Zobacz temat
Dodawanie stron za pomoc? kodu zgodne z prawem?
|
|
Marcus Fenix |
Dodany dnia 23.10.2007 16:37:19
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 159 Data rejestracji: 13.07.2007 12:25 |
Witam. Prosz? mi ppowiedzie? jak to jest z dodawaniem strony internetowej do strony dodatkowej za pomoc? kodu: Czy np. mog? doda? w ten sposób artyku? z innej strony? tak aby by? pokazywany za pomoc? kodu? Pozdrawiam:) PW od moderatora:
Marc!us
|
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 10.09.2025 06:45:53
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Wooya |
Dodany dnia 23.10.2007 19:41:29
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1449 Pomógł: 22 Data rejestracji: 30.01.2005 15:40 |
Edytowane przez Wooya dnia 23.10.2007 19:41:57 ... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ... ![]() |
|
|
Marcus Fenix |
Dodany dnia 23.10.2007 19:44:05
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 159 Data rejestracji: 13.07.2007 12:25 |
To moge doda? tak np. recenzj? z innej strony i wy?wietli? j? w okienku na mojej?
Edytowane przez Marcus Fenix dnia 23.10.2007 19:45:45 Marc!us
|
|
|
MeTeo |
Dodany dnia 23.10.2007 20:35:03
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 880 Pomógł: 23 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 14.12.2005 19:38 |
W rozumienia prawa nawet tego robi? nie musisz ![]() Mo?na korzysta? z utworów w granicach dozwolonego u?ytku pod warunkiem wymienienia twórcy i ?ród?a. Twórcy nie przys?uguje prawo do wynagrodzenia, chyba ?e ustawa stanowi inaczej. W celu zrozumienia co znaczy "dozwolony u?ytek" jest kolejny art. Dozwolony u?ytek nie mo?e narusza? normalnego korzystania z utworu lub godzi? w s?uszne interesy twórcy. Nie chce mi si? ju? szuka? w prawie prasowym bo te? o to si? obija ale z tego co wiem z w?asnego do?wiadczenia to: Je?eli utwór jest udost?pniony publicznie (nieodp?atnie) przez twórc?, mo?emy do wykorzysta? ale w w.w. dozwolonym u?ytku. Musimy jednak poda? autora (no i w tym przypadku ?ród?o). W ?adnym wypadku nie mo?emy podpisa? si? swoim imieniem (czy nickiem) gdy? jest to podawanie si? za autora ![]() Je?li chcesz da? w iframe (czyli w?a?ciwie wklejasz dan? stron?) to w ?aden sposób nie ?amiesz prawa... ... Nie ?amiesz ale jest ju? przypadek ameryka?skiej firmy która zabrania wstawiania linków (skoro linków nie mo?na to tym bardziej iframe) do ich strony ;D Ale to taka nowinka. Podsumowuj?c: W iframe mo?esz wstawi? praktycznie wszystko. Oczywi?cie musimy rozumie? to w kwestii prawnej a nie dos?ownej. Mo?esz te? wstawi? sam artyku? podaj?c jednak autora i ?ród?o. Jednak dobrze by?oby powiadomi? autora ;] Teoretycznie nie ?amiesz prawa ale praktycznie to jest tyle kruczków prawnych... Chyba nie musz? t?umaczy? Mam nadziej?, ?e pomog?em. Je?li szukasz szerszej pomocy to kieruj si? do prawnika (lub np. forum.prawnikow.pl) albo sam przejrzyj ustawy o prawie prasowym oraz wcze?niej wymienionej o prawach autorskich ![]() Pozdrawiam |
|
Przejdź do forum: |