ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Nie mog? doda? menu. Przekierowywuje mnie na news.php
wardek
Mam problem z dodaniem menu (o ile dobrze to nazywam). ?eby wiadomo by?o o co mi chodzi poni?ej zamieszczam dwa screeny mojej stronki, na których zaznaczone jest o co mi chodzi. W kategori Nawigacja mam tam kilka (standardowych) pól.. FAQ, Artyku?y, Linki itp. itd. i chcia?bym doda? kolejne pola o nazwach Rekrutacja i Nasz Team (pod tymi, tam gdzie wskazuje strza?ka z numerem 1 . Chcia?bym ?eby by?y to zwyk?e pola, tzn. klika sie, otwiera sie tekst i tyle. Poprostu odnosnik do podstrony ktorej nie wiem jak utworzyc. Gdy próbowa?em utworzyc je w panelu administracyjnym (na drugim screenie) to pojawi? si? problem: Wpisa?em nazw?, zaznaczy?em pozycj? na stronie i widoczno??, ale co wpisa? w miejsce Adres: ?? (tam gdzie strza?ka z nr 2) Jest to adres prowadz?cy do jakiego? pliku ? (standardowe maj? np. contact.php i ten plik jest na ftp) Musz? wtedy jako? tworzy? nowy jaki? plik .php do którego potem bede sie tym odnosi?, czy jak ? Na innych stronach widzia?em poprostu ze jest np. viewpage.php?page_id=16 ale nie wiem jak to wogóle zrobi?.

images31.fotosik.pl/109/39fedc409d0a35e9.jpg

images33.fotosik.pl/109/4ca99d08e8068f93.jpg

Pomó?cie, napiszcie mi krok po kroku co mam zrobi? ?eby takie co? zrobi?, ?eby otwiera? mi sie tekst i ju?. Z góry dzi?ki

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 15.01 - 22:40
  2. Zmiana nazwy tematu - Pieka 15.01 - 22:43

Edytowane przez wardek dnia 15.01.2008 23:16:20

W?cibski Go??
Dodany dnia 27.10.2025 21:53:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Wlasciwa kolejnoscia jest czytanie Poradnika, nastepnie lektura forum i dopiero na samym koncu zakladanie tematu.
Polecam na przyszlosc trzymac sie tej kolejnosci.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
wardek
Si?gn??em do poradnika php fusion (znalaz?em go w internecie) ale niestety nie by?o tam tych informacji. Prosz? o pomoc i przepraszam za wszystkie powsta?e utrudnienia.

htc
Wpisujesz z?y adres.Lub go wcale nie wpisujesz ale to ma?o prawdo podobne.

wardek
Problem w tym ?e nie wiem jaki mam wpisa?... Chce poprostu, ?eby po klikni?ciu na utworzone pole Nasz Team, albo Rekrutacja otwiera? sie odrazu tekst napisany przeze mnie.

Próbowa?em co? z tym zrobi?... i tak: otworzy?em index.php w notatniku, zmieni?em nazwe (zmienilem na page1.php) zapisalem i wrzucilem na ftp. Potem dodalem do adresu i tak jak pisalem wyzej - dalej do news.php kieruje.

Spróbowa?em to samo, ale z plikiem articles.php ?ci?gn??em go na dysk, zmieni?em nazwe na articles2.php i dzia?a... otwiera si? tamen artyku?. ale jednak jest kilka problemów:
- po klikni?ciu na Rekrutacja (przekierowywuje mnie na articles2.php czyli dzia?a) wygl?da to jak artyku?. Najpierw trzeba doda? tytu? artyku?u, a po otwarciu jest napisane na górze "Artyku?y:" i dopiero pod tym mog? co? pisa?. Chcia?bym ?eby od razu po kliknieciu na rekrutacja, pojawia? si? mój tekst z obrazkami itp.
- w tym kopiowanym artykule (tym, co kieruje articles2.php) nie moge nic pisa?, nawet nie wiem gdzie jest okno, do wpisywania tekstu w tym menu. (W panelu sterowania jest tylko dodawanie Artykó?ów. Dodaje oczywi?cie tylko do pierwotnego articles.php)

Nie wiem czy to dobry pomys? i czy wogóle zadzia?a ale je?li kto? ma taki plik na stronce (taki, który po wpisaniu jego w Adres, sprawia?by ?e po nacisnieciu Rekrutacja otwiera sie od razu tekst), to umie??cie go tu, ja sobie wrzuce na ftp, pokasuje wszytko jesli cos tam jest, i wpisze swój tekst. Poprostu nie mam od czego utworzy? kopii.. i wogóle b?de móg? tam cokolwiek wpisa??

Z góry Dzi?ki za pomoc Smile

PS.
?eby ?ci?gn?? ten poradnik co wys?a?e?, musz? stworzy? konto... a gdy je tworze (wpisuej dane, klikam rejestruj) przenosi mnie do strony g?ównej bez niczego. Nie przychodzi do mnie zaden e-mail, nie moge sie zalogowac itp. czyli jednym zdaniem ujmuj?c, nie moge z neigo skorzysta?, mimo i? bym chcia?
Edytowane przez Pieka dnia 16.01.2008 00:44:27

Pieka
Odpowiadajac kolejno:
1. Mozesz to zrobic zarowno w artykulach jak i stronach dodatkowych.
Jednak zakladajac, ze beda to artykuly, nie dodawaj adresu pliku articles.php:
http://www.se-mobile.yoyo.pl/articles.php
Tylko podaj bezposrednio do tresci artykulu, czyli readarticle.php:
http://www.se-mobile.yoyo.pl/readarticle.php?article_id=1
Lub strona dodatkowa:
http://www.se-mobile.yoyo.pl/viewpage.php?page_id=1
Jesli link dotyczy Twojej strony, to pomijasz te czesc:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

2. Rejestracja w Laboratorium wymaga akceptacji regulaminu, dokladnie jak tu na Supporcie, wiec bez zaznaczenia "Tak" mozesz zapomniec o rejestracji i pobieraniu plikow.
Edytowane przez Pieka dnia 16.01.2008 00:55:16
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl