ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Shooutbox dla odr?bnej grupy
htc
Witam!
Szuka?em na forum szukajka i w?asnor?cznie i nie znalaz?em tego
Chcia?em stworzyc Oddzielny Shoutbox dla innej grupy, czyli ?eby by?y dwa shoutboxy, jeden dla Userów ogólnie, a drugi dla innej grupy np. Za?ogi strony.
Próbowa?em ju? zainstalowa?em inny Shoutbox, który jest na ?rodku (bodaj?e Shoutbox_central_panel) i go da?em dla wszystkich stary shoutbox ustawi?em jako widzialny tylko dla za?ogi i jak si? co? napisze w jednym shoutboxie, ukazuje to si? w drugim.
Nie musi by? opcja kasowania wypowiedzi na po?cie.
Pozdrawiam
<<^LeTo^>>

//Znaki interpunkcyjne na klawiaturze nie odgryzaj? paluszków, prosz? z nich korzysta?, cz??? ju? doda?em - jantom

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 30.12 - 13:27

Edytowane przez Milka dnia 30.12.2007 13:25:42

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 02:01:44
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Piotrroger
Skoro odpowiadaj? Ci te dwa shoutbox`y, to mo?e po prostu zastanowi? si? jak rowi?za? problem tekstu w obu shoutbox`ach?
Je?li tak to ju? mówi?.
Wystarczy zdublowa? tabele bazy danych jednego z shoutboxa - o dublowaniu ju? by?a mowa na forum - poszukaj. Potem tylko malutka zmiana w plikach tego? ?e shoutbox`a i sprawa za?atwiona.

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
htc
Ale nie ja chce aby by?y tylko dwa Shoutboxy z tego co napisa?e? to chcesz aby by?y a? 3!
Ja chce aby Shoutbox ten wgrany z PHP Fusion czyli standardowy po boku by? dla odr?bnej grupy a ten na ?rodku by? dla wszystkich userów rozumiesz?
Link do strony : csheadteam.yoyo.pl
Na ?rodku jest Shoutbox ten który ma by? dla wszystkich userów
po lewej stronie chcia?bym aby by? standardowy Shoutbox wgrany w raz z silnikiem tylko ?e dla odr?bnej grupy.
Pozdrawiam

Adresy w [ url] podajemy Wink //bartek124
Edytowane przez Milka dnia 30.12.2007 22:47:23

bartek124
Czekaj bo nie rozumiem. Chcesz dwa shoutboxy: jeden dla wszystkich drugi dla grupy. Tego sie nie da zrobi? bez dublowania tabeli. Po prostu kopiujesz struktur? tabeli shoutbox. I tworzysz now? z niej np. shoutbox2. potem w skrypcie zmieniasz, ?eby Ci zapisywa?o posty do tabeli shoutbox2 i z niej te? odczytywa?o.

Podpowied? @Piotrroger'a by?a dobra, wystarczy ruszy? g?ow?, i zrozumie?.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Piotrroger
Gdzie ja napisa?em ?e b?d? 3 shoutbox`y?
Prosz?, naucz si? czyta? ze zrozumieniem (chyba ?e to ja nie wyra?nie pisze?).
Masz shoutbox na ?rodku - ma by? dla wszystkich, tak? Ok, czyli tutaj nic nie zmieniasz.
Teraz shoutbox z boku tak? Chcesz ?eby by? dla za?ogi?
To zastosuj tutaj znan? nam funkcj? if(iMEMBER) (pro?ciej jak ju? napisa?e?, ustawi? widocno?? dla za?ogi).
Teraz problem widzialno?ci wiadomo?ci w obu shoutbox`ach:
dublujesz tabele shoutboxa (bo zapewne korzystaja one z tej samej tabeli) i zapisujesz jako np. _shoutbox2.
Potem ma?e zmiany w pliku jednego z shoutboxa i dopisanie np. 2 (je?li dopisa?e? 2 przy dublowaniu shoutboxa) tam gdzie s? odwo?ania do tabeli.
Wi?cej na ten temat znajdziesz na forum.

Cy teraz rozumiesz?
Czy nadal ja pisze nie zrozumiale?

PS. zaktualizuj PHP-Fusion`a do najnowszej wersji, bo jeszce Ci si? kto? w?amie. I to pilnie.
Edytowane przez Piotrroger dnia 30.12.2007 18:50:40

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
htc
Nie s? to dwa oddzielne panele, mo?e podam ich nazwy:
Standardowy Shoutbox_panel
Ten wgrany przeze mnie shoutbox_central_panel.

//Postaw te? czasami znaczek interpunkcyjny - bartek124 Wink
Edytowane przez bartek124 dnia 30.12.2007 19:16:36

bartek124
Przyjmijmy ?e shoutbox_panel to shoutbox 2, a shoutbox_central_panel to shoutbox 1.

Shoutbox 1 zapisuje dane w tabeli fusion_shoutbox. Shoutbox 2 nie chcia? odbiega? od standardu wi?c, te? sobie tam zapisuje dane. To teraz na zdrowy rozum: Je?eli user_zwyk?y wy?le wiadomo?? w shoutboxie 1, to ser_specjalny zobaczy go w shoutbox 2. A je?li user_specjalny wy?le wiadomo?? z shoutboxa 2, to user_zwykly i tak zobaczy co wy tam piszecie, poniewa? to ta sama tabela! Ja i @Piotrroger próbujemy Ci wyt?umaczy?, ?e musisz stworzy? dla shoutboxa 2 osobn? tabel? w PHPMyAdmin, po to, aby user_zwykly nie widzia?, co wy tam piszecie, ani nie móg? odpisa?. Logiczne? Wiem ?e namiesza?em, ale przeczytaj to 5 razy i zrozumiesz!
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
htc
No kurcze , ale jak to zdublowa?? No ju? 5 minut szukam i nic
Edytowane przez Milka dnia 30.12.2007 22:46:16

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl