ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Usuni?cie pierwszego u?ytkownika (Super Admina)
Marcus Fenix
Witam czy jest mo?liwo?? usuni?cia pierwszego u?ytkownika? z id-1? Bo zak?adaj?c swoj? stron? zamiast utworzy? w?a?ciwego u?ytkownika czyli siebie utworzy?em ~admin. A to ja czyli Marcus chcia?em mie? id-1.
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 10:02:02
Marc!us

ix360.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:30:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Zaloguj sie jako "admin" i zmien sobie nicka na "Marcus".
Wczesniej musisz na koncie "Marcus" zmienic na np. 'Marcus2".
Usuniecie "admin" nic Ci nie da, pniewaz id sie nie zmieni.
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 10:02:13
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Grzes
Da si?. Wklej poni?szy kod jako tre?? strony dodatkowej i kliknij podgl?d.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jedna ma?a uwaga, zamie? X na 1 (celowo utrudni?em by kto? przez omy?k? tego nie wklei? soibe).
Poza tym usuni?te zostan? wszystkie newsy, arty, posty, posty w shoucie... itd tego u?ytkownika.

Aktualizacja:
Pieka mnie uprzedzil. Ja tylko pisa?em o usuni?ciu.
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 10:02:28
Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

Marcus Fenix
...A gdy zmienie nazw? 1 usera to pod artyku?ami linki do profilu si? zmieni??
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 10:02:39
Marc!us

ix360.pl
Pieka
Marcus Fenix napisa?/a:
...A gdy zmienie nazw? 1 usera to pod artyku?ami linki do profilu si? zmieni??

Oczywiscie, ze sie zmienia.
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 10:02:51
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Marcus Fenix
Czyl jak wykonam

To arty dodane przez marcusa id-3 si? nie usun? a w podpisie do nich zostanie zmienione przekierowanie do porfilu id-1?
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 10:03:01
Marc!us

ix360.pl
Pieka
Marcus Fenix napisa?/a:
Czyl jak wykonam

To arty dodane przez marcusa id-3 si? nie usun? a w podpisie do nich zostanie zmienione przekierowanie do porfilu id-1?

Nie, artykuly dodane przez id=3 beda dodane przez Marcus2 i nic poza tym.
Edytowane przez Pieka dnia 22.04.2008 10:03:12
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Jozly
as napisa?/a:
Je?li jeste? Super Administratorem, to dlaczego chcesz usuwa? samego siebie ?

A jednak taka sytuacja mo?e si? zdarzy?!

W?a?nie jestem superadminem w jednym z serwisów (www.mrat.pl) i teraz chc? przekaza? te uprawnienia komu? m?odszemu, jednak zachowuj?c swoje dotychczasowe wpisy. Je?eli zmieni? parametry superadmina (login, mail), to wpisy przechodz? na now? osob?. Je?eli dodam nowego superadmina, to b?dzie dwóch - z tym, ?e ja nadal b?d? "g?ówniejszy", a ja nie chc? by? superadminem, tylko adminem lub userem.

Pewne wskazówki znalaz?em pod http://www.php-fu...#post_3654. Rozumiem, ?e musz? dokona? zmiany bezpo?rednio w DB - czy dobrze si? domy?lam, ?e superadmin ma id=1 i wystarczy zmieni? w?a?nie id, aby admin sta? si? jedynym superadminem?

Wiadomo?? doklejona:
chyba ze pobawisz si? w zmienianie id autora w tabelach do newsów i artów.

Jest to jaka? my?l, ale chyba sposób do?? pracoch?onny. Mo?e znajdzie si? prostsze rozwi?zanie?

Wiadomo?? doklejona:
chemix napisa?/a:
chyba ze pobawisz si? w zmienianie id autora w tabelach do newsów i artów.

Nie tylko newsów i artów, ale równie? zdj??, komentarzy, postów. Czy mo?na to jako? zautomatyzowa?, tzn. napisa? mini-skrypt (komend?) zmieniaj?cy jednocze?nie wszystkie wpisy w bazie. Chodzi o to, aby zmieni? id autora z 1 na inne. Prosz? o pomoc.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.03 - 23:12

Edytowane przez Jozly dnia 19.03.2009 13:51:33

http://www.szkola.firmowa.eu
Pieka
A kolega to raz, ze nie szuka we wlasciwym dziale, poniewaz posiada v6.01.18, a dwa, zaglada do tematow wrecz archaicznych Wink Prosze, wlasciwy temat i dzial: http://www.php-fu...d_id=15532

P.S. Mam przeniesc do podanego tematu Twoj post?

PW od moderatora:

Edytowane przez Pieka dnia 06.03.2009 14:13:05
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Jozly
Do szukania u?y?em szukajki i tylko te dwa tematy wyszuka?em, a nie chcia?em zak?ada? nowego. My?l?, ?e mój problem raczej nie jest zale?ny od wersji. Przepraszam i prosz? o przeniesienie we w?a?ciwe miejsce - z tym, ?e tam podane rozwi?zania nie pasuj? do mojej sytuacji. Ja chc?, ?eby superadmin sta? si? adminem, a admin sta? si? superadminem, ale bez straty wpisów (newsów, artów, etc) dokonanych przez dotychczasowego superadmina.. Chc? to rozwi?za? tak, ?e w bazie, w tabeli userów zmieniam id z 1 na (np.) 300, nast?pnie id 299 zmieniam na 1. Mo?e jest jakie? inne rozwi?zanie?

PW od moderatora:

http://www.szkola.firmowa.eu
Chemikpil
Tyle co wiem to rozpoznawanie autora artów i newsów jest poprzez ID. Odpada wi?c prawdopodobnie zmiana id, chyba ze pobawisz si? w zmienianie id autora w tabelach do newsów i artów.

PW od moderatora:

Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Gemini
Pechowo mój super admin z id1 znik? i nie mam dost?pu do jego konta.
Ja jestem super admin id2.
Jestem pó? super adminem. Raczej pewnie nie ma sposobu aby zmieni? mu z id1 na jaki? inny bo id1 jest najwa?niejszy.
Dzi?ki ludzie za info. Pozostaje mi czeka? a? si? pojawi kolega. Da? mu super admina i oboje my?leli?my ?e ca?kowicie przejmuj? interes. Jak si? okazuj? nie jestem "tym najwa?niejszym" Smile
Pozdrawiam.

hans
Tak jak wcze?niej w temacie opisano je?li masz dost?p do bazy MySQL a my?l? ?e to Ci zostawi? to nie masz problemu. Nawet nie zagl?daj?c na forum sam wykmini?em jak mój admin no1 odchodzi? to zmieni?em jego nr u?ytkownika na pierwszy wolny a swój na 1. Je?li chodzi o posty to te? w bazie pozmienia?em te z moim nr na "1" troch? czasu mi to zaj??o ale wszyscy s? zadowoleni (na szcz??cie by?y to moje pocz?tki i mia?em ma?o, jakie? 300 postów) cho? kosztowa?o troch? czasu....

ps. Wiem ?e temat stary ale mo?e komu? si? przyda.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl