ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
INF-Event Calendar - zmiana wygl?du daty wydarzenia
janisz
Witam,

Czy kto? mo?e wie jakich zmian i gdzie nale?y dokona? w INF-Event Calendar 0.5.7 aby data z wydarzeniem by?a nie tylko pogrubiona ale tak?e odznacza?a si? jakim? kolorem np. czerwonym ? Za??czam zdj?cie w którym wskazuje o co mi chodzi.

Dodatkowo mam pytanie jaki kod trzeba zmieni? aby zamiast znaczka ? przy jutrzejszych wydarzeniach by? np. taki plus jak przy zdarzeniach (na grafice wida? o czym mowa).

Z góry dzi?kuje za wszelk? pomoc.
janisz dodał/a następującą grafikę:
kalendarz_1.jpg

Edytowane przez Pieka dnia 19.02.2008 10:03:30

W?cibski Go??
Dodany dnia 27.10.2025 00:33:10
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Nie bedzie to do konca w temacie, ale i tak wazne.
Ze wzgledow bezpieczenstwa radze zainstalowac najnowsza wersje tego kalendarza, czyli cos kolo 0.7.0.
Spolszczona wersja dostepna na stronie autora.

Jak sciagniesz, to napisze dokladnie co i gdzie zmienic, aby uzyskac wspomniany wczesniej efekt.
Najprosciej uzyskac taki efekt: http://test.fusio... - kwestia koloru jest najmniej istotna i definiowalna w styles.css.
Edytowane przez Pieka dnia 19.02.2008 10:44:46
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Czytacz
Mam podobny problem. Zainstalowana wersja 0.7.7

Kolorowanie/podkre?lanie linków nie zda egzaminu, bo ka?da data jest linkiem, niezale?nie od tego czy ma wydarzenie pod sob? czy nie. czy da sie co? zrobi? ?eby daty, z którymi powi?zane s? wydarzenia, mog?y by? wyt?uszczone lub podkre?lone?

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Pierwsza sprawa do do wersji 0.7.7 potrzebne s? lokale od niej nie inne dopiero przy ich u?yciu jest dost?pna opcja:
U?ycie wybranego CSS (patrz README) gdzie reaguju on na klasy opisane w README które nale?y stworzy? samodzielnie i nie jest to
najszcz??liwiej napisana wersja, bo wszyskiego nie idzie osi?gn?? w odró?nieniu od 0.7.5.

wlodekp.europa.pl
Czytacz
Mam rozumie? ze powinienem zmieni? wersj? na 0.7.5?

?eby nie by?o niedomówie?, napisz? o co mi dok?adnie chodzi: Chc?, aby daty przechowuj?ce wydarzenia by?y w jaki? sposób oznaczone, najlepiej boldem lub podkre?leniem. Nie chc? przy tym zmienia? zasad wy?wietlania ca?ej strony, a tylko w kalendarza.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Zrobisz jak zechcesz nosi?em si? z zamiarem wstawienia tu z localami 0.7.7 jako najnowszej i mo?e bez b??du poprzedniej, jednak nie mog?c osi?gn?? efektów jak w tamtej, nie uczyni?em tego, natomiast wspomniane locale doda?em na beta fusion mods do tematu o tym kalendarzu z podobnym komentarzem jak tu, bo je?li komu? si? nada to niech chocia? widzi jego wszystkie opcje, a co do tych linków to ju? we wcze?niejszych wersjach ja np dopisywa?em dodatkowe klasy a np a.test i nimi w kodzie kalendarza formatowa?em zawarto??, nie skorzysta?e? z mojego Pw i dalej si? miotasz kliknij mój podpis i poczytaj sobie.
Edytowane przez wlodekp dnia 21.04.2008 16:28:19

wlodekp.europa.pl
Czytacz
Skorzysta?em, pokombinowa?em, jednak nie uda?o mi si? osi?gn?? ??danego efektu. Grubo?ci tygodni i miesi?cy - owszem, ale samych dni ju? nie. Dlatego pu?ci?em pytanie ogólne.

---Edit---

Okaza?o si?, ?e problem by? w b??dzie podczas uploadu. Wszystko ju? gra.
Edytowane przez Czytacz dnia 21.04.2008 16:53:37

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl