ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Ogólna utrata dost?pu do strony
ziellu
Witam i mam powa?ny problem. ( oto on: www.niesprawni.pl )
Chce zacz?? od tego ze nie jestem dobry w te klocki ale przez ostatni rok nie by?o takiego problemu.
Mój problem polega na tym ze kto? lub co? rozwali?/o mi cala stron? ( to w ekspresowym skrócie ) a szczegó?owo to tak ze wczoraj wieczorem strona wygl?da?a normalnie ( czyli tak jak to sobie za?o?y?em ) a dzi? wygl?da tak jak wygl?da.
Moje podejrzenia padaj? na kogo? kto sie tam w?ama? ale nie mam za bardzo na to dowodów wiec moje pytanie czy da sie to jako? naprawi? nie robi?c czystki na serwerze i wgrywaj?c to wszystko jeszcze raz.
Zale?y mi na tym bo jest to oficjalna strona o stowarzyszeniu osób niepe?nosprawnych.

p.s. Nawet nie mam jak pokaza? jak ta strona wygl?da?a wcze?niej oprócz tych co pokazuj? chocia? kawa?ek jej. ( niesprawni.pl/login.php ; niesprawni.pl/photogallery.php itp. )
Edytowane przez ziellu dnia 10.01.2008 21:47:25

W?cibski Go??
Dodany dnia 27.10.2025 21:55:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Popraw w my?l sugestii Pieki, bo nawet nie pogadamy jak zaliczysz kosz i blokad?.
Co do haka nale?y przeczesa? baz? na obecno?? przekierowania, oczywi?cie tak?e pliki, stawiam jednak na baz? ftp mniej prawdopodobne.
Jakiej wersji u?ywa?e? fusion pytam nie, ?eby Ci? ochrzani?, ?e nie najnowszej, ale jako wskazówk? do lokalizacji dziury.
DOPISANE W EDYCJI
Czy masz dost?p do phpmyadmin aby wykona? aktualn? t? hakniet? wersj? bazy danych?
1-edycja plikukopii bazy i szukaj tre?ci adresu przekierowania jak nic
2-pliki startowe na obecno?? tego samego.
Edytowane przez wlodekp dnia 10.01.2008 21:54:16

wlodekp.europa.pl
ziellu
Wi?c tak wersja której u?ywam to 6.00.
Dost?p do bazy danych posiadam.
Co do phpmyadmin te? mam dost?p.

Pyta?em si? te? kolegi który na co dzie? projektuje strony (ale w html) i nie za bardzo sie orientuje w php wiec mi du?o nie pomóg? jedyne co to przejrza? kilka wa?niejszych ( jego zdaniem ) plików php.

Wersje: 6.0 to dalej serie 100 200 300 która konkretnie?
Napisa?em ?e stawiam na baz? i nale?y zrobi? kopi? ca?o?ci bazy, plik kopii edytowa? i szuka? opcj? szukaj edytora sekwencji np adresu przekierowania.
Je?li za? posiadasz kopi? bazy sprawnej strony to j? ?adowa? i natychmiast robi? aktualizacj? do najnowszej wersji.
Je?li Ci? hakneli to hakerskie automaty ju? maj? Twoj? stron? na celowniku i prawdopodobnie nie zd??ysz zrobi? aktualizacji a ju? Ci? po?o??.
Tak wi?c metoda bezbolesna wskazuje na postawienie kopii strony na innym serwerze b?d? localho?cie, zrobienie aktualizacji do najnowszej wersji GOTOWCA-KOPII.
I tak przygotowanego gotowca ?adowanie na serwer docelowy strony.
Taka jest procedura tej operacji.
Wybór w Twojej gestii pokaza?em jak i skutecznie 99,9% ten 0, 1% zostawiam na pliki sprawdzenie.
Edytowane przez wlodekp dnia 10.01.2008 22:51:15

wlodekp.europa.pl
ziellu
Witam ponownie.
Problem ze wzgl?du na brak czasu zosta? odsuni?ty na bok ( i to chyba na d?ugo ) ale mam pytanie.
Czy da si? odzyska? artyku?y lub inne tre?ci typu "tekst" tylko z plików php bo nie posiadam ju? bazy danych. Mam tylko pliki które by?y na serwerze.

Nie ma takiej mo?liwo?ci wszystkie tego typu rzeczy s? zapisane w?a?nie w bazie.
Pliki fusiona to jedynie element wykonawczy, katalogu g?ównego s?u?? do odczytu, za? sekcji katalogu administration/ do zapisu w BAZIE.
DOPISANE W EDYCJI
baz? s? tak?e pliki, je?li posiadasz przerobionego fusiona na sqllite.
Edytowane przez wlodekp dnia 12.01.2008 16:16:59

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl