ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,399
Najnowszy użytkownik: aronbazily8

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

piterus
30.10.2024 19:45:48
I będziemy śpiewać: "Kiedy 20 blisko, przebadaj wszystko, przebadaj wszystko..." Pfft

Apis
30.10.2024 07:24:24
W grudniu pyknie mi 19 lat tutaj.

krystian1988
28.10.2024 19:47:21
Już bliżej niż dalej Grin mi strzeliło 15 w tym roku Grin

JazOOn
27.10.2024 23:16:23
No mi pyknie 20 w przyszłym roku

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[EF4] MasterDownloadPanel - jak naprawić i zmienić parę ważnych rzeczy?
Feniks
Witam
Zaznaczam na początku, że rozwiązania tych wszystkich problemów już szukałem na forum, ale wiele nie znalazłem. Dowiedziałem się tylko jak zmienić wielkość wrzucanych plików.

1 [priorytet - wysoki]. Wgrałem modyfikacje Master Download Panel i mój download został zmieniony ale panel uploadu (oczywiśćie) został ten sam. Gdy tworze nową kategorie to pojawia się ona w Dowloadzie ale nie ma jej przy uploadowaniu pliku i nie mogę wybrać że chcę plik wrzucić do nowo utworzonej kategorii. Co zrobić aby tam też była? Jest może jakiś mod pod ten download aby i tu i tu były tworzone te same kategorie?

2 [priorytet - wysoki]. Gdy wrzucam plik to jest wszystko OK, pojawia się on na serwerze jednak gdy chcę go zatwierdzić w panelu admina, aby dodać do strony wywala taki błąd:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wiem tylko tyle że kolumna czy tam wiersz jest źle ustawiona jeśli się nie mylę.

3 [priorytet - wysoki]. Gdzie zmienić kolor panelu najczęściej pobierane i ostatnio wstawione tego modu bo mam stronę o ciemnej kolorystyce i w ogóle nie pasuje

4. [priorytet - średni]. Dało by się zrobić aby zamiast przy klikaniu na ostatnio wstawiony plik nie pobierało go ale przenosiło do strony na której znajduje się opis z nim?

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
Edytowane przez Pieka dnia 01.01.2008 00:19:45

Wścibski Gość
Dodany dnia 15.11.2024 03:28:12
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Proponuję poszukać i pooglądać, advanced_downloadDB_panel, pro_download_panel.
Szczególnie ten ostatni spełnia chyba eszystkie Twoje oczekiwania.
Tylko info, bo nie widzę strony.
Także jako info, po szale sylwestrowym-moja strona startowa , zmieni się na normalną, jeden jest w nawigacji lewej drugi jako startowa.

wlodekp.europa.pl
Feniks
Więc tak. Miałem już Pro Dowlnoad panel i nie chcę do niego wracać bo miałem z nim nie małe problemy no i te system uploadu aż dosłownie odstrasza, niby 4 proste kroki, a powinno pisać 4 "mordercze kroki". Nikt by na strona z takim czymś plików nie chciał wrzucać.
Miałem również FMC download panel który mi się najbardziej spodobał ale był najbardziej ubogi w funkcje.
Miałem domyślny download no i teraz Master Download Panel, który jak narazie mi jak najbardziej odpowiada. Czyli w sumie 4 wersje... uhh.

Jedyne co mi tu brakuje to tego aby najpierw była miniatura pliku, a później po kliknięciu zdjęcie się powiększało oraz zintegrowany upload ponieważ ten domyślny jest dosłownie IDEALNY i lepszego nie trzeba.
Jak to zrobić oraz jak naprawić problem opisany w pierwszym poście tego tematu?
Pozdrawiam!

PS:
Co do DB to prócz screenów i panelu z najczęściej pobieranymi plikami wnosi on jeszcze jakieś zmiany w porównaniu do standardowego downloadu? Subkategorie można tworzyć? Wole się najpierw spytać bo nie chcę już tyle tych paneli downloadu wgrywać, jeszcze coś się w końcu namiesza i w cale będzie kiepsko.
Edytowane przez Feniks dnia 31.12.2007 23:47:09

Chcesz no problem wskażę Ci komercyjne systemy download jeśli dysponujesz odpowiednią kasą, mnie jeśli nie odpowiada to modyfikuję pod swoje potrzeby.
A jeśli nie potrafię to bazuję na tym co jest i cieszę się, że już ktoś to napisał.
Jeśli nic nie odpowiada, to dopisz sobie, bo indywidualnych modyfikacji nikt tu oprócz dla siebie nie robi.
A jak zrobi to najpierw głęboko się zastanawia czy udostępnić, bo zaraz ten by to zmienił tamten to.
Dlatego ja piszę tylko dla siebie i nie mam takowych problemów z marudzeniem.
I jeszcze coś piszę, bo większość z tych powodów już zaprzestała pisać.

wlodekp.europa.pl
Feniks
Słuchaj, ja też się cieszę że są takie mody i chwała za to, ale nie wszystko zapięte jest pod ostatni guzik lub w pełni dostosowane (niestety ;/ ) chodź i tak to już porządna robota.
Jak ja bym się na tym znał to bym nie pisał tutaj tematu, niestety się nie znam i chciał bym od kogoś uzyskać pomoc. Znam się bardzo dobrze na grafice, wykonywałem już sporo projektów, laye itp. ale php to nie mój temat. Nie marudzę tylko staram się rozwiązać problemy.
Jeśli potrafiłbyś byś mi pomóc to proszę o pomoc.
Edytowane przez Feniks dnia 01.01.2008 00:06:20

Dobra ja Ci tylko uświadamiam, że nikt tego nie zrobi jeśli to mu nie będzie potrzebne ponieważ wymaga to czasu.
To nie jest rodzaj doraźnej szybkiej pomocy typowej dla forum.
Dlatego musisz niestety iść na kompromis używania tego co jest dostępne, albo czekać może coś nowego się pojawi.
A i tak nigdy to nie będzie pasowało wszystkim.
Tak to się przedstawia o czym zapewne wiesz, a ja tylko k woli przypomnienia.
Ja bynajmiej nie przewiduje u siebie takich modyfikacji, ponieważ całkowicie zadawalają mnie istniejące.

wlodekp.europa.pl
Feniks
eh no nikt nie zrobi bo dużo czasu zajmuje, no rozumiem ;/
No ale nie rozumiem niektórych systemów download, przecież skoro robią system pobierania to dlaczego tego już od razu nie zintegrować z uploadem? Przecież upload jest standardowo więc i z normalnego punktu widzenia powinien być chodź trochę zintegrowany tak aby kategorie się tworzyły i były takie same..
Co do czekania aż się coś nowego pojawi to uuu... nie doczekam się. Przecież już było tyle poprawek tyle zmian i nowych systemów a dalej jednak tego nie ma.

Ciesze się że twoje modyfikacje cię zadowalają jednak jak na moją stronę to niektórych "niedociągnieć" nie może być ;/

Sa pewne uwarunkowania np uploadu zależne od serwera łączy itd nie zawsze pójdzie.
Do standardowego downloadu jest system dodatkowy upload, który korzysta z tabel bazy normalnego downloadu.
I to co pisałem np advanced_downloadDB_panel posiada tylko upload a nie ma wpisów z ręki zewnętrzne serwery i posty o dopisanie tego właśnie na forum odwrotnie jak Ty.
Master download panel autor @m_i_n nasz Kolega, bywa na forum może zwróć się personalnie do niego.
Edytowane przez wlodekp dnia 01.01.2008 01:01:56

wlodekp.europa.pl
m_i_n
Dobra ja Ci tylko uświadamiam, że nikt tego nie zrobi jeśli to mu nie będzie potrzebne ponieważ wymaga to czasu.

Ja wlasnie na takiej zasadzie napisalem master download panel Pfft bo byly mi potrzebne mirrory. A obecnie to juz rozwijam go na prosby userow.

Wiec tak, po pierwsze, o jakim wy std. uploadzie mowicie?? bo ja nic takiego w fusionie nie widze Shock

Mam wplanach zrobienie uploadera pod swoja wtyczke, pyt. bardziej zalezy wam na wew. uploadzie przez admina tylko, czy na takim na zasadzie ze userzy dodaja a admin weryfikuje?

Co to twoich punktow:

2: Hmmm, masz najnowsza wersje? 1.2.1a do pobrania z bbproject.net.

3: Wtyczka kozysta z std. styli themu, wiec powinno to wygladac tak jak kazdy inny panel. No chyba ze theme jest skopany. Podaj adres.

4: Jest w planach.

Swoja droga. Widze ze coraz wiecej osob kozysta z mojego downloadu, nie sadzilem ze az taki popularny sie stanie. Dzieki wam wielkie Smile bo to jest motywacja do rozwijania tego projektu.

I na koniec: HAPPY NEW YEAR 2008 Grin
Edytowane przez m_i_n dnia 01.01.2008 01:10:58

http://www.bbproject.net
Extreme a tu idzie o nie ma w standardzie upload i rękę wybór bardzo dobre rozwiązanie do standardowego fusion jest mod uploadu dodatkowy na bazach download, winietki opisu step pobierania mają pro i wspomniany bold wyżej, interesowało mnie bo u mnie pobieranie pula punktów bez tego odśwież i możesz pobierać ponownie.

wlodekp.europa.pl
Feniks
Adres strony: www.codserwis.ggh... Za parę dni pod adresem codserwis.pl, startuję w tedy z większą reklamą.

O upload chodzi ten co userzy mogą wrzucać i uzupełniać Download.

2: Hmmm, masz najnowsza wersje? 1.2.1a do pobrania z bbproject.net.

Tak ale zatwierdzenie pliku (wrzuconego przez usera) nie działało już jak miałem inne systemy download.

3: Wtyczka kozysta z std. styli themu, wiec powinno to wygladac tak jak kazdy inny panel. No chyba ze theme jest skopany. Podaj adres.

hmm tak? Ja tak samo miałem w panelu modu Pro Download. Jak to naprawić?

4: Jest w planach.

Kiedy te plany będą zrealizowane? Dodam że przydł by się jeszcze lepszy system miniatur, że np wrzucasz zdjęcie, robi się miniaturka np. wielkości 150x150 a po kliknięciu na nią wyświetla się pełny wymiar. Tak jak to jest przy FMC Download.

Extreme a tu idzie o nie ma w standardzie upload i rękę wybór bardzo dobre rozwiązanie do standardowego fusion jest mod uploadu dodatkowy na bazach download, winietki opisu step pobierania mają pro i wspomniany bold wyżej, interesowało mnie bo u mnie pobieranie pula punktów bez tego odśwież i możesz pobierać ponownie.

Sory ale można jaśniej?
Edytowane przez Feniks dnia 01.01.2008 20:02:07

A jaśniej to było po poście m_i_n a i dla m_i_n a
Ja czytam każdą wypowiedź i staram się do niej ustosunkować.

wlodekp.europa.pl
m_i_n
hmm tak? Ja tak samo miałem w panelu modu Pro Download. Jak to naprawić?

W plikach skorki cos jest nie tak. Wlasnie patrze na stwoja stronke i faktycznie to na 99% to.

http://www.bbproject.net
Feniks
O extra! Tylko co? Gdzie to zmienić? Jednak wydaje mi się że można temu zaradzić zmieniając coś w MDP ponieważ taki sam problem miałem przy PDP i wydaje mi się że właśnie w kodzie moda to się zmieniało.
Edytowane przez Milka dnia 02.01.2008 00:33:29

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl