Zobacz temat
Aktywne (ro)boty na stronie w online_users_panel.php
|
|
Konto ukryte |
Dodany dnia 16.10.2007 21:39:23
|
Początkujący Postów: 119 Ostrzeżeń: 6 Data rejestracji: 17.12.2005 10:56 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Witam, temat o prawie identycznej treści dałem na forum extreme-fusion ale moja mini-modyfikacja powinna działać też z czystym php-fusionem więc daję info i tutaj. Korzystam z forum phpbb by Przemo z modem Spider-Friendly który między innymi pokazuje boty przebywające na forum. Postanowiłem zmajstrować coś takiego ale dla strony w extreme i wrzucić do panelu z osobami online. Nie jest to może skuteczne na 100% ponieważ boty są badane po IP - te IP zdobyłem poprzez kilkudniowe logowanie robotów kodem w subheader.php ale u mnie na razie się to spisuje. Dobra a teraz przejdę do szczegółów, aby panel z userami online pokazywał także informacje o botach należy zrobić niewielkie zmiany. Ja sam ustawiłem sobie tak że jeżeli jakiś z rozpoznawanych robotów jest na stronie to NIE JEST zaliczany do gości. Tak więc: Plik online_users_panel.php, linia 26: zamień na: linie 32-44: zamień na: Z tego co widać z początku rozpoznawanych na razie jest tylko 7 botów (choć są w tym 3 najpopularniejsze). Jeżeli poprzez logowanie ich wizyt na mojej www zdobędę następne to na pewno to uzupełnię. Na początku chciałem robić przez rozpoznawanie przeglądarki ale nijak nie wiedziałem jak się do tego zabrać, może z czasem jakoś to zrobię ;) PS Za pomoc (choć bez znania celu moich prac) dzięki dla Seba0p z extreme-fusion.pl. Edytowane przez Pieka dnia 12.11.2009 00:10:13 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 24.11.2024 19:48:21
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost |
Przejdź do forum: |