracam do starego folderu - administration - działa PA - jak wgrywam pliki z nowej aktualizacji nie Sad

Pieka
iflis napisał/a:
No ja mam tak wchodziłam bo miałam zaznaczoną opcje - logowanie automatyczne - i u mnie pojawia się panel admina(link) u góry, niestety przerzuca mnie na strone newsów...

Cytuje sam siebie (post wyzej):
Za pomoca linka nie dasz rady, musi byc panel i do tego w najnowszej wersji i dlatego pisalem o nadpisaniu WSZYSTKICH plikow.

Juz wszystko jasne? Czy mam trzeci raz napisac?
Jeszcze raz pytam, czy mialas EP III i przeszlas na EP IV?
Edytowane przez Pieka dnia 03.10.2007 20:36:16
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
czarny_
Za dawnych czasów link do PA nie wymagał dodawania zmiennej AID.
Teraz wymaga, dlatego Pieka mówi abyś wszystkie pliki łącznie z panelami nadpisała.

Widzę EP masz, sam pamiętam rozwiązywałem kiedyś problem z AID przy EP i panelu user_info_panel, więc na ich forum na pewno jest.

Przenoszę.
Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

iflis
I wróciłam znowu do tego problemu. Wgrałam całą, naprawde wszystko z nowej paczki z waszej strony tzn wersja 6.01.11 i nie mogę wejść do PA. Niestety to co u góry piszecie o zmiennych nic mi nie mówi. Może jakaś prosta radaSad Proszę.
strona: www.zskonieczkowa...
Edytowane przez iflis dnia 03.10.2007 22:10:21

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Może, żeby zakończyć tą nierówną walkę bo postów full, a efektu brak.
Nowa wersja fusion używa podwójnego sprawdzania tożsamości przy wejści do PA.
Panel administracyjny jak i wszystkie pozostałe panele, które odwołują się do niego muszą posiadać aidelink.
Jeśli chociaż jeden panel pozostanie ze starej wersji np. taki którego nie ma w instalce dodany wcześniej indywidualnie, a ma odwołanie do PA efekt będzie taki jak opisujesz.
Nadpisywanie często zawodzi, radzę wykasować wszystkie stare panele pliki i wgrać tylko te z instalki, oczywiście po wykasowaniu mogą być błędy, bo może brakować jakiegoś, który przedtem miałeś-należy mieć ich kopię i patrząć na błędy powoli dodawać pojedynczo i patrzeć, który spowoduje brak dostępu, następnie po zidentyfikowaniu go dopisać w jego kodzie aidelink jeśli chcesz go dalej mieć llub z niego zrezygnować.
Fajnie, że podajesz adres strony tylko widzisz rada wymaga widoku dla mnie paneli jakie posiadasz na stronie A NIE PRAC NA SERWERZE
Edytowane przez wlodekp dnia 04.10.2007 05:31:56

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisał/a:
Może, żeby zakończyć tą nierówną walkę bo postów full, a efektu brak...

Widze, ze nie tylko kolezanka nie czyta z uwaga, co pisze.. Szkoda.
Napisalem wyraznie, ze moze wejsc TYLKO z oryginalnego panela, a nie za pomoca linka i tu nie ma nic wiecej do dyskutowania i tlumaczenia.
Pomijam fakt, ze kolezanka pomieszala wersje i modyfikacje, majac w jednym czasie v6.00.307 + v6.01.11 + EP IV (v6.01.06), co jest teoretycznie niemozliwe, ale jak widzialem dokonala tego Wink

Powtarzalem to wielkorotnie: WSZYSTKO NALEZY CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM I NALEZYTA UWAGA, w przeciwnym razie mozecie nawet stracic strony.
A tego nie chcemy, prawda? (pyt.ret.)
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl