ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Kolorowe linki w menu nawigacja?
awenturyn
Jak zrobi? kolorowe linki lub pogrubione, w menu nawigacja? przez panel admina jest to niemo?liwe, kod html jest nie akceptowany i wy?wietlany jako zwyk?y tekst po dodaniu odpowiednich znaczników.

http://apeks.wsx.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:50:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Xen
kolory, podkre?lenia, pogrubienia itp robisz w pliku styles.css , który znajduje sie w katalogo z dan? skórk?Cool

awenturyn
Xen wrote:
kolory, podkre?lenia, pogrubienia itp robisz w pliku styles.css , który znajduje sie w katalogo z dan? skórk?Cool

To wiem, bardziej chodzi mi o wybrane pojedyncze linki, nie chc? zmienia? wszystkiego tylko pojedyncze linki w menu nawigacja, aby by?y bardziej zauwarzalne.

http://apeks.wsx.pl
zer0
1. Tworzysz sobie plik PHP o w?asnej nazwie (np. nawigacja.php) i wpisujesz w nim zmodyfikowany przez siebie kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
Zapisujesz go w katalogu "fusion_panels" Twojego FUSION'a...

2.W istniej?cym kodzie istnieje "slink" i "slink2" który nale?y stworzy? jako nowy styl dodaj?c kilka linijek w style.css (Twojej skóry):

Teraz wystarczy wszystko pouk?ada? na serwerze i w "Panel Zawarto?ci Strony" ustawi? i w??czy? nowy panel o w?asnej nazwie. Mam nadziej?, ?e do?? jasno si? wyrazi?em?
PS. W "Panel Zawarto?ci Strony" mo?esz wykona? punkt 1.

Good Luck! :)

oski3

No i blad wyskoczyl ;/
Za ka?dym formatem nie dzia?a inna rzecz. ;]

Bill Gates

[IMG]http://stat.tibia.org.pl/dane/4158.png[/IMG]

monika9999
tez bym chcia?a sobie pogrubi? jak? link w nawigacji jak dok?adnie krok po kroku to zobi???
Edytowane przez monika9999 dnia 05.03.2006 12:25:51

http://frux.zaa.pl
stamp
mo?na jeszcze po SUPERchamsku wpisa? w polu (panel administracyjny>>Menu strony>>[kategoria]>>dodaj link>> ) nazwa co? w tym klimacie (aby zmieni? kolor):

Efekt: PHP
(aby pogrubi?):

--
(aby pochyli?):

--
(aby podkre?li?):

--
itp...
Edytowane przez stamp dnia 05.03.2006 21:59:28

crasch
@stamp - w?tpie ?e to zadzia?a.

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

SebaZ
?atwo mozna zrobi? ?eby zadzia?a?o Smile
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

stamp
Ja tak robi? czasem

Pawson91
@stamp jak by to dzialalo dostal by normalnie nobla w dziedzinie tajemnice PHP-fusion Grin

czekam na rozwiazanie poprawne tak jak oto prosil mnie @crasch
Edytowane przez Pawson91 dnia 03.05.2006 14:22:49
www.insidepc.info - wszystko dla Twojego komputera i Ciebie.
www.forum.insidep... - forum dyskusyjne portalu inisdePC.info

www.insidepc.info
SebaZ
napisa?em ci na PW co i jak ale mog? i tutaj napisa? :)

administration/site_links.php
linia 56

zamie? na

od tej pory mo?esz uzywa? html w nazwie linku, ale ostro?nie z tym :)

Korzystaj tylko z:
<b></b>
<i></i>
<u></u>
ewentualnie ze zmian? rozmiaru i koloru tekstu, ale tez ostroznie, bo rozwalisz panel nawigacji :)
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

crasch
@Pawson91 - to posty z przed miesi?ca, patrz na date gdy odpisujesz tym bardziej, ?e mam wra?enie, ?e chcia?e? sobie tylko nabi? posta. To tyle, dzi?kuje.

pozdro
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

SebaZ
on odpisa? bo szuka? rozwi?zania które poda?em tu i jemu na PW - w tym wypadku chyba lepiej od?wiezy? ni? pisa? nowy temat - tak mysle

tak oczywi?cie tylko ja nie mia?em zielonego poj?cia co chcia? swym postem przekaza?, gdyby napisa? 'prosze o poprawne rozwi?zanie, bo to nie dzia?a' to ok no i nie wiedzia?em co wy sobie na pw piszecie ;-)/crasch
Edytowane przez crasch dnia 03.05.2006 12:18:55

m_i_n
To moze ja podam rozwiazanie ktore zadowoli nie tylko autora tematu:

MOD: Mozliwosc wpisywania kodu HTML w nazwach linkach nawigacji:

Edytujemy plik: administration/site_links.php

Zmieniamy 2 linijki na:

57:

75:

Zapisujemy i juz.
Po tym zabiegu mozna dodawac dowolne znaczniki do nazw linkow. Wlacznie z obrazkami co moze nam zastapic new nawigation panel (uszanowanie dla autora ale nie wytrzymalem nerwowo przy bledach tego infusiona).
Przyk?ad -> menu nawigacja na mojej stronce.

Rozwiazanie ktore podal wyzej SebaZ (zauwazylem dopiero po napisu posta) jest niekompletne. ZMiana tylko jednego spowoduje bledy przy probie edycji linka!!!!!!!!!!!!

A ponizej gotowy plik do podmienienia dla leniwych:
m_i_n dodał/a następującą plik:
site_links[457].zip [2.34kB / 778 Pobrane]

Edytowane przez m_i_n dnia 03.05.2006 09:38:08
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
SebaZ
Rozwiazanie ktore podal wyzej SebaZ (zauwazylem dopiero po napisu posta) jest niekompletne. ZMiana tylko jednego spowoduje bledy przy probie edycji linka!!!!!!!!!!!!

eh Frown
mylisz si? i to bardzo... jest jak najbardziej kompletne, a Twoje jest na wyrost. Jesli tak zrobisz w PA nie b?dzie widac efektu jaki da dodanie kodu html do nazwy linka i nie ma ?adnych problemów przy edycji !!!!!!!!!!!!!!!

jak juz cos piszesz to pisz z sensem, bo jak dot?d to sie tylko silisz zeby mnie poprawiac i w jakis sposób oczernia? to co ja daj? w postaci kodu Frown
Edytowane przez SebaZ dnia 03.05.2006 11:55:03

m_i_n
Czlowieku nie wiem co ty masz za problem. Jak juz pisalem napisalem ten post zanim zobaczylem twoj. Jesli zrobisz tylko to co ty mowisz to przy edycji znaczniki HTML uzyte w linku zostana potraktowane jako normlany kod HTML i nie bedzie ich widac w polu edit. Jesli wstawisz obrazek to przy edycji obok edita bedzie obrazek a nie wew. jako kod HTML. Wiem bo na poczatku tez tak robilem i widzialem skutki wiec mi nie wmawiaj tego. Ja najpierw cos sprawdzam czy dziala a potem sie dopiero dziele z reszta juz sprawdzonym rozwiazaniem.

Zapewne znow tylko napisales nawet nie sprawdzajac tego (tak jak przy problemie index.php). Moge ci dac screeny z PA, wszystko widac na podgladzie w PA. 1:1 tak jak widac w menu nawigacji potem.

Jesli tak zrobisz w PA nie b?dzie widac efektu jaki da dodanie kodu html

A sprawdzales? chcesz screena widziec? bo wydaje mi sie ze jednak nie masz pojecia o tym jak to w praktyce dziala.

SebaZ
oh, cz?owieku. Autor tematu chcia? móc dawac kolor, pogrubienie nie ?adne obrazki - do obrazki czy innego badziewia ka?dy m?dry u?yje istniej?cych ju? modyfikacji lub zrobi w?asn? ?eby ?adnie rozmiescic w div'ach lub tabelkach tekst i owe obrazki. Po co to komu? Sam komplikujesz co jest zb?dnym dzia?aniem w tym przypadku i tylko o ten przypadek mi chodzi

A tu masz screen na to ze b??dnie mówisz... przy edycji ?adnie widac kod, i efekt jego zastosowania, a o to przecie? chodzi.. po co komplikowa?
SebaZ dodał/a następującą grafikę:
dowod[459].jpg

m_i_n
Wez sproboj uzyc ' lub " w jakims znaczniku zapisac a potem edytowac to pogadamy.

Dwa:
To moze ja podam rozwiazanie ktore zadowoli nie tylko autora tematu:

Jesli ci to nie odpowiada to nie kozystaj. Pisalem to do ogolu. Jelsi ktos by potrzebowal obrazki lub inne rzeczy tam wstawic. Moze ciebie zadowalaja posrednie rozwiazania, ale mnie nie.

Oczywiscie mialem racje, nie sprawdzales mojego rozwiazania (rozmowa na PW), po co, lepiej od razu zkrytykowac. A moje wyjscie to nie komplikowanie sprawy bo opiera sie na 2 prostych edycjach i jest poprawne w kazdej sytuacji a nie tylko przy pogrubianiach i zmianach koloru. Nie kjazdy jest leniwy i jesli zmieni 1 linijke tekstu to potrafi tez i druga.

Masz skoro tak bardzo chcesz:
host.bbproject.net/pub/sitelinks.jpg

SebaZ
standard - nie rozumiemy sie nigdy - pisa?es o jakichs b?edach, o obrazkach czy czymkolwiek, ale nie pisa?es w czym to sie objawia :/ eh. Jak mia?em sprawdzic skoro nie poda?es mi przyk?adu kodu, testowa?em na sowim kodzie bez apostrofa i cudzys?owa i dzia?a?o.

Teraz dopiero wiem o co ci chodzi?o, eh a czy nie mozna by?o napisac tak od razu?

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl