ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Kilka prostych pyta? nowicjusza.
kaszczor
W?a?nie wczoraj si? tutaj zarejestrowa?em, czyli jestem zupe?nie ?wie?y w temacie PHP-Fusion. Dlatego te? zg?aszam si? w "przedszkolu" ponownie, bo jeszcze wiele w tym CMS-ie jest dla mnie "tajemne".

Wczoraj uda?o mi si? zainstalowa? PHP-Fusion na serwerze. W zwi?zku z tym jednak, ?e dotychczas korzysta?em z PHP-Nuke, PostNuke, Mambo i Joomla, to na razie nie mog? jeszcze "rogry??" wielu rzeczy w PHP-Fusion, bo tamte CMS-y dzia?aj?, jak widz? jednak mimo wszystko troch? na innych zasadach. W zwi?zku z tym mam kilka pyta?.

W Joomli na przyk?ad, jak chc? mie? serwis bez konieczno?ci jakiegokolwiek rejestrowania si? i logowania, to mog? ca?kowicie "wywali?" modu? logowania i jednocze?nie, jako administrator nie jestem odci?ty od panelu admina, bo wówczas loguj? si? do niego z nieco innego, zmienionego troch? adresu. Czy co? takiego jest te? mo?liwe w PHP-Fusion? Na stronie http://www.php-fu...p?cat_id=1 znalaz?em informacj?, ?e niby co? takiego jest mozliwe (pkt. 1). Jednak po zastosowaniu znajduj?cego si? tam zalecenia, u mnie na stronie pojawi?o si? tylko logo PHP-Fusion i nie by?o ?adnej mozliwo?ci zalogowania si? do panelu admina.

Czy jest mozliwe zmienianie i dostosowywanie do w?asnych potrzeb poszczególnych cz??ci kolumn prawej, ?rodkowej i lewej, na przyk?ad gdybym chcia? usun?? "Shoutbox" i doda? co? innego? Szuka?em takiej mo?liwo?ci w samym panelu admina PHP-Fusion i nie uda?o mi si? jak na razie czego? takiego znale??, niestety.

Czy jest gdzie? jaka? inna bardziej zaawansowana galeria zdj?? do PHP-Fusion? A pytam o to, bo ta, która instaluje si? wraz z PHP-Fusion jest strasznie ubo?uchna. Nie ma w niej na przyk?ad mo?liwo?ci oceniania zdj??, komentowania, pokazywania klasyfikacji zdj?? najlepiej ocenianych i najcz??ciej ogl?danych itp. itd. Na stronach Laboratorium MOD-u?ów niczego takiego nie uda?o mi si? znale??, niestety.

Czy mo?e gdzie? jest jaki? tutorial, czy jaka? instrukcja obs?ugi PHP-Fusion po polsku, taka dla zupe?nego nowicjusza, jak ja, abym móg? si? nauczy? podstaw obs?ugi tego CMS-a. Je?eli tak, to bardzo prosz? o podanie jakis namiarów. Z góry bardzo dzi?kuj?. Jakby co, to z Googli skorzysta?em, ale nic takiego nie uda?o mi si? jak na razie znale??.

W?cibski Go??
Dodany dnia 29.10.2025 07:32:55
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
I jak ta nazwa tematu ma sie do regulaminu forum?
Jak powyzsza tresc ma sie do skorzystania z wyszukiwarki?
Jak powyzsza tresc ma sie do zapoznania z Poradnikiem?

Prawde mowiac, jak czytam Twoje wypociny, to nie wiem, czy mam sie smiac, czy plakac?!
Piszesz takie androny, ze choc wiele widzialem i czytalem, to jestem w szoku..
Ale czego mozna sie spodziewac po kims, kto zamiast pomyslec przy rejestracji, woli pisac maile do administracji.
Uprzedzam, nie mam zamiaru nikogo obrazac, czy wysmiewac, pisze dokladnie to, co czuje i robie to bardzo oglednie, zwazywszy na to, co widze.
Edytowane przez Pieka dnia 25.11.2007 14:30:33
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jantom
Nie ma w niej na przyk?ad mo?liwo?ci oceniania zdj??, komentowania

Oczywi?cie, ?e jest.

W sumie na wi?kszo?? Twoich pyta? odpowied? mo?esz znale?? na forum i w Poradnik oraz w artyku?ach na Supporcie.

http://jantom.info
kaszczor
Pieka napisa?/a:
I jak ta nazwa tematu ma sie do regulaminu forum?

Wed?ug Ciebie zatem, jak powinien tytu? brzmie??
Wybacz, ale jestem tutaj tak naprawd? dopiero drugi dzie? i jeszcze nie wszystko wiem. Nie bardzo te? wiem, jak si? na tym forum porusza?. Na ?adnym innycm forum nie wytykano mi za ka?dym razem jakie? ?amanie regulaminu. Ale co? widz?, ?e niezbyt przyjemnie tu jest, a ju? nowicjuszy, to si? chyba zbyt ostro traktuje. Je?eli dalej tak b?dzie, to chyba bardzo skutecznie zostan? zniech?cony do PHP-Fusion.

Pieka napisa?/a:Jak powyzsza tresc ma sie do skorzystania z wyszukiwarki?
Jak powyzsza tresc ma sie do zapoznania z Poradnikiem?

Wyobra? sobie, ?e skorzysta?em nie tylko z wyszukiwarki, ale te? Google i nie znalaz?em. A to dlatego, ?e do wyszukiwania u?y?em s?ów: instrukcja, instrukcja obs?ugi, tutorial. Nie domy?l?em si?, ?e chodzi o poradnik. Jednak mimo wszystko bardzo dzi?kuj? za "namiary".

Pieka napisa?/a:Prawde mowiac, jak czytam Twoje wypociny, to nie wiem, czy mam sie smiac, czy plakac?!
Piszesz takie androny, ze choc wiele widzialem i czytalem, to jestem w szoku..
Ale czego mozna sie spodziewac po kims, kto zamiast pomyslec przy rejestracji, woli pisac maile do administracji.
Uprzedzam, nie mam zamiaru nikogo obrazac, czy wysmiewac, pisze dokladnie to, co czuje i robie to bardzo oglednie, zwazywszy na to, co widze.

A ja to skomentuj? w taki sam sposób, jak napisa?em powy?ej, czyli bardzo skuteczne zniech?canie nowych ludzi do PHP-Fusion.

I jeszcze raz bardzo dzi?kuj? za dotychczasow? pomoc.

jantom napisa?/a:
Nie ma w niej na przyk?ad mo?liwo?ci oceniania zdj??, komentowania

Oczywi?cie, ?e jest.

W sumie na wi?kszo?? Twoich pyta? odpowied? mo?esz znale?? na forum i w Poradnik oraz w artyku?ach na Supporcie.

Ciekawe gdzie? W ustawieniach galerii, w panelu admina w ogóle nie zauwa?y?em takiej opcji. Nie ma tam te? zadnej mozliwo?ci uwidocznienia na stronach serwisu na przyk?ad klasyfikacji zdj?? najwy?ej ocenionych i najcz??ciej ogl?danych, jak to jest dla przyk?adu cho?by w Coppermine Gallery. Bynajmniej nie uda?o mi si? takich opcji znle??.

A co do poradnika, to w?a?nie go sobie ?ci?gn??em i zaczynam czyta?. Mo?e co? na ten temat tam znajd?.
Edytowane przez kaszczor dnia 25.11.2007 15:31:37

Pieka
kaszczor napisa?/a:
..A ja to skomentuj? w taki sam sposób, jak napisa?em powy?ej, czyli bardzo skuteczne zniech?canie nowych ludzi do PHP-Fusion.

I jeszcze raz bardzo dzi?kuj? za dotychczasow? pomoc.

A ja mam nadzieje, ze bylem na tyle skuteczny, ze przynajmniej bedziesz laskaw zajrzec do podanych miejsc, przeczytac regulamin etc.
Jeszcze mi sie nie zdarzylo, zebym kogos odeslal do Googli, zawsze do wlasnych zrodel.
Regulaminy sa po to, aby je stosowac, a nie olewac.
Nie jest moja wina, ze nie potrafisz podporzadkowac sie pewnym zasadom.
Nie mam zamiaru naginac tych zasad i wlasnych przekonan tylko dlatego, ze ktos moze sie zniechecic. Tak to nie dziala.
Jesli nie jestes kontent z pomocy tego Supportu, to sila nikogo nie trzymamy.
Jesli jednak bedziesz tak mily i zaczniesz sie stosowac do nich, to potraktuje to jako osobisty sukces i z czysta przyjemnoscia pomoge i wespre.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl