Zobacz temat
|
Wstawienie etykiety/kotwicy do kategorii newsa
|
|
| ravenger |
Dodany dnia 08.01.2008 19:02:18
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 12 v7.02.03Data rejestracji: 07.01.2008 22:36 |
Witam! Przeszuka?em forum ale nic na ten temat nie znalazlem. Chodzi o to by ka?da nazwa kategorii newsa na stronie news_cats.php by?a jednocze?nie etykiet?/kotwic? (tak bym móg? tworzy? linki w postaci (podaj? w znacznikach code a nie url poniewa? na dobr? spraw? to nie jest odno?nik, przynajmniej nie dzia?aj?cy a chodzi o pokazanie kodu). Znalaz?em fragment kodu pliku news_cats.php i doda?em tam Kod wynikowy znajduje si? poni?ej, pytanie tylko czy co? takiego ma prawo dzia?a?? Je?li nie to ma kto? jaki? pomys?? |
|
|
|
| W?cibski Go?? |
Dodany dnia 28.10.2025 03:29:50
|
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
| IP: localhost | |
| bartek124 |
Dodany dnia 08.01.2008 19:14:48
|
|
Weteran ![]() Postów: 3264 Pomógł: 236 v7.02.06Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
Je?li chcesz, ?eby to wygl?da?o tak: To musisz zastosowa? mod_rewrite. By?o na forum, poszukaj. PS. Ja nie bardzo zrozumia?em, o co Ci chodzi. Mo?esz dok?adniej? Bo po nazwie tematu s?dz? o czym? innym, a po tre?ci ju? ca?kiem inaczej :P. Edytowane przez bartek124 dnia 08.01.2008 19:18:20 |
|
|
|
| ravenger |
Dodany dnia 08.01.2008 19:49:09
|
|
Przedszkolak ![]() Postów: 12 v7.02.03Data rejestracji: 07.01.2008 22:36 |
Oki, postaram si? ja?niej. Standardowo na stronie news_cats.php widzimy tabelk?, po lewej s? nazwy kategorii newsów, po prawej newsy nale??ce do danej kategorii. W przypadku gdy newsów w ka?dej kategorii jest sporo (kilkadziesi?t albo i wi?cej) wygodnie by?oby poda? u?ytkownikowi link który przeniesie go od razu do konkretnego miejsca na stronie (w tym przypadku do odpowiedniego wiersza w tabeli na stronie news_cats.php). W html-u tworzy si? do tego celu tzw. etykiety/kotwice (zwa? jak chcia?) i wygl?da to tak Co? jak spis tre?ci ;] Problem polega na tym ?e nazwy kategorii s? odczytywane z bazy MySQL, chcia?bym by przy okazji by?y te? generowane etykiety o nazwie zgodnej z nazw? kategorii newsów. Je?li kto? nadal nie wie o co mi konkretnie chodzi tutaj jest przyk?ad dzia?ania etykiet http://republika....kursy.html Chyba mi si? uda?o, teraz czas na testy (musz? doda? kilkana?cie artyku?ów i sprawdzi?), póki co podaj? kod (na nim przynajmniej strona nie wywala ?adnych b??dow) Oki, znalaz?em b??d i go poprawi?em, okaza?o si? te? ?e kod który widnieje powy?ej musia?em wstawi? w jeszcze jednym miejscu, wszystko dzia?a jak powinno, temat do zamkni?cia. Edytowane przez ravenger dnia 08.01.2008 23:09:38 |
|
|
|
| Przejdź do forum: |