Zobacz temat
Potrzebuję specjalnej GALERII z możliwościa dodawanie kilku zdjęć naraz
|
|
polandmet |
Dodany dnia 05.10.2007 19:23:25
|
Przedszkolak Postów: 1 Data rejestracji: 03.10.2007 17:27 |
Witam. Dotychczas robilem strony tradycyjnie w HTMLu i reczne pisanie kodu ale dzisiaj zaczalem robic eksperymentalnie jedna strone w PHP-Extreme i musze powiedziec ze jest to bardzo fajne. Spodobalo mi sie bardzo. Robie taka oto cieakwą stronke http://www.znajdz... i mam pare pytań. Galeria jaka jest kazdy wie, dodaje sie zdjecie i na tym sie konczy cała finezja. Ale ja potrzebuje galerii, gdzie uzytkownik dodaje po pare zdjęć naraz. To znaczy, znalazl ktos kamien. Zamieszcza pare(naście) zdjec jednego kamienia aby go zweryfikowac. Dlatego musiala by byc np. miniaturka z pierwszego zdjecia a po kliknieciu otwiera sie strona ze wszystkimi fotkami dodanymi przez danego uzytkownika podczas jednego dodania. A nie kazde zdjecie osobno. Tak jakby dodawać zdjęcia dotyczące jednej rzeczy w osobnym katalogu a nie wszystkie naraz w jednym. Szczytem marzen bylo by, gdyby przy dodawaniu zdjec bylo pole tekstowe do opisu znaleziska, czyli co to jest, skąd, ile wazy itp. Niestety nie znalazlem nic takiego w Infusionach a sam nic takiego nie zrobie bo na PHP sie nie znam. Bede naprawde wdzieczny za pomoc w modyfikacji takiej galerii. W zasadzie nie mam wiekszego problemu z opanowaniem budowy calej witryny poza właśnie zrobieniem takiej galerii "na miare". I jeszcze pare pytan przy okazji. Na stronie gdzie dodaję linki (panel admina), jest opcja dodawania bannera. Czy nie dalo by sie aby tak jak w galerii on automatycznie ladowal z dysku obraz i ladowal gdzies w jakims katalogu ? Zamiast recznego uploadowania i wpisywania URLa do obrazka. (umieszczanie zdjecie kazdej strony jako miniaturki kolo linka). Ot taka moja fantazja. Co trzeba zrobic aby dodawanie zdjec do galerii nie wymagalo aprobaty admina ? (nadeslane materiały) Dzieki za pomoc Na tej jednej stronie nie poprzestane ! PW od moderatora:
Edytowane przez polandmet dnia 05.10.2007 19:46:49 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 14.11.2024 23:41:21
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |