ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Jak poci?? layout pod fusiona?
Leeonidas
Móg?by kto? opisa? lub poda? linka do turotialu jak poci?? layout pod php fusion?

Z góry bardzo dzi?kuje.. bo szukam ju? od dawna i znajduje jedynie oferty ludzi który? prosz? aby im kto? poci??.

W?cibski Go??
Dodany dnia 28.10.2025 01:02:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
Tego sie nie tnie jak webspella (domy?lam si?, ?e z tym porównujesz). By twój lay dzia?a? w fusionie trzeba si? troch? nam?czy?, ale pisz?c ten post wnioskuj? i? tego nie zrobisz... Lepiej id? napisa? topic z ofert? bo sposobu jako takiego nie ma...

Pawson91
Forum, jest od tego aby pomaga? i nie mów mu ?eby wyk?ada? na stó? odrazu kase i pisa? topic z ofert? bo samemu mo?na si? nauczy? a z tego co wiem mo?na tu dosta? takow? pomoc bo to forum nauczy?o mnie wielu rzeczy !!!
Leeonidas wejd? sobie na tak? stronk? jak www.webmer.pl i tam masz opisane jak zrobi? styl wg. w?asnych upodoba?, jest to artyku? jak zbudowa? thema tak aby? wiedzia? o co chodzi i je?li za?apiesz to to b?dziesz robi? (ale trzeba okropnie du?o czasu temu po?wi?cie?) Smile

edit:
strona jest nieczynna, ale za pare dni warto zajrze? Smile pozdrawiam
Edytowane przez Pawson91 dnia 19.12.2007 20:33:24
www.insidepc.info - wszystko dla Twojego komputera i Ciebie.
www.forum.insidep... - forum dyskusyjne portalu inisdePC.info

www.insidepc.info
Piotrek
Pawson91 napisa?/a:
Forum, jest od tego aby pomaga? i nie mów mu ?eby wyk?ada? na stó? odrazu kase i pisa? topic z ofert? bo samemu mo?na si? nauczy? a z tego co wiem mo?na tu dosta? takow? pomoc bo to forum nauczy?o mnie wielu rzeczy !!!
Leeonidas wejd? sobie na tak? stronk? jak www.webmer.pl i tam masz opisane jak zrobi? styl wg. w?asnych upodoba?, jest to artyku? jak zbudowa? thema tak aby? wiedzia? o co chodzi i je?li za?apiesz to to b?dziesz robi? (ale trzeba okropnie du?o czasu temu po?wi?cie?) Smile

edit:
strona chwilowo jest nieczynna, ale za pare dni warto zajrze? Smile pozdrawiam

Strona nieczynna od paru miesi?cy. Wink

Pawson91
...no có?, ?le mnie poinformowano Grin ale nie wa?ne od ilu wa?ne za ile zacznie dzia?a? bo naprawde to jest fantastyczny portal wiedzy webmastera Smile

www.insidepc.info
MeTeo
Racja, webmer od dawna nie dzia?a ale artyku? ten jest na supporcie
http://www.php-fu...icle_id=28

Ale jak wida? jest to poradnik jak zrobi? prosty theme a nie jak poci?? lay pod fusiona. Kolega zapewne mia? styczno?? z webspellem gdzie wystarczy poci?? lay, a potem w wybrane miejsca wstawi? jaki? kod, a spis kodów jest na stronie webspella. W fusionie tego nie zrobimy i je?li kolega chce oskryptowa? lay'a to niestety musi zap?aci?! Oskryptowa? lay jest trudniej ni? zrobi? theme bez lay'a...

Pawson91 - robie to i wiem ile wymaga to czasu i znajomo?ci, tak wi?c st?d porada by da? topic w zleceniach o prac?

Pawson91
...ooo mi?e zaskoczenie, fajniusio ?e tu si? znalaz? ten artykulik, no widzisz, ale trzeba pierw si? samemu przekona? ile to czasu zajmuje a je?li si? nie da rady to wtedy Smile bo to jest naprawde trudne i potrzeba sporo czasu, to by by?o na tyle z mojej strony pozdrawiam!

www.insidepc.info
Leeonidas
Tak tego arta na stronie suportu ju? widzia?em... ale to nie jest to Smile Mam gotowy plik graficzny który teraz chcia?bym wrzuci? na stron? jako szat? graficzn?.

Ani przez chwile nie my?la?em ?e to ?atwe, ale jako? to mnie nie straszy. Mo?e i nei znam php ale my?l? ?e powinien da? sobie rade. Prosz? przynajmniej o jak?? rade. Podpowiedz.. jak to ugry??.
Edytowane przez Leeonidas dnia 20.12.2007 10:52:55

MeTeo
W theme.php robisz ca?y uk?ad strony, wi?c twoja praca z tym layoutem b?dzie si? opiera? w 90% w theme.php.

Naj?atwiej w tym momencie, nie znaj?c php jest edytowa? jaki? gotowy theme z podobnym uk?adem i kolorystyk? (u?atwi Ci to prac? z styles.css). Je?li znajdziesz i dasz edytuj to co zobaczysz:

Na wst?pie masz g?ówne parametry tj. szeroko?? strony, szerokosc panelu lewego i prawego...

Dalej masz podzia? na funkcje. Ka?da funkcja odpowiada za wy?wietlanie czego?.

Function news na wy?wietlanie newsów itd... musisz teraz np. poci?? jeden news z twojego layoutu (dzi?ki funkcji b?dzie on powielany). Tutaj jest g?ównie html, cho? musisz wstawi? takie parametry jak
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
by ci si? newsy wy?wietla?y, ale przecie? masz thema wi?c powiniene? sie domy?li? co odpowiada za co. Tutaj wiedza PHP jest znikoma. Opiera si? g?ównie na
pami?taj?c, ?e w tej sytuacji w ?rodku nie mo?e znajdowa? si? znacznik " (znaczy si? nie mo?e od html, czasami mo?e ale nie b?d? Ci teraz m?ci? w g?owie).

Ogólnie rzec bior?c:

Tniejsz osobno: newsy, artyku?y, panele ?rodkowe i boczne, logo, stopk? i kod wstawiasz w theme.php w danej funkcji (odpowiednio: newsy do newsów, stopka do footer...).

Lecz zapewniam Ci?, ?e to jest bardzo trudne, a ja zabaw? z themami zacz??em od prostych edycji obecnych ju? themów tak wi?c b?d? realist? - w?tpi? by Ci si? to uda?o, lub wykona? wszystko tak jak w projekcie, lecz trzymam kciuki.

Na zbyt g??bok? wod? wchodzisz ;) Jest to trudne tak wi?c chyba taniej (sic!) Ci? wyjdzie zlecenie tego komu?... Je?li lay nietrudny to drogo Ci nie zejdzie.

P.S Edytuj?c czyi? them wstaw, ?e bazowa?e? na jego kodzie.

Pozdrawiam i ?ycz? powodzenia ;D

Leeonidas
Dzi?ki za pomoc, na razie w kwestii wprawy pobawi?em sie kolorami Smile

Grafik zrobi? nowy baner a ja reszt? szaty graficznej i wysz?o co? takiego

www.shippuuden.pl
Wymaga jeszcze odrobiny dopracowania.

Po ?wi?tach spróbuje ju? poci?? ten gotowy loyaut mam nadzieje ?e sie uda Wink

p.s
Weso?ych ^^
Edytowane przez Milka dnia 22.12.2007 11:55:32

polsilver
Je?li chodzi Ci o cos podobnego do tego www.depresja.er.pl to mog? pomóc. Tylko roboty jest naprawd? du?o.

www.depresja.er.pl
retrok
Który plik edytowa?,?eby otrzyma? tak? szeroko?? strony jak www.depresja.er.pl
Edytowane przez Milka dnia 27.12.2007 12:31:34

MeTeo
W Theme.php masz ca?a konstrukcj? thema! W styles.css zmieniasz tylko ew. kolory tekstu, linków, tabel, t?a itd!

Ca?y uk?ad, konstrukcj? masz w theme.php i tam patrz.

Co do szeroko?ci to optymalnie powinna by? ona na pocz?tku

Ale mo?e by? co? jeszcze naustawiane dalej w themie...

Pozdrawiam
Edytowane przez Milka dnia 27.12.2007 12:32:06

polsilver
Je?li masz wystarczaj?co du?o cierpliwo?ci i chcesz nauczy? si? na pocz?tku modyfikowa? style proponuje zapozna? si? z tym artyku?em http://extreme-fu.... Na wi?kszo?? pyta? odno?nie modyfikacji znajdziesz odpowied? tu na forum. Zanim zaczniesz zadawa? pytania przeczytaj tematy które s? przyklejone, rozwi??? wiele banalnych problemów, pozwol? zapozna? si? z terminologi? i u?atwi? prac? moderatorom Wink

www.depresja.er.pl
polven26
Na [strona ?ami?ca licencj?!] jest videotutorial
Edytowane przez Pieka dnia 17.10.2009 15:26:42
Rails > Frameworki > PHP-Fusion

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl